Logo de Calsots.com

En menys de dues setmanes és la Festa de la Calçotada 2015

Publicado: 13/01/2015         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: General, Calçots, Calçotades, Valls

Ja han passat les festes, i ara comencem a parlar del tema més important a aquest mundillo dels calçots: en menys de dues setmanes se celebra la Gran Festa de la Calçotada 2015 a Valls.

Què has de veure a la Festa de la Calçotada 2015

A aquesta festa dels calçots hi ha 4 parts clarament diferenciades que has de veure. Les detallaré en l'ordre que millor va per veure-ho tot.

Concurs de productors i de salsa de calçots

És el concurs que més m'agrada, però he d'admetre que no és el concurs que porti més gent. Els productors de calçots de la IGP Calçot de Valls porten un manat de 50 calçots i dos manats de 25 calçots al concurs, i un jurat expert, format per un tècnic independent, un restaurador i un pagès, decideixen quins calçots són els que més s'apropen a la perfecció. Tenen en compte la presentació, el calibre, el llarg, etc. Dona gust veure aquests manats exposats a la Plaça del Blat.

Uns manats de calçots amb la seva etiqueta. Són els guanyadors del concurs de 2011

Existeix un altre premi a la mota amb més calçots comercials. No és un concurs tan vistós com l'anterior, però sí que és sorprenent veure una sola mota amb més de 20 calçots de la IGP.

Sense sortir de la Plaça del Blat podem veure una demostració de com s'elabora l'autèntica salsa de calçots. A més a més, a aquesta demostració no només veuràs com es fa, sinó que també la podràs tastar. Les salses que participen al concurs s'exposen al mateix lloc de la demostració.

Demostració de com s'elabora l'autèntica salsa de calçots

Si has decidit comprar la bossa de la calçotada aprofita per comprar els tiquets. Enguany van a 9 euros.

Demostració de coure calçots

A la Plaça de l'Oli es fa la demostració de com es couen els calçots. Aquesta és una part fantàstica, també. De les més visitades, sense cap mena de dubtes. També es poden provar alguns productes, com salsa, pizza de calçots, etc. Si no veus aquesta demostració, no pots dir que has estat a la Festa de la Calçotada.

Demostració de com es couen els calçots. No t'ho pots perdre!

Mercat de la calçotada

A diverses ubicacions de Valls hi ha paradetes amb coses molt curioses. Des de sarments per a fer bé una calçotada, fins a productes elaborats, com ara pizza de calçots, botifarra de calçot, licor de calçot, etc. Molt interessant, de veritat. Amb possibilitat de comprar aquests productes, per suposat. S'acostuma a fer al Passeig de l'Estació.

Concurs de menjar calçots

I per últim, a les 13:00 se celebra el concurs més esperat, el més vistós. 20 "valents" s'enfronten a 45 minuts d'autèntica bogeria. Es tracta de saber qui menja més calçots. No guanya qui mengi més unitats, no. Es pesen els calçots que cada concursant rep, i també les restes que deixa. La diferència és el que compta. I ... no t'ho creuràs, però el guanyador pot arribar a menjar més de 3 quilos!!!

El concurs de menjar calçots en marxa.  És el més important dels concursos.

I després de la Festa de la Calçotada, què?

Després de la Festa, i si no compres la bossa de la calçotada, pots anar a algun restaurant a menjar calçots. El problema és que acostuma a estar tot força ple. Reserva JA al restaurant que escullis.

Ens veiem a la Festa de la calçotada!



¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.



El famós xef Sergi Roca només vol els calçots de Calsots.com
Preses falses dels últims dos vídeos




Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario




 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.