Logo de Calsots.com

Saps cuinar calçots?

Publicado: 01/11/2010         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)

Una cosa tan òbvia com cuinar calçots no sempre ho és. Com ja hem comentat en alguna ocasió, els calçots s'han de cuinar amb flama viva, i no amb brases. A calsots.com hem explicat en més d'una ocasió com s'han de fer, però ho seguirem fent.

En primer lloc us expliquem com s´han de fer els calçots segons les recomanacions de la IGP "Calçot de Valls". Aquestes indicacions són les més recomanables, sense dubtes, tot i que hi ha moltes altres maneres de fer els calçots.

Així, segons la IGP, els calçots han de fer-se sempre amb llenya de sarments, i amb una parrilla. En el moment que veiem que els hi surt una mica d'aigua, ja els podem donar la volta. Quan haguem finalitzat la cocció per ambdós costats, treiem els calçots de la parrilla i els emboliquem amb paper de diari. D'aquesta manera mantenim la calor fins l'hora de servir-los, i els calçots s'acaben de fer.

Calçots al foc, sobre flama de sarments Embolicar calçots en paper de diari

Tingueu en compte, sobre tot, que aquesta és la manera "ideal" de fer els calçots. Seguirem comentant altres formes a aquests articles, però recordeu que tenim una pàgina on podreu consultar tot això.¿Te ha gustado este artículo?
Suscríbete al blog y recibirás:

Un mail cada vez que
escriba un nuevo artículo

El libro de recetas
de Calsots.com *

(Y no te preocupes por el spam, que a mi tampoco me gusta)

O si lo prefieres...

Me gustaría que compartieras este artículo.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Com es calcen els calçots
La fira de la salsa romesco


Comentarios


avatar Marc dice:
01/11/2010 a las 14:02

Jo cuino a vegades calçots amb ma mare i altres persones, i en sé bastant de fer-ne. De veritat.Els vostres consells són bons, si bé, com vosaltres mateixos reconeixeu, caldria complementar-los una mica. Segur que ho fareu, perquè us veig com a gent treballadora.Ens veurem. Salut!!


avatar Jaume dice:
01/11/2010 a las 17:45

Un amic del meu pare ja ha anat a menjar calçots (quina enveja) a un restaurant, gran restaurant, Ses Coves a Gènova, que és on solia anar jo cada any, però aquest any prefereixo esperar una mica i comprar-los per aquí per poder-los fer nosaltres al camp.Gràcies pels darrers consells!


avatar Calçots de Valls dice:
01/11/2010 a las 20:51

@Marc No pateixis, Marc, que a la pàgina tenim vàries maneres de fer-los. Aquí, com deia, he explicat la forma recomanada per la IGP "Calçot de Valls". Nosaltres els fem així i amb filferro (depèn de la quantitat de gent que siguem), però també hem fet calçots arrebossats, calçots al forn, a la brasa i també amb una graella elèctrica que tenim.

@Jaume Està molt be anar a menjar calçots al restaurant. T'ho fan tot... però per mi no hi ha res millor que fer-los personalment, amb la teva gent, fent la teva festa, embrutant-te les mans... en definitiva, gaudint de la Festa de la Calçotada. Per tant, i com no pot ser d'altra manera, estic totalment amb tu: espera per fer-los tu mateix.

I sobre els consells, no calen les gràcies, amic. Aquí estem per a això.

Ah, i si teniu alguna recepta, feu-nos-la arribar. La publicarem!!!
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.