Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comSobre la venda i plantació de Cebes per a Calçots

Publicat: 31/08/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Tornem a estar per aqui després d'una aturada inesperada per qüestions familiars. Enguany, lamentablement, no posarem a la venda cebes per calçots. Les hem hagut de plantar totes, i no hem pogut fer cap excepció quant a enviaments a particulars.

El temps, a més a més, ha estat molt apropiat per a la plantació, i ho serà fins a finals de Setembre, previsiblement. Nosaltres ja hem plantat la totalitat de les cebes, i ja estan començant a créixer. Adjunto fotografia d'un dels camps, el més gran dels que tenim.

Clica a les fotos per fer-les més grans

El camp gran ja plantat amb cebes per a calçots

He fet un parell de fotos amb més detall, per tal que es pugui apreciar la distància a la qual es planten les cebes unes d'altres. Entre línies hi ha uns 80 centímetres, i entre cebes uns 15 o 20.

Detall de les cebes per a calçots.  Plantem totes les cebes, fins i tot les petites. Detall de les cebes per a calçots.  Aquella s'ha de posar be!

En qüestió d'un mes haurem de començar a calçar aquestes cebes. Segur que ja saps que el calçot es diu així degut a aquest procediment, i també deus saber com es calça. Tot i així m'agradaria posar un parell d'enllaços per què es pugui veure be com es fa:

http://www.youtube.com/watch?v=yDYIeG1t7PY (Amb eixada)
http://www.youtube.com/watch?v=lfTPVF5qAy4 (Amb tractor)

La primera calçada la farem més o menys a primers de Novembre (o potser a finals d'Octubre). Hem de controlar molt be el temps, perquè si plou podem endarrerir tota la temporada. Fa un parell d'anys, quan tocava calçar va estar plovent una setmana. Després, per poder entrar amb el tractor vam haver d'esperar una altra setmana. Total, dues setmanes de retard. Un desastre...

No et perdis a partir d'ara totes les novetats de la plantació. Farem alguna prova divertida. guiño

Ja falta menys per a plantar calçots

Publicat: 29/05/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

El títol enganya una mica, sense cap mena de dubtes. Ho he fet intencionadament, perquè vull que es noti com avança la natura. A aquestes alcades d'any estem esperant que apareguin les primeres llavors dels caputxons, que ja s'han obert. A la següent foto es veu força bé l'avenç d'aquestes últimes setmanes:

3 fases de la germinació dels calçots

Ara falta que surtin les llavors, i que les deixem assecar. Això portarà el seu temps, també. Les haurem de protegir (amb una mitja) perquè són molt apreciades per tota classe d'animals, des d'insectes fins a ocells, passant pels cargols. De fet, són tan bones que antigament s'utilitzaven de moltes maneres diferents; per exemple, com a condiment per al pa. Aviat t'explicarem com ho feien.

Però, aquestes llavors són les que donaràn els calçots de la propera temporada de calçots? No, d'aquestes llavors obtindrem els calçots de la temporada 2014-2015, ja que les plantarem a finals de Desembre d'enguany, i fins el Juny de l'any vinent no seràn cebes. Però també això ho explicarem en breu.

Moltes promeses estic fent ja. Si vols et podem avisar quan surtin nous articles.

Vols que enviem els articles al teu correo?

De moment gaudirem de la floració, perquè en breu tocarà arrencar les cebes d'enguany, i això sí que és feina.

La Sara, de Màlaga, la primera Reina del Calsot

Publicat: 21/04/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Com ja vam dir fa uns dies, ja tenim la primera guanyadora del concurs "La Reina del Calsot" de la temporada 2012-2013. Es diu Sara Antelo, i és de Màlaga.

La Sara va ser una de les primeres participants al concurs "La Reina del Calsot", i la que va acabar guanyant-lo. Va aconseguir amb la seva foto un total de 603 "Me gusta" de facebook. Tot un èxit! A més a més, i com preveien les bases del concurs, ha enviat les fotos de l'última calçotada i un breu comentari:

Seguir llegint ...

