Logo de Calsots.com

Santa Úrsula (Valls) 2014, fira i castells

Publicado: 28/10/2014         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Castells

Santa Úrsula és la diada amb la qual finalitza la temporada de castells per a les colles de Valls. Se celebra sempre el primer diumenge després del 21 d'octubre, que vol dir que enguany ha sigut el dia 26 d'octubre. També coincideix que sempre és després del concurs de castells de Tarragona, i la diada de Santa Teresa al Vendrell. Aquest és el dia gran per a les dues colles. Fins i tot més que el concurs.

Enguany, i després de l'excepcional concurs de castells que hem viscut, i de la recuperació de la Colla Joves al Vendrell, era d'esperar que fos una jornada de màxims, en la que ambdues colles provessin els castells més grans al seu abast.

Els castells de Santa Úrsula 2014

Les dues colles havien avançat que la seva actuació seria així: 5d9f, 4d9, 2d8 i pd8fm per part de la Joves i 4d9fa, 3d10fm, 2d8, pd8fm per part de la Vella.

Les dues van començar molt bé el seu programa, amb una primera ronda fantàstica. La Vella, però, va ensopegar dues vegades amb el tres de deu a la segona ronda. Després totes dues colles van carregar l'increïble 4d9 sense folre, que són les dues fotos que mostro a continuació. Després d'això les coses ja no van sortir com estaven previstes, i la Vella va optar directament pel pilar de 8. La Joves per la seva banda, després d'ensopegar amb el 2d8, es va decidir pel 3d9f. Al final, els castells que han realitzat les dues colles de Valls a la diada de Santa Úrsula 2014 són aquests:

Colla Joves Xiquets de Valls: 5d9f, 4d9(c), 2d8(i), 3d9f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d9fa, 3d10fm(i), 3d10fm(i), 4d9f(c), pd8fm

4 de 9 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls

Foto Colla Joves: Arxiu Colla Joves
Foto Colla Vella: Google+ d'Isidre Rabassó

El millor de tota és aquesta rivalitat tan gran que hi ha. Penjo un petit vídeo de YouTube en el que es veu clarament com vivim un moment de l'actuació. De veritat, ser-hi, viure aquella cridòria, és increïble. Jo estava al costat de les colles, i és molt emocionant.

Font: webcasteller.cat

I amb això acaba la temporada de castells per mi (tot i que encara hi ha colles que faran alguna actuació més). Aquesta temporada ha estat una de les millors de la història. Personalment no recordo cap altra temporada amb aquest nivell de castells. He gaudit com mai.

I per anar acabant: Ja deus saber que molt aviat comença la temporada de calçots. Si no fos així, dóna't d'alta als avisos de calçots, i així et mantindré informat de tot allò important que passi en el món dels calçots. somriure



¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.



Calçar calçots - Així ho fem a Calsots.com
Botiga de calçots, nous productes per a aquesta temporada




Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario




 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.