Logo de Calsots.com

L'espectacle casteller més gran del món

Publicado: 05/10/2014         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Valls, Castells

A Valls assistim amb molta passió a dos concursos: el concurs de menjar calçots i el concurs de castells. El primer se celebra en el marc de la Festa de la Calçotada, cosa que succeeix una vegada a l'any, l'últim diumenge de gener. El segon, el concurs de castells, se celebra el primer diumenge d'octubre de cada dos anys, i aquest és un d'aquests anys. Realment no és només el primer diumenge d'octubre. Se celebra en tres jornades: els dies 28 de setembre a Torredembarra, i 4 i 5 d'octubre a Tarragona, però el diumenge és el dia de les colles grans.

El concurs de castells és apassionant, vibrant, emocionant, ... ufff, no sé com explicar-ho. Millor us poso una imatge per això de que val més una imatge que mil paraules.

Concurs de castells 2014, Tarraco Arena Plaça

El concurs de castells se celebra a la Tàrraco Arena Plaça, un espai polivalent que s'ha construït a l'antiga plaça de braus de Tarragona. L'espai és genial, tot i que genera queixes perquè molta gent es queda fora (hi ha poques places). Aquest és l'aspecte de la Tarraco Arena Plaça pocs minuts abans de les 10 del matí. Grades plenes i castellers posant-se la faixa. Tot ha anat sobre l'horari previst.


Altres construccions del concurs de castells

Els guanyadors, un cop més, han estat els Castellers de Vilafranca, amb una increïble actuació que ha consistit en el 3d9fa, 3d10fm(c) i el 2d8(c). No hi ha qui pugui amb ells. Amb aquesta ja van 7 concursos seguits guanyant, tot i que enguany la Colla Vella de Valls els ho ha posat molt i molt difícil fent pràcticament la mateixa actuació que ells: 4d9fa, 3d10fm(c) i el 2d8(c).

Els guanyadors de veritat, però, hem estat els espectadors, perquè hem pogut veure tres tresos de deu en una mateixa jornada. És increïble que dues colles hagin carregat el tres de deu, i que no hagin guanyat el concurs. El nivell és increïblement alt.

Concurs de castells 2014, tres de deu dels Castellers de Vilafranca Concurs de castells 2014, tres de deu de la Colla Vella Xiquets de Valls Concurs de castells 2014, tres de deu de la Colla Jove de Tarragona

Totes les fotos són fetes per Pere Valls

És la primera vegada a la història dels castells que es veuen tres intents de castells de 10, i també la primera que es carreguen els tres. És increíble! Només als concursos de 2000 i 2002 es van veure dos intents, i un no va arribar a carregar-se. Simplement "de cine". El millor concurs de tots els temps, sense cap mena de dubtes.

Per acabar, cal felicitar els Castellers de Vilafranca, ja que tenen un altre trofeu més a les vitrines, una altra estrella a la seva camisa, i a esperar l'octubre de 2016 per tornar a gaudir del concurs de castells. I quant a les colles de Valls, a esperar el Santa Úrsula a Valls abans que comenci la temporada de calçots, que també en tinc ganes.¿Te ha gustado este artículo?
Suscríbete al blog y recibirás:

Un mail cada vez que
escriba un nuevo artículo

El libro de recetas
de Calsots.com *

(Y no te preocupes por el spam, que a mi tampoco me gusta)

O si lo prefieres...

Me gustaría que compartieras este artículo.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Fotos de calçotades, comentaris i alguna cosa més
Calçar calçots - Així ho fem a Calsots.com
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.