Una altra temporada de calçots que ha acabat

Publicat: 05/04/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ha arribat el final de la temporada de calçots, i això passa "gairebé sempre" a aquestes alçades d'any. Acostumem a dir que amb la Setmana Santa arriba el final de la temporada, i gairebé sempre és així, però el fet que realment confirma l'arribada del final de la temporada de calçots és l'aparició de les primeres "trompes".

La 'trompa' d'un calçot espigat

Com segurament ja sabràs, a Calsots.com només venem Autèntics Calçots de Valls, amb Denominació d'Origen IGP "Calçot de Valls". Això ens obliga a garantir uns mínims nivells de qualitat, i per això, quan el final de la temporada s'apropa, tanquem la botiga virtual de calçots. Pot semblar prematur, però t'assegurem que no ho és en absolut. Fem això per tal de garantir la qualitat dels calçots.

A més a més, el final de temporada en aquestes dates és inevitable. Tant si els has plantat a l'Agost, como si els has plantat al Novembre, quan arriba la calor els calçots es trompen. Trigarà una setmana més o una setmana menys, però ara és el temps de germinar... i simplement no es pot evitar. Si ets d'aquells que coneixen els calçots fa temps, sabràs de què parlem. Si ets un amant ocasional dels calçots, creu-nos: quan es trompen de veritat, ja no és el mateix.

I si t'ha agafat per sorpresa el final de la temporada de calçots, no dubtis en activar els avisos de calçots per mail. T'avisarem de tot allò important que passa en el món del calçot.

Fins la propera temporada!

Ja tenim a "La Reina del Calsot"

Publicat: 16/03/2013   -   2 comentaris

El concurs "La Reina del Calsot" ha finalitzat, i ja tenim a la primera guanyadora, la primera "Reina del Calsot". Es tracta de la Sara, de Màlaga, que ha aconseguit un total de 603 "Me gusta" de Facebook. Aquesta és la seva foto:

Sara és de les primeres participants del concurs, i la que al final més "Me gusta" de facebook ha aconseguit.

Felicitats, Sara! Esperem veure't a l'edició de la propera temporada.

Aquest concurs va sorgir com una idea divertida, ja que pràcticament totes les fotos que rebíem dels nostres clients eren d'homes. Després de comentar-ho durant una calçotada, vam decidir que era possible muntar un concurs de fotos de dones, en el qual guanyés aquella que més "Me gusta" aconseguís a facebook. D'aquesta manera, via facebook, animàvem altres moltes dones a participar. I ho hem aconseguit, tot i que només a mitges, ja que haguéssim volgut moltes més participants.

A la propera edició, si tu vols participar, també pots fer-ho. Només has de deixar el teu correu a la web del concurs, i quan torni a començar (més o menys a mitjans de novembre) rebràs un mail d'avís.

T'hi esperem!

Hem canviat de transportista

Publicat: 09/03/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Aquesta temporada vam posar en marxa un servei de lliurament en 48h amb vistes a millorar els preus de les calçotades que enviem. El preu dels enviaments en 24 hores era alt, i aquest servei de 48 hores semblava ser una bona solució, donada la reputació de Tourline Express.

Però, la veritat és que els enviaments de 48 hores de Tourline Cargo van resultar d'allò més desastrós! Tan aviat com van aparéixer les primeres incidències ja ens vam posar en guàrdia, i immediatament vam començar a cercar alternatives. Malgrat tots els problemes, ningú no s'ha hagut de quedar sense calçots. I el que la Isabel i jo mateix hem sofert perquè això sigui així no té nom.

Finalment, i amb molta satisfacció, avui hem posat en marxa el nou sistema d'enviaments amb dues empreses: Qualys 360 i Zeleris.

Qualys 360         Zeleris

En la negociació amb aquestes empreses ha pesat molt el nostre volum d'enviaments. Precisament per aquest motiu, el nostre volum d'enviaments, hem fet proves abans d'encetar tot això, i ara, tot i que falti molt poquet pel final de la temporada de calçots, ho posem en marxa. Val més fer-ho ara, que haver de tenir més problemes amb els enviaments de 48 hores. Imagina't que un dia et quedes sense calçots!!!

També som conscients que cap empresa de transports és perfecta. Som plenament conscients que seguirà havent-hi alguna que altra incidència. Però, ara mateix la relació entre el preu i el servei que ofereixen aquestes dues empreses és el millor. Nosaltres ja hem pres la decisió.

