Logo de Calsots.com

Com fer una calçotada amb la tècnica del filferro

Publicado: 19/12/2014         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Calçots, Calçotades, Valls

Fa un mes aproximadament vaig publicar un vídeo de com fer una calçotada amb una graella. Aquest és, probablement, el sistema més utilitzat. Dins la definició "amb graella" caben moltes variants, com per exemple segons el tipus i la mida de la graella. Existeixen graelles giratòries, n'hi ha que porten suports i també les he vist que permeten treure la graella del foc sense esforç i col·locar-ne una altra al mateix temps. Fins i tot he vist fer una calçotada amb un antic somier!

Avui, però, el vídeo que porto mostra com fer una calçotada amb la tècnica del filferro. Aquesta tècnica és molt útil quan s'han de fer molts calçots, ja que et permet de preparar tots els calçots abans de començar. Quant al vídeo anterior, en el qual vam fer la calçotada amb una graella, s'ha de dir algunes coses: que el vídeo és igual que l'anterior, excepte en com es cuinen. El previ i la festa posterior són iguals. I una altra cosa: si ho fas amb aquesta tècnica, fes servir filferro nou. Això és molt important, perquè s'han de travessar els calçots.

Vídeo - Com fer una calçotada amb la tècnica del filferro
Vídeo que explica com fer una calçotada amb la tècnica del filferro

Com fer una calçotada amb la tècnica del filferro

Vinga, som-hi! Com a l'anterior vídeo, ara explicaré el què veuràs al vídeo, però l'hauries de veure i compartir. :-)

  1. En primer lloc, has d'utilitzar els autèntics Calçots de Valls. Ja saps que sóc una mica pesat amb això, però al diferència paga la pena. S'han de fer amb sarments de vinya, que els dona un toc encara més especial. Això dels calçots i els sarments és pura simbiosi. I si no tens sarments procura, això sí, fer-los amb flama viva.
  2. Per tal que els calçots estiguin tendres els has de cremar força, i després embolicar-los en paper de diari. Això els mantindrà calents fins que els hagueu de menjar. No els deixis massa temps sense servir, que després es posen massa tous i perden temperatura.
  3. També és molt important no tallar les arrels dels calçots, ja que amb això només els podràs pelar més fàcil, però tindràs altres problemes. El calçot és com un tub, i si li treus la punta perdrà aigua per allà, i a més a més notaràs gustos estranys (bàsicament, a cremat). Si no talles les arrels saben millor, i per pelar-los hi ha un truquet que també veuràs al vídeo.
  4. Després la salsa: tenim una salsa que és... ufff, una delícia. Nosaltres fem servir la de Fruits SP, però si vols aventurar-te a fer-la hem publicat la recepta tradicional de la salsa de calçots a la web. T'animo a fer-la. :-)
  5. A l'hora de servir, posa els calçots en unes teules especials per a calçotada. Aquesta és la presentació típica.
  6. I quant a la presentació de la salsa, no oblidis posar-la a unes salseres per a calçotada, que són especials, una mica allargades, i són genials per sucar els calçots. I sobretot no posis la salsa en gots de plàstic.
  7. Per últim, però no menys important, utilitza uns pitets per a calçotada. És veritat que eviten que et taquis amb la salsa, però té de bo que generen un ambient molt adequat per a la calçotada. Recorda que és una festa, així que és un element essencial, com els globus a un aniversari. :-)

Bé, doncs això és el que explico en aquest nou vídeo. I després ve la calçotada, la festa. Això també es veu molt bé al vídeo.

I ja avanço que hi ha un altre vídeo molt divertit, però aquest ja es publicarà al gener. sonrisa¿Te ha gustado este artículo?
Suscríbete al blog y recibirás:

Un mail cada vez que
escriba un nuevo artículo

El libro de recetas
de Calsots.com *

(Y no te preocupes por el spam, que a mi tampoco me gusta)

O si lo prefieres...

Me gustaría que compartieras este artículo.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Comença la temporada de calçots 2014-2015
Us desitgem bones festes des de Calsots.com
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.