Logo de Calsots.com

Ja acabem de plantar calçots per a la temporada 2015-2016

Publicado: 23/09/2015         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Calçots, Cultiu

Ho diu el títol: ja hem acabat de plantar calçots per a la temporada de calçots 2015-2016. Tots? No, el cert és que tots no estan plantats. Com ja havia explicat temps enrere, ens guardem cebes per a poder plantar més calçots una mica més endavant. D'aquesta manera esglaonem la plantació i podem obtenir calçots durant tota la temporada.

Com cada any, suposant que tot vagi bé podrem començar a treure'ls a principis de novembre. Ja saps que això no ho podem assegurar perquè depèn de la climatologia. De totes maneres, enguany hi ha una novetat: el dia 5 de novembre s'estrena una pel·lícula en la que es fan servir els nostres calçots. Veurem com surt i ja ho comentem després al bloc.

Plantar calçots amb tractor

Aquí unes imatges de la plantació de calçots d'enguany.

plantar calçots de la temporada 2015-2016 - imatge 1 plantar calçots de la temporada 2015-2016 - imatge 2

El temps ens ha ajudat força, aquesta vegada. Poques hores després de plantar els calçots, aquells núvols que veus a les fotos van començar a descarregar. Això és genial, perquè d'aquesta manera tenim un reg natural molt més uniforme i "això que ens estalviem". Ara a veure com creixen. Ja saps, els primers brots són molt importants.

Si has vist l'article sobre calçar els calçots sabràs que durant el mes d'octubre hem de procedir a calçar-los. Aquest procés, a més a més, és el que li dona el nom al calçot: "calçar", que consisteix en posar terra sobre els calçots per tapar-los i obligar-los a estirar-se cercant la llum. En anys anteriors ens agafava la pluja quan s'havia de fer. A veure si enguany no ens passa i podem calçar els calçots amb total normalitat.

Ara ja tenim feta la feina dura. Fins a principis de novembre tocarà controlar que tot vagi bé i, com deia, calçar els calçots en el seu moment. Esperem que quan s'hagi de fer no plogui.

Ens veiem!



¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.



Congelar la salsa de calçots és possible?
Per què són tan importants els sarments?




Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario




 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.