Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comSurt a compte plantar calçots?

Publicat: 09/08/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ho lamento molt. Ja no venem cebes de calçots.


Resposta: SI. Realment surt a compte, i només has de 'han de tenir en compte un parell de detalls. En primer lloc, que gaudiràs com mai cultivant els teus propis calçots. La satisfacció que produeix poder cultivar els teus propis calçots, arrencar-los de la terra, coure'ls amb la teva família o amics, la calçotada... be, és indescriptible. És el millor que a et pot passar. I nosaltrs ho diem per experiència!

Però ara anem a un punt de vista una mica més objectiu. Un sac de 15 kgs, amb el transport inclòs, surt per gairebé 25 euros. A cada kilo hi van unes 6 cebes, i de cada ceba se'n poden treure (aprox.) 5 calçots. Això dona uns 450 calçots. Posem que alguna ceba no va be, i que d'algunes altres no surten 5 calçots. Posem que surten 400 calçots. Només els calçots, a preu de botiga, serien uns 70 euros. Què? Surten els números, o no?

Mira quines cebes tenim...

Ceba de calçots de la temporada 2012-2013

Què estàs esperant? Compra JA les autèntiques cebes per a fer calçots, i cultiva-les al teu hort. I no oblidis d'enviar-nos fotos de la teva plantació, per suposat!

Diada de Santa Úrsula, hi has d'anar

Publicat: 21/05/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Segons un equip de 8 investigadors britànics, la Diada de Santa Úrsula de Valls és una de les 501 festes DEL MON a la que hom ha d'asistir. El llibre, de títol "501 Must-Be-There Events" i editat per Octopus Publishing Group, ha seleccionat la diada de Santa Úrsula com una d'aquestes festes. Només hi ha una altra festa catalana a aquest llibre, i és el carnaval de Sitges.

En aquest bloc hem parlat sovint dels castells, donat que un servidor va formar part d'una de les colles vallenques. Considerar la diada de Santa Úrsula com una de les 500 festes a las que hom ha d'asistir em sembla molt be. Em sembla fantàstic! Algú podria dir que altres diades són més importants, però això és molt subjectiu. M'ha semblat una molt bona elecció.

Colla Joves Colla Vella

Ja vaig utilitzar aquestes fotos en un article anterior que parlava de la Festa Major de Valls de l'any 2010, però m'han semblat totalment adequades, i per això les he tornat a publicar. A més a més, falta poc més d'un mes per a tornar a celebrar la Festa Major de Valls.

L'article surt al Diari de Tarragona enlace externo

A nosaltres ens trobaràs a la propera Festa Major de Valls, on intentarem fer fotos dels castells per tal de penjar-les aqui.

Gràcies per tot!

Publicat: 05/04/2012   -   2 comentaris

Per l'amor de Deu, quina temporada! Ha estat fantàstica, ens hem divertit, hem rigut, hem treballat molt però gaudint del treballar, i també hem tingut moments de molt estrès.

La principal motivació de tota aquesta feina a calsots.com ets tu. Gràcies a tu hem aconseguit ser el que som ara. Gràcies a la teva confiança, a la teva il·lusió per les calçotades, i al gust pels calçots, la nostra motivació segueix com el primer dia. Tot això t'ho agraïm sincerament.

Ara ens prendrem uns dies de vacances, però només és un petit descans. Ja tenim plantades les cebes que seràn els calçots de la propera temporada, així que no podem abandonar-les massa temps. La plantació va molt be, i les plujes d'aquests dies les afavoreixen molt. Ha caigut molt be, aquesta pluja.

Plantació de cebes per a calçots, de calsots.com

Salsa de calçots de Fruits SPDurant l'estiu la botiga de calçots romandrà tancada, com saps, però enguany hi ha una cosa molt important a tenir en compte: pots comprar la salsa de calçots per internet, directament al fabricant. Fruits SP té botiga virtual a la web, i envien els seus productes directament a casa teva, amb transport frigorífic.