Estem convençuts que tot anirà be. Ja ens ho confirmaràs.

La Televisió Japonesa a la Festa de la Calçotada de Valls

Publicat: 03/03/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

El passat dia 27 de gener es va celebrar la Gran Festa de la Calçotada de Valls, i va comptar amb la presència d'un equip de reporters de la televisió japonesa Nippon Television. Van fer un extens reportatge que es va emetre el passat dia 20 de febrer al Japó, i que finalment podem publicar.

El programa que va gravar la festa de la calçotada es diu "Waratte Koraete", i mostra els costums, gastronomia, etc. de determinades zones del mon al públic japonès. La veritat és que el programa està molt be i, tot i que no entenem res de japonès, queda ben clar que es fa una molt bona feina de difusió de la cultura del calçot. Al vídeo adjunt, el tema de la Festa de la Calçotada va del minut 3 i poc, fins el 19.

Ja veieu que la gent d'aquest programa ha fet una gran feina. Esperem que us agradi.

La Festa de la Calçotada en imatges

Publicat: 28/01/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja ha acabat l'edició de 2013 de la Festa de la Calçotada, i hem de dir que amb un èxit total d'organització, per la qual cosa no podem més que felicitar la Cambra de Comerç de Valls. Una gran feina. Fem un repàs del què ha estat aquesta festa...

S'han dut a terme els ja tradicionals concursos, i aquests han estat els resultats: Adrià Wegrzyn ha guanyat el concurs de menjar calçots, Jordi Rovira el de productors, i Judit Banús el de fer salsa de calçots. Però, la que nosaltres considerem la foto dels concursos és aquesta:

Susana, de Càdis, al concurso de menjar calçots 2013

Aquesta noia es diu Susana, i és de Càdis. Ha vingut de Càdis per presentar-se al concurs de menjar calçots, i ha estat l'única concursant femenina d'aquesta edició. Ens va semblar tan valenta, que ens vam presentar, i vam fer-li una mini-entrevista. Des d'aqui la nostra felicitació, Susana, i esperem veure't molts anys per aquestes contrades.

Pregunta: Susana, vens de Càdis. Com vas saber d'aquest concurs?
Resposta: Doncs cada any segueixo la Festa de la Calçotada, perquè m'agraden molt el calçots de Valls, crec que és una delícia, i enguany m'he animat i he dit “som-hi”.

i has vingut expressament de Càdis per a concursar?
Si, si. (somriu).

Dona'ns un consell per a la propera edició del concurs de menjar calçots.
Que vingui tothom, i que s'animin més les dones. Que no tinguin por de competir contra aquests homes, perquè podem amb ells.

Hi hay un altre concurs aquí que es diu “La Reina del Calsot”. Et podem apuntar nosaltres?
(riu) Em sembla que ser la Reina del Calsot seria massa, però endavant, apunta'm.

Moltes felicitats per venir a participar. Ens has deixat impressionats.
Moltes gràcies a vosaltres, i ens veiem l'any vinent.

Susana ha quedat en la 21a posició de 22 participants. Dos d'ells eren japonesos, i un era anglès (de Manchester). Ella ha menjat 87 calçots que pesaven 765 grams. També sortirà al programa de la televisió japonesa WARATTE KORAETE.


L'assistència a la Festa de la Calçotada ha estat fantàstica. Moltíssima gent es passejava pel centre de Valls, i també pel mercat del calçot que havia al Paseig de l'Estació. A la Plaça del Pati hi havia molta expectació degut a totes aquelles paradetes de calçots, sales, vins, etc. Ha estat increíble. A continuació trobaràs una web amb una petita galeria de fotos que no et pots perdre.

triangle Galeria de fotos de la Festa de la Calçotada

Un altre detall molt important és la internacionalització de la Festa de la Calçotada. Entre els participants, un home de Manchester, i també un reporter de la televisió japonesa Nippon Television, que va venir acompanyat del seu equip per fer un reportatge sobre la calçotada, i que s'emetrà en el prime-time de la televisió japonesa.

