Logo de Calsots.com

La Festa de la Calçotada 2016 es prepara

Publicado: 25/12/2015         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: General, Calçots, Calçotades

Ara estem celebrant les festes Nadalenques i aprofito per a felicitar-te les festes en nom de tot l'equip de Calsots.com. L'article d'avui, però, va d'una altra festa que ja fa algunes setmanes que s'està organitzant: La Gran Festa de la Calçotada 2016 que celebrarem a Valls a finals de gener.

La Festa de la Calçotada 2016 en detall

Cartell de la Festa de la Calçotada 2016Si llegeixes aquest bloc de calçots ja sabràs que la festa de la calçotada té quatre components clarament diferenciats. Com ja vaig explicar fa temps, podríem fer la visita sabent què hem de veure, en quin ordre, i on.

1r El concurs de productors de calçots

El concurs de productors premia al productor amb els millors "Calçots de Valls". A les 9 del matí ja ho pots visitar a la Plaça del Blat (veure ubicació) on, a més a més, podràs comprar els tickets de la calçotada, si vols. Els productors que participen porten un manat de 50 calçots i dos manats de 25 calçots a competició, on tot compta: presentació, longitud de la cama blanca, homogeneïtat, salut de la fulla, etc. Insisteixo: tot compta! Hi ha un jurat expert, que inclou un tècnic de la Generalitat, per tal de decidir quin productor s'emporta el premi. En la meva opinió, el millor dels concursos és aquest.

També hi ha un premi a la mota amb major nombre de calçots comercials. És menys espectacular que el de productors, però està bé veure quants calçots pot arribar a fer una sola ceba.

El concurs de salsa de calçots

A la mateixa Plaça del Blat i també des de primera hora podrem veure la demostració de la elaboració de la salsa de calçots. Fins i tot la podràs provar, si vols. No és un concurs massa vistós perquè per tal de competir s'ha de portar un pot amb la salsa i un jurat decideix quina de les salses és la millor. Llàstima que no la puguem provar els demés. sonrisa

Un manojo de calçots con su etiqueta al inicio de la temporada de calçots

2n Demostració de coure calçots

Si el concurs que més m'agrada és el de productors, la demostració que més m'agrada és la de coure calçots. A la Plaça de l'Oli (veure ubicació) podràs veure a partir de les 11, més o menys, com es fan els calçots. A més a més ho fan amb vestimenta típica de Valls. Realment molt ben fet. Veuràs els sarments, els calçots, la forma de coure'ls, etc. L'única cosa amb la que no estic gent d'acord és en tallar les arrels. Tinc un bon disgust quan veig que a Valls, a la Festa de la Calçotada, el bressol dels calçots, es tallen les arrels.

Al nostre vídeo sobre com fer una calçotada explico perquè no s'han de tallar les arrels. Surt a partir del minut 1:15 i queda força clar.3r El mercat de la calçotada

Un mercat on trobar tot tipus de productes elaborats amb calçots. També hi ha coses sense calçots, com a tots els mercats que es munten en festes similars, però la gràcia està en els productes elaborats amb calçots. De camí al Passeig de l'Estació (veure ubicació) trobaràs també paradetes dels restauradors de la nostra zona, on podràs provar tapes i plats fets amb calçots. Això ho recomano molt. Hi ha cada cosa... ufff!

Abans d'arribar, però, fes una aturada a la Plaça del Pati (veure ubicació). Allà trobaràs molta activitat també abans del concurs de menjar calçots. Després, durant el concurs, no podràs caminar per aquesta plaça, així que visita les paradetes abans, quan vagis cap al Passeig de l'Estació a veure el mercat.

4t El Concurs de Menjar Calçots

Ho escric en majúscules perquè és "el concurs". Comença a les 13:00 i he de dir que és el concurs més espectacular. 20 "valents" s'enfronten a 45 minuts de pura bogeria amb calçots. El guanyador és qui en menja més, però pas qui menja més calçots, sinó el que més quantitat de producte es menja. Es pesen els calçots que rep cada concursant, i després les restes que ha deixat. Guanya qui més quantitat n'ha menjat. El rècord absolut està en 3,830 quilos!!! "Pura bogeria", com deia abans.

Bé, doncs amb això he explicat a grans trets en què consisteix la Gran Festa de la Calçotada 2016. Per suposat que hi ha moltes més activitat que es poden veure, i totes (o gairebé totes) relacionades amb els calçots.

T'ho perdràs?

Ens veiem a la Festa de la Calçotada!¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Regala receptes amb calçots aquestes festes
Feliç any nou! Bones festes!
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.