Una última cosa abans de marxar. Tingues en compte el següent logo. La propera temporada se'n parlarà molt.

Logo de Calçots del Montmell

Y ara, amb el teu permís... VACANCES!!!

Planto cebes per a la propera temporada de calçots

Publicat: 11/03/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Aquesta setmana ja hem començat a plantar calçots. De fet, el que hem fet és plantar cebes per a calçots, ja que el calçot no és altra cosa que una ceba especial llaurada d'una manera també especial.

Van començar a plantar divendres, vam seguir durant el dia d'ahir, i seguirem tot el dia d'avui. Hi ha molt per plantar...

El que fem ara és plantar el planter de ceba. Aquest planter ens el porten en unes safates, i tenim una màquina especial que el subjecta al tractor durant la plantació. Aquestes són les safates, i l'aspecte de cada unitat.

Safata de planter de ceba per a calçots Cada unitat de la safata conté 3 cebes

Les safates es col·loquen a un suport especial del tractor, i amb una màquina les anem plantant. Així és molt més ràpid. Aquest és l'aspecte del tractor, i com es planta amb ell.

El tractor amb 12 safates de planter de ceba per a calçots Amb el tractor plantant el planter

I quan t'allunyes una mica, i mires tot el que queda... bufff, t'agafen tots els mals. Tot això queda per plantar?

Tot el que queda per plantar

Però el plantar cebes per a calçots també dona per a fer una mica de foto artística, tot i que a mi no se'm doni gaire be. Espero que aquestes tres t'agradin (fes clic a qualsevol foto per fer-la més gran).

1a foto artística de calçots 2a foto artística de calçots 3a foto artística de calçots

Aquest cap de setmana no tinc festa, ja ho veus, però a partir de Setmana Santa penso fotre'm tres dies seguits a un balneari. Ja el tenim reservat!

Entrevista a l'econòmic

Publicat: 05/02/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja fa força temps que ens van fer aquesta entrevista, però per una o altra raó, fins ara no he trobat el moment de penjar-la. És una entrevista que li van fer a "la jefa", i que va sortir a la contra del diari l'econòmic, del grup de l'Avui.

L'entrevista està molt be, i la van fer pocs dies després de la Festa de la Calçotada de 2011 (fa gairebé un any, ja!).

    Enllaç a l'entrevista sobre calçots a domicili.

A que està be?

Resum de la Gran Festa de la Calçotada

Publicat: 03/02/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Sense cap mena de dubtes, el dia de la Gran Festa de la Calçotada marca el punt d'inflexió de la temporada de calçots. És un event importantíssim, i del que tots els assistents gaudeixen d'una manera excepcional.

Veure el resum fotogràfic de la Gran Festa de la Calçotada 2012.

Enguany ha estat un d'aquells anys "sense sorpreses". El guanyador del concurs de productors de calçots ha estat en Jaume Solé, el de la mota més gran en Jaume Papió, el de menjar calçots l'Adrià Wegrzyn, i el de salsa de calçots ha estat la Pilar Galera. No ens ha agafat de sorpresa, tot i que és agradable veure com el treball ben fet es recompensa.

Demostració de coure calçots a la Festa de la Calçotada de Valls

Nosaltres, com no podia ser d'altra manera, hem estat veient tot el que es fa durant aquest dia, i hem fet un petit resum fotogràfic de la Festa de la Calçotada. A que està força be, per a uns aficionats a la fotografia com nosaltres?

Ara toca treballar molt per tal que tots pogueu comprar calçots.

Festa de la calçotada a Valls 2012

Publicat: 26/01/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Be... ja tenim "gallina de piel" (això ho deia Johan Cruyff, oi?). El proper diumenge és la Gran Festa de la Calçotada a Valls, en la seva edició XXXI de 2012. Posaré una foto de la festa de la calçotada 2011, que m'agrada molt, i que també he penjat al Facebook de calçots.

