Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comTres nous productes a la botiga

Publicat: 06/01/2014   -   2 comentaris

Com diu el títol d'aquest article, hem incorporat tres nous productes a la botiga de calçots. Els dos primers son extensions dels pack de calçotada que ja tenim, i donat que últimament els sarments resulten ser un producte molt demanat, hem decidit d'incorporar-los als nous packs. Un d'ells és el mini-pack calçotada per a 4-5 persones, al que hem afegit un sac de 4 kgs de sarments. D'aquesta manera hi ha suficients sarments per als calçots, i també per a la carn.

L'altre és el pack familiar calçotada per a 8-10 persones, al que hem afegit 2 sacs de sarments. Igualment hi ha suficients sarments per als calçots i la carn.

Mini Pack calçotada 4-5 persones amb sarments                 Pack calçotada 8-10 persones amb sarments

Aquests dos nous packs els hem preparat perquè considerem que una calçotada tradicional ha de fer-se amb sarments, i perquè aquestos estan força bé de preu.

L'altre producte és un imant de nevera molt original. Es tracta d'una teula amb uns calçots que vam descobrir un dia a Valls, i que ens va agradar tant que vam encarregar-ne uns quants. Unes idees per a l'imant: dóna-li al cuiner/cuinera, sorteja'l, dóna-li a qui més calçots mengi, o queda-te'l tu. Sonrisa

Original imant de nevera de calçots

T'agraden?

Ja pots comprar calçots amb PayPal

Publicat: 01/01/2014   -   Vols fer tu el primer comentari?

logo-paypal Aquests dies hem estat treballant en incorporar aquesta passarel·la a la nostra botiga, per a poder comprar calçots amb PayPal. El que semblava molt fàcil ha resultat no ser-ho, però ja funciona!

El procés que segueix el pagament amb PayPal és senzill, i si tens PayPal ja coneixes el mètode:

  1. Seleccionar la data de recepció dels calçots
  2. S'accedeix a PayPal per a seleccionar una adreça de lliurament
  3. Es torna a Calsots.com per a confirmar-ho tot: comanda, dates i adreça de lliurament
  4. Si tot és conforme, amb un click s'abona la comanda mitjançant el teu saldo de Paypal

Senzill, oi? Pocs mètodes són més ràpids que aquest.

Alguna suggerència més?

Bones festes des de Calsots.com

Publicat: 25/12/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Brindem per un 2014 ple d'èxits.Ja hem manifestat els nostres desitjos per al 2014 a la part més important del nostre web, però val la pena fer un article al bloc. Estem acabant l'any i hem de fer un repàs del què hem fet, i del que queda per fer, i gaudir amb la família i els amics d'aquests dies. Obriu una ampolla de cava, i brindeu amb els vostres per què així sigui.

El nostre projecte pel 2014 és consolidar tot allò que representa Calsots.com i enviar els calçots a tants llocs com sigui possible. Sempre ens ha agradat el que fem, i procurarem seguir així.

Nosaltres seguirem aquí, a Santa Oliva, tenint cura dels camps, però treballant menys. Sortirem a passejar, quedarem amb els amics per prendre alguna cosa, i farem alguns dels dinars i sopars típics. L'any nou, però, el començarem amb una bona calçotada en ple camp, i brindarem amb cava pels nostres amics i pels nostres projectes.

Un desig sincer per a tots: sigueu feliços.

Una calçotada molt digna, a casa!

Publicat: 24/11/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Començo dient que una calçotada es fa al camp, amb flama de sarments, amb una mica de fred, vi per a amenitzar la cocció, un bon rotllo entre els assistents, etc. Però, per a qui no puguin fer una calçotada així, doncs mira, aquesta és una manera més que digna de fer una calçotada a casa.

Al final de l'article tens UNA PROPOSTA MOLT INTERESSANT.

Millor rentar una mica els calçots, cosa que en una calçotada normal, al camp, no s'ha de fer A la parrilla els calçots no es cremen. Per això se'ls ha de donar la volta, i anar veient com evolucionen. Se'ls va donant la volta amb unes pinces, o amb la ma, si t'atreveixes. S'ha de tenir en compte que aquí els petits també es poden fer molt bé. Quan estan així de cremats ja es poden fer paquets amb paper de diari, com en una calçotada tradicional. Es fan paquets amb paper de diari, i es posen a alguna caixa fins al seu consum.

El procediment és tan senzill com una calçotada tradicional, però amb alguna particularitat. Els pots donar la volta amb unes pinces, i pots fer també els petits. I abans de fer-los hauràs de netejar una mica els calçots (no rentar-los) per a treure la terra i no embrutar massa la teva parrilla.

Repeteixo que no és com una calçotada tradicional, però és una forma molt i molt digna de fer una calçotada a casa.