Una edició més, i un nou èxit de convocatòria, participació i organització. La propera se celebrarà d'aquí a un any: el 26 de Gener de 2014.

I ara, la Gran Festa de la Calçotada

Publicat: 12/01/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Estic nerviós. Sí, no ho puc negar. Estic nerviós perquè aviat arriba la Gran Festa de la Calçotada, l'espectacle Calçotaire més gran del món. Enguany, a més a més, hem adquirit alguns compromisos personals que fan que aquesta sigui una festa encara més important, encara més especial.

D'entrada, enguany farem una calçotada diferent. Ens hem proposat de fer una calçotada vegetariana. No ho hem provat mai, no sabem de què va, però ens ve molt de gust provar-la, ja que alguns membres de Calsots.com som vegetarians. Prometem pujar fotos de la comilona, i també penjar-les aqui. Hem mirat el menú, i canvien la carn per unes verdures d'hivern. La gràcia estarà en la preparació, per suposat (les faràn amb sarments?)

Calçots a la graella

Nosaltres ja tenim tots els preparatius a punt. I tu? Ja estàs preparat o preparada per assistir a la Festa de la Calçotada de Valls?

Vols ser la Reina del Calsot de 2013?

Publicat: 01/01/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Al principi d'aquesta temporada vam posar en marxa una bona iniciativa anomenada La Reina del Calsot. Es trata d'una promoció "diferent". L'hem preparat per a poder pujar fotos "d'elles", i només poden ser fotos relatives als calçots, o a les calçotades. El premi és un pack familiar per a 8 persones, i el guanya aquella foto que aconsegueixi més "Me gusta" a facebook. Fàcil, oi?

En el moment d'escriure aquest article, la foto de Sara de Málaga va en primera posició amb 64 "Me gusta" de facebook. Si es manté en primera posició el proper dia 16 de Març a les 20h, es convertirà en la Primera Reina del Calsot i s'emportarà el pack.

Per a poder participar només has de pujar la teva foto. Mira les bases de La reina del Calsot, i puja una foto guanyadora. L'únic que has de fer és aconseguir molts "Me gusta", ja ho saps.

RECOMANACIÓ: El proper dia 27 de Gener és la Gran Festa de la Calçotada de Valls. Si has decidit d'anar-hi, fes-te una foto xula i puja-la. Com més original la foto, més possibilitats d'obtenir molts "Me gusta" de Facebook, i per tant més possibilitats de guanyar el pack.

Així què... t'animes? somriure

Bon any 2013 amb Calçots de Valls

Publicat: 30/12/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

Des de Calsots.com et desitjem una molt bona entrada d'any, i un molt bon 2013. Esperem que aquesta crisi s'acabi ja d'una vegada, i que puguem menjar calçots en pau i harmonia.

Brindar

FELIÇ ANY 2013 !!!

Un regal fantàstic

Publicat: 17/12/2012   -   Vols fer tu el primer comentari?

El nostre logo convertit en un clauer de feltre gràcies a Nana's Dolls.Estava tranquil·lament navegant per internet, sense un rumb fixat, i trobo una pàgina divertida, fresca, amb ganxo. Es diu Nana's Dolls, i vaig trobar uns clauers que havien fet amb feltre. Vaig somriure. Què bonic, i quina gràcia! Al final es llegia una frase que deia "Aqui os dejo mi fieltrocalçot de Valls, espero que os gustee!!", i jo què havia de dir???

El primer que se'm va ocórrer va ser posar un comentari sobre el que m'havia semblat, i be... sóc una persona d'impulsos, així que ho vaig fer. Aqui està la pàgina de nana's dolls amb el clauer de feltre.

Vaig posar el meu comentari, i al cap d'una estona la Jessica (que és el nom d'una de les noies que porten aquesta pàgina) en va posar un altre. Un altre somriure, i ja està. Així es va quedar la cosa. Però... noooooooooo, d'això res!!! Al cap d'uns dies rebo un mail dient-me que ja l'havien fet! jajajaja... genial!!! Be, aquí us deixo la foto del meu clauer de calçots. No és divertidíssim?

Jessica, moltíssimes gràcies per aquest "súper-detall". Estem encantats, de veritat.

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.