Demostració de cuinar calçots a Valls, 2011

El més important és que ja tenim el folleto de la festa. Adjunto a continuació tot l'opuscle (sí, es diu opuscle), pàgina per pàgina, tal i com surt a la web festadelacalsotada.com.

Portada del folleto de la festa de la calçotada Pàgina 1 del folleto de la festa de la calçotada Pàgina 2 del folleto de la festa de la calçotada Pàgina 3 del folleto de la festa de la calçotada
Pàgina 4 del folleto de la festa de la calçotada Pàgina 5 del folleto de la festa de la calçotada Pàgina 6 del folleto de la festa de la calçotada Contraportada del folleto de la festa de la calçotada

Si vols pots descarregar les 8 pàgines del folleto de la Gran Festa de la Calçotada 2012 en format zip (8 MB).

He "robat" aquest opuscle de la web de la festa de la calçotada perquè informa des de fa més temps que la pròpia web de l'organitzador. És més dinàmica, i més àgil. A mi m'agrada més que l'oficial, sense cap dubte.

Be, estem a dijous, i diumenge és la Gran Festa de la Calçotada. T'animes a venir?

Comença un nou any amb novetats

Publicat: 11/01/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Malgrat que la temporada de calçots va de novembre a abril, la veritat és que la feina més forta comença després de festes. És ara quan ve més de gust una bona calçotada, ja que els calçots estan fantàsticament be. Tot i això, com ja he dit en alguna ocasió prèvia, els millors calçots són els primerencs, ja que són molt més tendres i dolços.

Aquest mes de gener ens portarà moltíssimes novetats. Algunes d'elles són:

La Gran Festa de la Calçotada
Gran Festa de la Calçotada 2012 a VallsL'últim diumenge de gener, que enguany cau al dia 29, se celebra la Gran Festa de la Calçotada a Valls. A aquest event no s'hi pot faltar, ja que podràs descobrir detalls fantàstics d'aquest mon. I per suposat, des de primera hora del matí ja notaràs l'olor dels calçots a qualsevol racó de Valls.


Et donem més salsa de calçots
Salsa de calçotsA aquesta nova temporada estem incloent més salsa de calçots als pack de calçotada de 8-10 persones. Fins ara contenien 3 pots de 500 grams, i a partir d'ara inclourem un pot més gran de 1.600 grams. L'envàs és més còmode, i pel mateix preu tens una mica més de salsa.


Una calçotada més petita
Mini pack de calçotada per a 4-5 personesLa temporada passada, el més demanat va ser un pack més petit, per tal d'optimitzar el preu del transport. En plena temporada no podíem dedicar-nos a organitzar una cosa així, però aquesta temporada ja ha començat amb un nou pack de calçotada per a 4-5 persones, que està sent "la revolució de la botiga". Sense cap mena de dubtes, el millor per a reunions més petites.

Una nova recepta amb calçots
Truita de patata i calçotsDurant l'any anem rebent receptes dels nostres clients i amics, i aquest mes de gener hem presentat la recepta de l'Enrique: una espectacular truita de patates amb calçots. Nosaltres l'hem fet a casa, i la veritat és que és fantàstica. De realització molt fàcil, amb un resultat molt bo, i que no pesa. Apta per al dia posterior a la calçotada, i fins i tot per a aquells que (com jo) es posen de calçots fins dalt.


Enguany, a més a més, hem establert un nou sistema per tal de fer els nostres manats, de manera que ara ens resulta més fàcil escollir els bons. Ara els manats de calçots surten espectaculars.

Manat de calçots de Valls


I tot això a la nostra pàgina de calçots, perquè tota la informació relativa als calçots i les calçotades estigui al teu abast. No pots dir que no t'agrada!!!

Festa de la calçotada 2012

Publicat: 11/12/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Festa de la calçotada 2012 a VallsPer fi, ja es aquella època de l'any que ens trobem amb "l'event". Ja tenim aprop la Gran Festa de la calçotada 2012 a Valls. Per a tots els que estimem aquesta tradició culinària catalana, aquest és un gran event.

