Logo de Calsots.com

Sobre la venda i plantació de Cebes per a Calçots

Publicado: 31/08/2013         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)

Tornem a estar per aqui després d'una aturada inesperada per qüestions familiars. Enguany, lamentablement, no posarem a la venda cebes per calçots. Les hem hagut de plantar totes, i no hem pogut fer cap excepció quant a enviaments a particulars.

El temps, a més a més, ha estat molt apropiat per a la plantació, i ho serà fins a finals de Setembre, previsiblement. Nosaltres ja hem plantat la totalitat de les cebes, i ja estan començant a créixer. Adjunto fotografia d'un dels camps, el més gran dels que tenim.

Clica a les fotos per fer-les més grans

El camp gran ja plantat amb cebes per a calçots

He fet un parell de fotos amb més detall, per tal que es pugui apreciar la distància a la qual es planten les cebes unes d'altres. Entre línies hi ha uns 80 centímetres, i entre cebes uns 15 o 20.

Detall de les cebes per a calçots.  Plantem totes les cebes, fins i tot les petites. Detall de les cebes per a calçots.  Aquella s'ha de posar be!

En qüestió d'un mes haurem de començar a calçar aquestes cebes. Segur que ja saps que el calçot es diu així degut a aquest procediment, i també deus saber com es calça. Tot i així m'agradaria posar un parell d'enllaços per què es pugui veure be com es fa:

http://www.youtube.com/watch?v=yDYIeG1t7PY (Amb eixada)
http://www.youtube.com/watch?v=lfTPVF5qAy4 (Amb tractor)

La primera calçada la farem més o menys a primers de Novembre (o potser a finals d'Octubre). Hem de controlar molt be el temps, perquè si plou podem endarrerir tota la temporada. Fa un parell d'anys, quan tocava calçar va estar plovent una setmana. Després, per poder entrar amb el tractor vam haver d'esperar una altra setmana. Total, dues setmanes de retard. Un desastre...

No et perdis a partir d'ara totes les novetats de la plantació. Farem alguna prova divertida. guiño¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Ja falta menys per a plantar calçots
Ja tenim més de 2000 seguidors a Facebook
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.