Logo de Calsots.com

Resum de la Festa de la Calçotada 2016

Publicado: 31/01/2016         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: General, Calçots, Calçotades, Valls

Avui s'ha celebrat la gran Festa de la Calçotada de Valls 2016. Aquesta era la 35a edició de la Festa de la Calçotada i he de dir que cada any és millor. Ha estat una meravella i ens ho hem passat d'allò més bé.

Fa uns dies vaig publicar un article sobre com i què visitar a la festa de la calçotada, i nosaltres hem seguit el recorregut que proposàvem. Repassaré una mica el que ha donat de si aquesta edició segons aquest recorregut.

El recorregut per la Festa de la Calçotada

En primer lloc, i al concurs de productors de la Festa de la Calçotada 2016, els guanyadors han estat els germans Jordi i Daniel Rovira, de Torredembarra, amb uns calçots preciosos (veure foto). Estava igualat, i s'ha de dir que els jutges ho tenen una mica més complicat cada any, però jo també considero que han estat els justos vencedors. A més a més, enguany també ells han guanyat el concurs de la mota més gran.

Els calçots de Valls guanyadors de la Festa de la Calçotada 2016

El concurs de salsa de calçots l'ha guanyat la Montserrat Vila, de Valls. No puc posar foto de la salsa guanyadora, però si de la demostració de com s'elabora.

Elaboració de la salsa de calçots durant la Festa de la Calçotada 2016

El que més m'agrada de la Festa de la Calçotada, i això ja ho he dit en més d'una ocasió, és la demostració de coure calçots a la plaça de l'Oli. I el que menys, també ho he dit en més d'una ocasió, és veure que li tallen les arrels als calçots. Quin desastre! Però en fi, vaig deixar de banda la part negativa i vaig gaudir amb la demostració. M'encanta com ho han organitzat. La Isabel em deia que semblava un nen mirant i fent fotos. somriure

Demostració de coure calçots a la Festa de la Calçotada 2016

El grup de noies que tallaven les arrels a la demostració de coure calçots de la Festa de la Calçotada 2016

Després vam seguir cap a la Plaça de la Zeta, on ja havien començat a repartir les bosses de la calçotada. Hi havia un noi que no vaig poder deixar de fotografiar. Com s'ho passava...

Un noi oriental menjant calçots a la Plaça de la Zeta durant la Festa de la Calçotada 2016

A la Plaça del Pati, que podríem denominar l'epicentre de la Festa de la Calçotada, hi havia un ambient fantàstic. Moltes paradetes, venda de calçots i de salsa de calçots, el gran escenari on més tard veuríem a aquests 20 valent menjant calçots com si no haguessin de viure més. Aquí vam estar una bona estona.

Darrera l'escenari hi havia les paradetes dels restauradors. Quines meravelles preparen amb calçots!!!

Rotllet de primavera de calçots i salsa Crema de calçots

Pizza de calçots i croissant con calçots Pizza de calçots

Amb el que em quedo de la Festa de la Calçotada 2016, però, és amb un color: el verd del pa de calçots. Ho aconsegueixen afegint clorofil·la. Això em va dir l'amo de la parada.

Pa de calçots amb un color verde que sorprèn a la Festa de la Calçotada 2016

Boníssim tot. No tinc paraules. Després vam anar al Passeig de l'Estació on vam veure el mercat del calçot i després de nou cap a la Plaça del Pati on començava el concurs de menjar calçots.

Participants del concurs de menjar calçots just abans de començar el concurs de la Festa de la Calçotada 2016

Després de 45 minuts frenètics, amb la plaça a vessar, va sonar el petard que indica el final. El guanyador, com suposàvem, ha estat l'Adrià Wegrzyn [altre cop]. L'any passat no va poder participar per un canvi a les normes, però enguany si. Va tornar, i va demostrar que és qui més menja. Doncs res, el reglament diu que el guanyador d'una edició no pot participar al concurs de l'any següent, així que ... l'any que ve altre cop sense participar.

Enguany, a més a més, va participar el presentador de la televisió japonesa Toshi Onishi. A l'edició de 2013 ja va participar un presentador del programa WARATTE KORAETE, però sense massa èxit. Aquest es va vestir per a l'ocasió i s'ho va prendre molt seriosament. Tan seriosament que VA ACABAR QUART!!!

Toshi Onishi, presentador de la televisió japonesa, participant a concurs de menjr calçots de la Festa de la Calçotada 2016

Quant a l'afluència de públic s'ha de dir que altre cop van superar-se les xifres d'assistència. Ha estat una altra Festa de la Calçotada fantàstica. Moltíssima gent es va passejar pel centre de Valls.

Aspecte de la Plaça del Pati durant la Festa de la Calçotada 2016

Una edició més, i un nou èxit de convocatòria, participació i organització. La propera se celebrarà d'aquí a un any: el 29 de gener de 2017.

Què et sembla?¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.La Festa de la Calçotada és el proper diumenge
Els calçots engreixen. Mite o realitat?
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.