Logo de Calsots.com

Com es fan els calçots (3)

Publicat: 06/01/2010         (Vols rebre aquests articles al teu correu?)

Tal i com vam dir dimarts, anem a cuinar, per fi! Ja hem fet la feina "de base", i ara toca cuinar els calçots. La tècnica del filferro ens permetrà de cuinar els calçots d'una forma força ràpida.

El primer que s'ha de dir és "el com": Els calçots es fan amb flama. Si, es poden fer amb brases, i fins i tot es poden fer al forn, però els calçots es fan amb flama, així que primer hem d'aconseguir una bona flama. És ideal fer-los amb sarments (les branques de la vinya), tot i que el més important, al final, és que es facin amb flama.

Aconseguida la flama, el següent és posar els calçots a sobre. Per a això farem servir els fantàstics filferros que ens hem fabricat, i amb poc esforç posarem els calçots a sobre del foc. La cocció dura ben poc... en menys de 5 minuts els tindrem patint i "suant aigua".

Cuinar els calçots al foc

Amb un simple moviment donem la volta als calçots, i a esperar una mica més. EDITO: Gràcies a un comentari de Txus faig aquesta modificació. Per tal de fer això calen dues persones. Per una sola persona això resulta molt difícil.

Donar-li la volta als calçots al foc

Quan veiem que els calçots estan ben fets, quan la seva part exterior està completament cremada i estan "plorant" (o "suant", o treient l'aigua), ja els podrem treure del foc. Tallem el filferro amb molt de compte, i el treiem dels calçots.

Embolicar els calçots en paper de diari

Seguidament embolicarem els calçots en paper de diari, per tal que mantinguin la calor fins a l'hora de ser menjats.

Ara ja només falta una cosa: A TAULA!!!

Si existeixen dubtes, no fa falta que us digui que podeu deixar el vostre comentari als articles. No trigarem en resoldre'ls, o en modificar l'article si fa falta.T'ha agradat aquest article?

M'agradaria que el compartissis.

Els 'Me gusta' i els 'Tweets' ajuden molt a altres usuaris...

Ens dones un copet de ma? ;-)

* T'enviarem un resum del llibre amb 4 receptes.Com es fan els calçots (2)
Restaurants per a calçotades, actiu


Comentaris


avatar Cristina diu:
02/04/2011 a les 11:41

genial , la informacion, estoy apreniendo a cocinarlos y me ha sido muy util ;)


avatar Calçots de Valls diu:
19/04/2011 a les 20:45

Gracias!!! De eso se trata, Cristina. Y el año que viene, más y mejor!!!


avatar Calçots de Valls diu:
17/03/2012 a les 09:03

FANTASTIC COMENTARI, TXUS!!!

Doncs si, ho modifico a la pàgina. Realment és necessari fer-ho amb dues persones per tal de poder fer la maniobra. Si fas el filferro molt petit una persona sola podria fer-ho, però la gràcia d'aquests sistema és que serveix per a fer-ne molts, així que... descartat. Calen dues persones.

Quan als puristes (jo en sóc un), cal donar-los la raó totalment que foradar-los no és la millor manera. Tot i així, m'atreveixo a afegir una cosa: Hi ha gent qui els talla el cul (la punta de les arrels), i això encara és més greu!!! Perden moltíssima aigua, i es cremen.

De nou, moltes gràcies pel teu comentari. El tradueixo al castellà perquè el trobo important, d'acord?

------------------------------

Pues si, lo modifico en la página. Realmente es necesario hacerlo con dos personas para poder hacer la maniobra. Si cortas el alambre muy corto podría hacerlo una persona sola, pero la gracia de este sistema es que sirve para cocinar muchos calçots, así que... descartado. Se necesitan dos personas.

En cuanto a los puristas (entre los que me cuento), hay que darles la razón totalmente en cuanto a que agujerearlos no es la mejor manera. A pesar de eso, me atrevo a añadir una cosa: hay quien les corta el culo (la punta de las raíces), ¡y eso es todavía más grave! Pierden muchísima agua, y se queman.
Deixa un comentari

Però fes-ho, que ens agrada molt!

Nom

Correu electrònic (no el publicarem)

La teva web

Comentari
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.