Logo de Calsots.com

Com fer una calçotada autèntica

Publicado: 09/11/2014         (¿Quieres recibir estos artículos en tu correo?)
Categoría: Calçots, Calçotades, Salsa, Valls

Alguna vegada m'havien demanat un vídeo que mostrés com fer una calçotada, i jo sempre deia que sí, però fins ara no ho havia fet. Avui, per fi, porto un vídeo de com fer una calçotada amb graella. T'explicaré de quines maneres es poden cuinar els calçots, com servir-los i com presentar-los. També un truc per menjar-los fàcilment.

Aquest vídeo el vam fer durant l'última calçotada de la temporada de calçots passada. Va ser genial. Ho vam passar molt bé i ha sortit un vídeo que ens agrada força. A veure si a tu també t'ho sembla. somriure

Vídeo - Com fer una calçotada amb graella
Vídeo que explica com fer una calçotada tradicional

Com fer una calçotada amb graella

Bé, doncs som-hi! Ara t'explicaré una mica el que veuràs al vídeo, però realment et recomano que el vegis (i que el comparteixis!) :-).

  1. El primer és, evidentment, utilitzar els autèntics Calçots de Valls (veure els calçots aquí). Insistiré molt en això, però és que la diferència és tan gran que val molt la pena que tothom ho provi. S'han de coure amb sarments de vinya, i això es veu molt bé al vídeo. Veuràs quin gust tan bo li donen els sarments als calçots. Si no tens sarments de vinya, tampoc cal que ens preocupem, però sobretot fes-los amb flama viva.
  2. Els calçots s'han de cremar bastant, i després s'emboliquen en paper de diari. Això mantindrà els calçots calents fins que els hagis de servir. Compte! No els deixis massa temps sense servir. Fes-ho poc després d'haver-los cuit (màxim 15-20 minuts).
  3. Important! NO s'han de tallar les arrels dels calçots. Fent-ho només aconseguirem pelar-los més fàcilment, però per contra genera molts altres problemes que no justifiquen el fer-ho. Veuràs un truc per tal de pelar bé els calçots.
  4. El segon en importància és utilitzar una salsa molt bona, ja sigui feta per tu, o comprada. La salsa en conserva no sol estar a l'alçada de la salsa natural, així que et recomano la salsa de fruits SP és la que gastem nosaltres). Si t'atreveixes, prova de fer la recepta de salsa de calçots que tenim a la web. És fàcil.
  5. Quan serveixis els calçots, fes-ho en unes teules per a calçotada. Aquestes teules no només són per a millorar la presentació, sino que serveixen per mantenir calents els calçots. Sobre aquest punt, que les teules serveixen per a mantenir els calçots calents, parlaré en un altre article.
  6. La salsa, per suposat, l'hauries de posar en unes salseres per a calçotada, que són especials, una mica allargades, i són perfectes per untar el calçot del tot. Evita els gots de plàstic per servir-la, per exemple.
  7. I per últim, els pitets per a calçotada, que a més a més d'ajudar a crear un clima molt propici, serveixen per evitar que te taquis amb la salsa, cosa que, com saps, passa sovint. (em sembla que he invertit l'ordre, però ara que ho miro, m'agrada més així!)

Això és a grans trets el que dic al vídeo. El millor, però, és el que ve després, que es veu clarament que és una festa.

Ah, per cert. Si has vist els nostres anteriors vídeos de calçots hauràs vist un canvi qualitatiu important. Això li dec a Blaumedia, una productora de vídeos de casament a Tarragona amb la que dona gust treballar. Què fàcil ens ho han posat tot. Sorprès per l'elecció de la productora? És senzill: ens vam conèixer a un casament... somriure

Que no, que és broma. El de la productora és mon germà... emoticono¿Te ha gustado este artículo?

Me gustaría que lo compartieras.

Los 'Me gusta' y los 'Tweets' ayudan mucho a otros usuarios...

¿Nos echas una mano? ;-)

* Te enviaremos un resumen del libro con 4 recetas.Botiga de calçots, nous productes per a aquesta temporada
La recepta de la salsa de calçots per començar la temporada


Comentarios


avatar Daniel dice:
10/11/2014 a las 16:04

Me ha encantado el video. Aunque soy calsotaire desde hace años, no conocía el truquillo del giro de la parrilla.

Felicidades por el video. Ahora desgraciadamente tengo mucha hambre y todavía no hay calsots, pero espero ser el primero en comer la primera calsotada de la temporada :D

Felicidades por la web y todo, está muy bien.


avatar Oscar dice:
10/11/2014 a las 17:22

La forma de dar la vuelta es chula, si. :-)

Muchas gracias por tu comentario, Daniel. En cuanto a los calçots, ya en breve tendremos suficientes. Te aviso en cuanto los tengamos???

Saludos!!!
Deja un comentario

Pero hazlo, que nos gusta mucho!

Nombre

Correo electrónico (no lo publicaremos)

Tu web

Comentario
 

En Calsots.com nos preocupamos para que puedas hacer la auténtica calçotada.