Logo de Calsots.com

Festa major de Sant Joan, a Valls

Publicado: 24/06/2016         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Valls, Castells

Quan de castells es tracta, ja no és possible dir que la Diada de Sant Joan a Valls és la primera "seriosa" de la temporada. Antigament ho era. De fet, avui la gent encara li diu l'inici tradicional de la temporada de castells. Abans d'aquesta jornada, però, ja s'han vist construccions enormes, fins i tot de gamma extra.

A més a més, que aquesta temporada la Colla Vella està forta és un fet. Porten actuacions molt serioses i grans assajos. Ahir per la nit, fins i tot, ja van descarregar el tres de nou amb folre, una construcció important per a la nit de Sant Joan. Ja he mencionat en alguna ocasió que l'actuació de Sant Joan a Valls es fa a l'antiga, és a dir, que cada colla aixeca els seus tres castells quan vol, sense esperar torns.

Així van quedar les coses ahir per la nit:

Actuació de completes
Colla Vella 5d8, 3d9f, 4d8p, pd6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d8f

Recorda que en aquesta adreça tens una explicació de què significa cada cosa, una "nomenclatura" de castells.

Com cada any vaig quedar amb els amics per esmorzar. Ens reunim al mateix bar des de l'octubre de 2002. Tota una fita! A la tertúlia va sortir la bona actuació d'ahir i també comentaris sobre la bona marxa dels Nens del Vendrell i la colla de nova creació, els Bous de la Bisbal del Penedès.

Com va anar l'actuació de Sant Joan a Valls

Avui l'actuació va començar puntual a la una. La primera ronda va ser molt àgil i en només 20 minuts ja havíem vist les dues construccions de la primera ronda: 3d9f de la Colla Joves i 4d9fp de la Colla Vella. En segona ronda ens esperaven dues torres de 9 amb folre i manilles, tot i que el de la Colla Vella només es va carregar. I finalment, a tercera ronda la Colla Vella descarregava un increïble 5 de 9 amb folre que va deixar un registre fantàstic per a una diada de Sant Joan. Així va quedar l'actuació de Sant Joan a Valls:

Actuació de Sant Joan
Colla Vella 4d9fp, 2d9fmc, 5d9f, pd7fc
Colla Joves 3d9f, 2d9fm, 4d9f, pd5

Aquesta temporada en comptes de penjar fotos, penjaré vídeos. Hi ha hagut un parell de castells que s'han de compartir així:

4/9fp de la Colla Vella2/9fm de la Colla Joves

Font: delCamp.tv

Excel·lent jornada. Segons diuen, la millor actuació de Sant Joan de la història. M'encanta ser testimoni d'aquestes fites...

Aquesta temporada de castells ha començat amb una força inusitada i es deu, amb tota seguretat, a que és any de concurs. La Colla Vella ja ha dit que el vol guanyar i ser la millor colla del moment. Informaré puntualment a aquest bloc.

Una abraçada!¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Els calçots només són bons al febrer. Veritat o mentida?
La ceba de calçots està llesta per a ser arrencada
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.