PROPOSTA:

Imagina per un moment que tens un sopar amb amics a casa, a qui per suposat no has dit què soparan. Els convides a seure a taula, dones un pitet a cadascu (comencen les cares de sorpresa), i treus de primer plat uns calçots fets a la parrilla.

Jo et dic que TRIOMFES!

Comprar calçots amb bitcoins

Publicat: 23/11/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

bitcoinJa fa algun temps que això dels bitcoins es va començar a moure. A Calsots.com li hem estat donant voltes, i farem algunes proves amb els bitcoins. Què vol dir això? Molt senzill: si vols calçots, tens bitcoins, i vols fer una prova, nosaltres estem disposats a que els utilitzis per a comprar-los.

Si ets dels que té bitcoins ja sabràs que el preu de la moneda fluctua. Per això, cada setmana farem una valoració de los productes i proposarem un canvio al Facebook de Calsots.com. Per tal d'aplicar-lo a la compra que vulguis realitzar, és necessari que ens posem en contacte. Si estàs interessat en pagar amb bitcoins, posa't en contacte amb nosaltres.

A dia d'avui aquests són els preus dels productes de la botiga:

BTC EUR BTC EUR
50 Calçots 0,0158 8,80 Pack 8-10 persones 0,0884 49,30
Salsa 500 grs 0,0107 5,95 Pack 4-5 persones 0,0524 29,20
Salsa 1500 grs 0,0271 15,10 Sarments 0,0147 8,20
Pitets 0,0009 0,45 2 Teules 0,0367 20,45
Allioli 180 grs 0,0030 1,65 2 Salseres 0,0237 13,20
Canvi de Mt.Gox (22/11/2013)

Aquesta prova és temporal (evidentment). Volem saber què tal va, i no la implantarem fins que no tinguem la completa seguretat que funciona, i estigui generalment acceptada.

Fotos artístiques de calçots

Publicat: 16/11/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Fa un parell de dies vaig fer unes fotos, i les vaig penjar a la pàgina de calçots de Facebook. Em van agradar força, i sembla que també van agradar a facebook, així que vaig decidir de penjar-les també aqui.

D'aquesta foto m'encanta el 'passadís vegetal' D'aquesta foto m'encanten les gotes d'aigua de les fulles dels calçots

T'agraden?

El vent, enemic dels calçots

Publicat: 07/11/2013   -   2 comentaris

Aquests dies bufa un vent molt fort a la nostra zona. Això és normal, i ho és sobretot a aquestes dates, però el que no és tan normal és que, a més a més, porti un aire tan calent.

El vent fort, és dolent per als calçots? Realment, "dolent per al calçot" no és. El problema és que el vent fort acostuma a trencar la fulla dels calçots, i el seu aspecte perd molt. Quan fas un manat de 50 calçots amb les fulles trencades, la veritat és que no és bonic.

Els nostres calçots en l'última foto d'ahir, amb la fulla malmesa

Afortunadament, en qüestió de pocs dies la fulla s'arregla tota sola i torna a tenir l'aspecte de sempre.

Ara el que toca és que vingui el fred, però fred de veritat. Ja està bé de tanta calor, que al calçot el que li va bé és molt de fred, i sense fred no comença la temporada de calçots.

Ja falta poc per als primers calçots d'aquesta temporada

Publicat: 19/10/2013   -   2 comentaris

Si, si, ja falta poc!!! Aquesta setmana hem calçat per última vegada el camp de calçots que tenim més avançat, i ja falta molt poquet per a tenir els primers calçots de la temporada.

Clica a la foto per fer més gran

Última calçada d'aquest camp de calçots

Aquest és un camp relativament petit, més o menys d'un jornal, i per això el podem calçar amb l'aixada. Passem primer el motocultor per a esponjar el terra, i després l'aixada. D'aquesta manera és més senzill (costa menys). Si tot va bé, esperem que aquest camp estigui llest la primera o segona setmana de Novembre.

Als camps grans, com segur que ja saps, passem amb el tractor amb una eina especial, i després repassem amb l'aixada:

Pren nota: A primers de Novembre ja tindrem calçots. O apunta't a la llista d'avisos i t'enviarem un mail quan comenci la temporada de calçots.

Apuntar-me a la llista d'avisos

Ja tenim més de 2000 seguidors a Facebook

Publicat: 09/09/2013   -   2 comentaris

Clica aquí, y dona'ns un 'Me gusta' a FacebookEn primer lloc, GRÀCIES!!! Ja són més de 2000 les persones que han clicat "Me gusta" a la pàgina de Facebook de Calsots.com, i esperem seguir creixent, així que si t'agraden els calçots, per què no fas "Me gusta" a la nostra pàgina? :-D

Portada de la pàgina de Facebook de Calsots.comAquesta és la manera més ràpida d'estar en contacte, sense cap mena de dubtes. Quan nosaltres pengem alguna cosa a la pàgina, tu ho podràs veure a la teva pantalla. Ens agrada especialment per això, perquè no hem d'enviar excessius mails, ni hem de preocupar-nos del maleït spam (no saps com odio l'spam!!!).

