Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comComentaris de la temporada de calçots 2014-2015

Publicat: 13/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Durant la temporada de calçots anem molt liats, ja saps. Els comentaris que ens arriben els veig, però no tinc temps material per a publicar-los. Doncs ara ja he aconseguit publicar uns quants comentaris de la temporada passada i aquí adjunto alguns exemples:

comillasHola: la calsotada fué magnifica, supertiernos y sabrosos, la salsa tambien muy buena, nos lo pasamos genial. Seguro que repetiremos. Oscar muchas gracias por todo Un abrazo
comillas¡¡¡¡¡ impresionante ¡!!! Dia con nieve en la Pedriza (Sierra de Madrid) compartiendo con amigos que no lo habían probado nunca y alucinaron. Estupendos producto y hechos con todo el cariño. ¡¡¡¡EN 15 DIAS REPETIMOS!!!! ¡¡¡¡VISCA VALLS!!!! Y SUS CALSOTS. Gracias, Oscar.
comillasEs la tercera vez que os pedimos calsots y volvéis a hacerlo muy bien. La gestión del pedido, la atención telefónica a las dudas que surgen, el cumplimiento de los plazos (tan importante en este tipo de servicio), la calidad del producto y su empaquetado, etc, todo ha salido muy bien. Parece difícil disfrutar de una calsotada en Madrid, pero gracias a vosotros es bien sencillo. Hasta la próxima, que seguro es con vosotros de nuevo.
comillasLa calçotada ha sido un éxito. A pesar del temporal de lluvia, viento y frío extremo en el norte, ahí estuvimos como campeones con una lona en la terraza preparando los calcots en la barbacoa. El envío llegó rapidísimo. La información sobre cómo guardarlos, cocinarlos y todo también perfecto. Y los calçots exquisitos. Muchas gracias por todo. El año que viene repetimos seguro.

Enguany tenim una mica d'ajuda per a aquests temes, així que és de preveure que aconseguim publicar-los a mida que vagin arribant.

De moment ja he incorporat un comentari d'aquesta temporada. somriure

Fins aviat.

Versió mòbil de Calsots.com

Publicat: 07/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Si ets dels qui accedeix al nostre web amb el mòbil ja ho hauràs notat: tenim una versió per a mòbils!

És un projecte al que ens ha obligat Google, per suposat. Al seu dia va dir que els webs havien de tenir versió mòbil i mira, com per no fer-li cas a Google. somriure

Hem patit molt per tal d'aconseguir els efectes desitjats a les pàgines, però al final ha quedat un web molt ben fet. T'invito a navegar per ella des del mòbil. Entra al web normal "www.calsots.com" des del teu mòbil i automàticament seràs redirigit a la versió adaptada al mòbil. Adjunto algunes imatges d'aquesta nova versió:

Pantalla d'inici de la versió mòbil de Calsots.com Botiga de calçots a la versió mòbil de Calsots.com

Pàgina de producte de la versió mòbil de Calsots.com Cistella de la compra a la versió mòbil de Calsots.com

Si ets un habitual d'Amazon hauràs pogut comprovar també que el procés de compra és força semblant, per no dir igual. Hem considerat que Amazon és el referent a la compra online i, amb aquesta premissa, hem volgut mantenir el nostre procés de compra però intentant semblar-nos a ells.

A més a més, la part més complicada d'aquest desenvolupament ha estat precisament aquesta: el procés de compra. Una cosa tan trivial a l'ordinador es torna d'allò més complicat al mòbil, on les dimensions de la pantalla són tan reduïdes. És possible que a alguns mòbils no s'acabi de veure bé, però hem provat en molts dispositius diferents, tant Android com iOs, i en tots ells la visualització ha estat la que buscàvem.

Quant a les tablets, hem decidit que es vegi la mateixa versió que a l'ordinador. Mai no ens va donar problemes i la seva pantalla és suficientment gran com per no comprometre un disseny que ja funciona.

Per què una versió mòbil del web

Són molts els motius que justifiquen una versió mòbil, i no és només perquè ho digui Google (tot i que segur que té raó!). El primer és, sense dubtes, les visites que tenim des de dispositius mòbils. Segons les nostres estadístiques, un 48% dels usuaris del nostre web accedeixen des d'un mòbil, un 42% des d'un PC i un 10% des d'una tablet. Fem cas de la tendència, oi? Un 58% dels nostres usuaris accedeixen des d'un dispositiu que no és un PC. No ho podem passar per alt...