Nosaltres, com cada any, estarem donant voltes per Valls. Ja la nit anterior veurem els preparatius, i el dia de la festa estarem tant al concurs de productors de calçots, com al concurs de menjadors de calçots (és impressionant la brutalitat de calçots que arriben a menjar en 45 minuts), i també al de preparació de la salsa de calçots.

Farem una calçotada a una masia propera a Valls, propietat d'uns amics, i ja per la tarda tornarem a Valls per a acomiadar-nos d'una gran Festa. Probablement per la tarda estarem tristos, perquè tocarà tornar a la rutina... però el dia haurà valgut la pena.

Si per algún motiu no pots venir a la Festa de la Calçotada a Valls, pensa que pots fer una calçotada perfecta a casa teva. Ara, amb el mini-pack calçotada per a 4 o 5 persones, t'ho envien tot a casa.

Així què, vindràs a Valls a la Gran Festa de la Calçotada 2012?

Crema de calçots - Nova recepta

Publicat: 01/12/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Hem penjat a l'apartat de Receptes amb Calçots una nova recepta. Aquest mes es tracta de la recepta de Crema de calçots que ens ha enviat Pepa Juan Francés, d'Alacant, a qui agraïm moltíssim que ens la fes arribar.

Crema de calçots

L'el·laboració d'aquesta recepta és molt senzilla, i el resultat és espectacular. La nostra recomanació: servir com a entrant d'un dinar o un sopar amb convidats. El plat s'ho mereix, i la història que podràs explicar encara més!

T'ha agradat la recepta?

Tenim salsa allioli a calsots.com

Publicat: 29/11/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Seguint amb el què dèiem a l'anterior article, presentem una altra novetat molt interessant a la nostra botiga de calçots. Aquesta temporada també inclourem la salsa allioli per a poder acompanyar la carn de la calçotada. Hem parlat amb els nostres proveïdors de salsa de calçots, Fruits SP, i hem decidit d'incloure la salsa allioli de Fruits SP a la nostra botiga. Era d'aquelles salses que havíem provat però que no havíem considerat d'incloure a la botiga de calçots.

Pot de 180 grams de salsa allioli

Aquesta salsa té una textura molt especials, i el seu punt de picantor és exactament el que es busca. No és com l'allioli de la iaia, aquella salsa tan forta que agrada de tan poderosa que és, i tampoc és massa suau. Té el seu punt just de picant. Si vols comprar salsa allioli trobaràs a la nostra botiga únicament el pot de 180 grams, ja que l'altra presentació és de 1500 grams, i ens ha semblat massa.

No vendrem ni carn, ni vi, ni taronjes... però sí tot el demés que sigui típic de la calçotada, si. Això segur que ho trobaràs aquí.

Si t'agrada la salsa allioli, ja saps...

La nostra salsa de calçots a internet

Publicat: 26/11/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

La nostra salsa romesco, aquella que no només ens agrada a nosaltres, sinó també a tots els que l'han provat, també es pot comprar a Internet. L'empresa que el fabrica, Fruits SP, ha obert recentement una botiga virtual on podràs comprar tots els seus productes, i t'asseguro que tots els que hem provat són fantàstics.

Nova botiga de Fruits SP

Nosaltres hem parlat personalment amb ells, i a banda de posar el nostre logo a la seva web, ens han fet arribar una comparativa de gaspatxos, un dels productes que fan. Sabem que el tema de l'etiqueta és cert, però... allò del sabor, també!!!. Probablement el millor gaspatxo que haguem provat. L'incorporaràn a la botiga en breu.

Ens alegrem molt que Fruits SP hagi obert la seva botiga a internet, i ens alegrm també de tenir aquesta bona relació amb ells. Nosaltres seguirem venent la seva salsa.

Salsa de calçots Gazpacho

Tú ja has provat aquesta salsa de calçots i aquest gaspatxo?

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.