Logo de Calsots.com

Castells a la Bisbal del Penedès (a l'aigua!)

Publicado: 14/08/2016         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Castells

Com cada 15 d'agost, a La Bisbal del Penedès hi ha castells. Des de fa uns pocs anys tot ha tornat a la normalitat i tindrem a plaça les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca. Tres grans, sense dubtes.

La Colla Joves ha començat aquesta temporada amb alguna que altra dificultat, tot i que han fet algunes actuacions genials (p.ex.: Sant Joan a Valls), però el que és totalment increïble és l'estat de forma de la Colla Vella i dels Castellers de Vilafranca. Les dues colles han descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles a més d'altres grans estructures com el 4 de 9 amb folre i agulla, el 3 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre o el pilar de 8 amb folre i manilles. Tota una gesta! Per enguany la diada de la Bisbal del Penedès serà interessant de cara a veure la progressió de la temporada. Recorda que el 30 d'agost és Sant Fèlix, i allà, a Vilafranca, s'hi va amb l'accelerador a fons. Podem veure més d'un intent de 3 de 10. Hi ha qui diu que fins i tot es podrien veure 4 intents. Això no s'ha vist mai!

Parlem sempre de grans construccions a la Bisbal del Penedès, però mira, avui voldria que la imatge fos una altra. Es tracta d'una foto dels Bous de La Bisbal del Penedès fent castells al mar, a mitjans de juliol. No et sembla genial?

La colla de La Bisbal del Penedes fent castells a l'aigua

La diada de La Bisbal del Penedès: expectatives

Amb el mes de juliol tan fantàstic que hem viscut, el d'agost no pot ser menys. Hi ha diverses actuacions importants. La de Firagost que ja hem passat, aquesta de la Bisbal, la de Vilafranca que ja he comentat, el 30 d'agost, i també la de l'Arboç del Penedès, que és el dia 21. En aquesta última diada s'acostumen a veure grans castells, però les colles es reservaran una mica per la proximitat amb Sant Fèlix, el dia 30.

Aquesta és la diada que jo espero demà a La Bisbal del Penedès:

  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2d9fm, 5d9f, 4d9fp, pd8fm
  • Castellers de Vilafranca: 2d9fm, 4d9fp, 3d9f, pd8fm
  • Colla Joves dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8

Jo aniré a esmorzar, com sempre, i a passar-ho bé amb els amics abans de la jornada. Ja saps... al final els castells són l'excusa per anar a esmorzar. somriure

Per cert, aquesta és d'aquelles jornades que pica el sol de valent. A Còrdova vaig veure unes lones posades com a tendals entremig dels edificis. Hauríem d'importar això, que estava molt bé. Mira:

Toldos als carrers de Còrdova

Font: Diario Córdoba.

Bé, doncs demà penjaré algunes fotos dels castells al facebook de calçots.

Fins demà!¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Coneixes el cicle de vida dels calçots?
Castells per Sant Felix i plantar cebes per a calçots
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.