Per cert... què et sembla la imatge de portada de la nostra pàgina de Facebook? L'hem afegit una mica d'enginy per tal que el logo sobresurti de l'espai assignat. És la pega que té un logo que no és quadrat... jajajaja. En qualsevol cas, a banda de les dimensions, a nosaltres ens encanta, i pel que sabem, resulta molt simpàtic.

Be, ara et deixo que he d'intentar arribar a 3.000 seguidors. Fins aviat!

Sobre la venda i plantació de Cebes per a Calçots

Publicat: 31/08/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Tornem a estar per aqui després d'una aturada inesperada per qüestions familiars. Enguany, lamentablement, no posarem a la venda cebes per calçots. Les hem hagut de plantar totes, i no hem pogut fer cap excepció quant a enviaments a particulars.

El temps, a més a més, ha estat molt apropiat per a la plantació, i ho serà fins a finals de Setembre, previsiblement. Nosaltres ja hem plantat la totalitat de les cebes, i ja estan començant a créixer. Adjunto fotografia d'un dels camps, el més gran dels que tenim.

Clica a les fotos per fer-les més grans

El camp gran ja plantat amb cebes per a calçots

He fet un parell de fotos amb més detall, per tal que es pugui apreciar la distància a la qual es planten les cebes unes d'altres. Entre línies hi ha uns 80 centímetres, i entre cebes uns 15 o 20.

Detall de les cebes per a calçots.  Plantem totes les cebes, fins i tot les petites. Detall de les cebes per a calçots.  Aquella s'ha de posar be!

En qüestió d'un mes haurem de començar a calçar aquestes cebes. Segur que ja saps que el calçot es diu així degut a aquest procediment, i també deus saber com es calça. Tot i així m'agradaria posar un parell d'enllaços per què es pugui veure be com es fa:

http://www.youtube.com/watch?v=yDYIeG1t7PY (Amb eixada)
http://www.youtube.com/watch?v=lfTPVF5qAy4 (Amb tractor)

La primera calçada la farem més o menys a primers de Novembre (o potser a finals d'Octubre). Hem de controlar molt be el temps, perquè si plou podem endarrerir tota la temporada. Fa un parell d'anys, quan tocava calçar va estar plovent una setmana. Després, per poder entrar amb el tractor vam haver d'esperar una altra setmana. Total, dues setmanes de retard. Un desastre...

No et perdis a partir d'ara totes les novetats de la plantació. Farem alguna prova divertida. guiño

Ja falta menys per a plantar calçots

Publicat: 29/05/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

El títol enganya una mica, sense cap mena de dubtes. Ho he fet intencionadament, perquè vull que es noti com avança la natura. A aquestes alcades d'any estem esperant que apareguin les primeres llavors dels caputxons, que ja s'han obert. A la següent foto es veu força bé l'avenç d'aquestes últimes setmanes:

3 fases de la germinació dels calçots

Ara falta que surtin les llavors, i que les deixem assecar. Això portarà el seu temps, també. Les haurem de protegir (amb una mitja) perquè són molt apreciades per tota classe d'animals, des d'insectes fins a ocells, passant pels cargols. De fet, són tan bones que antigament s'utilitzaven de moltes maneres diferents; per exemple, com a condiment per al pa. Aviat t'explicarem com ho feien.

Però, aquestes llavors són les que donaràn els calçots de la propera temporada de calçots? No, d'aquestes llavors obtindrem els calçots de la temporada 2014-2015, ja que les plantarem a finals de Desembre d'enguany, i fins el Juny de l'any vinent no seràn cebes. Però també això ho explicarem en breu.

Moltes promeses estic fent ja. Si vols et podem avisar quan surtin nous articles.

Vols que enviem els articles al teu correo?

De moment gaudirem de la floració, perquè en breu tocarà arrencar les cebes d'enguany, i això sí que és feina.

La Sara, de Màlaga, la primera Reina del Calsot

Publicat: 21/04/2013   -   Vols fer tu el primer comentari?

Com ja vam dir fa uns dies, ja tenim la primera guanyadora del concurs "La Reina del Calsot" de la temporada 2012-2013. Es diu Sara Antelo, i és de Màlaga.

La Sara va ser una de les primeres participants al concurs "La Reina del Calsot", i la que va acabar guanyant-lo. Va aconseguir amb la seva foto un total de 603 "Me gusta" de facebook. Tot un èxit! A més a més, i com preveien les bases del concurs, ha enviat les fotos de l'última calçotada i un breu comentari:

Seguir llegint ...

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.