Un altre motiu és que la nostra versió per a ordinadors resulta molt poc usable al mòbil. A les tablets funciona sense problemes, però a un mòbil és força més complicat. Això s'havia d'arreglar.

I un altre motiu molt important és que això no és un fet puntual. Aquesta és una tendència general al món. Ho fem tot des del mòbil, i cada vegada més, així que s'havia de seguir aquesta tendència. somriure

He de dir que estem súper orgullosos d'aquesta nova versió. Esperem que t'agradi i que et serveixi per fer les teves comandes quan no estiguis davant un ordinador, i per suposat ens encantaria saber la teva opinió.

Explica'ns... què et sembla aquesta nova versió?

Comença la temporada de calçots 2015-2016

Publicat: 02/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Com ja deus saber, la temporada de calçots va de novembre a abril. Això és així "gairebé" sempre, sent rara l'excepció a la norma. L'any passat, per exemple, vam haver de començar al desembre per culpa de les pluges i la calor, però no és en absolut normal.

Aquesta vegada, però, la temporada de calçots 2015-2016 no s'ha endarrerit i com ja deus saber, ha començat amb sorpresa. Com ja vaig dir a l'anterior article, la novetat d'enguany és que hem servit els calçots de la pel·lícula "Ocho apellidos catalanes" que es va estrenar el dia 20 de novembre. Quina gran sensació veure el teu nom als crèdits!

Calsots.com als crèdits de la pel·lícula Ocho apellidos catalanes

I com que ja ha començat, nosaltres ja hem fet la primera calçotada. Va ser diumenge passat i va sortir alguna que altra foto xula. N'adjunto un parell.

La primera calçotada de la temporada de calçots 2015-2016

Cartel de la película Ocho apellidos catalanes

També he de dir que vam fer molts més del compte, perquè aquesta vegada volem fer receptes amb calçots del nostre llibre. Hi ha algunes que... ufff, genials.

I per últim, només començar la temporada de calçots 2015-2016 hem rebut un comentari genial que ja he penjat al web. Moltes gràcies per això, de veritat! Ens encanta saber com a anat tot. somriure

En breu publicaré un altre article, que ja estic impacient per dir una cosa de la que estic molt orgullós. Vaaaa... una pista: té a veure amb el mòbil.

Fins aviat!

Ocho apellidos catalanes i la calçotada

Publicat: 20/11/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

S'estrena "Ocho apellidos catalanes", la seqüela de Ocho apellidos vascos que tant va donar a parlar i tant d'èxit va tenir a la taquilla. I nosaltres estem especialment contents perquè a aquesta pel·lícula es fa una calçotada...... AMB ELS NOSTRES CALÇOTS!

La pel·lícula s'estrena avui 20 de novembre i segons la crítica riuràs com amb l'anterior. Segur que no estarà exempta de polèmica, però ja us dic ara que nosaltres no hi entrarem.

Ocho apellidos catalanes i la calçotada

A la pel·lícula es fa una calçotada, si. Es van posar en contacte amb nosaltres i vam poder servir els calçots i també la salsa i els pitets per a calçotada. No vam poder enviar els pitets amb el nostre logo (òbviament) així que vam haver d'enviar uns pitets genèrics. Aquí tens una imatge:

A ocho apellidos catalanes fan una calçotada

Seguir llegint ...

La diada de Santa Úrsula, castells de 10!

Publicat: 26/10/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Si segueixes aquest bloc ja saps que sóc un gran amant dels castells, i sabràs també que Santa Úrsula és la jornada de castells més important per a les dues colles de Valls.

Aquesta temporada ha estat espectacular per a la Colla Vella, i no tant per a la Colla Joves, tot i que és cert que aquesta última ha tingut una progressió molt important. Les lesions de l'inici de temporada els ha fet replantejar-se moltes estructures i els hi ha resultat molt complicat. Tot i així han arribat a Santa Úrsula amb una potència increïble.

El programa d'ambdues colles era molt ambiciós. Terriblement ambiciós. Era aquest:

Colla Vella: 3d10fm, 4d9, 2d8, pd8fm
Colla Joves: 2d9fm, 3d10fm, 5d9f

Recorda que pots veure una breu explicació de la nomenclatura castellera a aquesta pàgina.

Enguany, abans de la diada de Santa Úrsula s'ha produït un fet que ha generat una certa polèmica. La Colla Vella va fer un assaig del seu 3 de 10 a la Plaça del Blat, però no havien demanat permís a l'ajuntament. Aquest els ha obert un expedient i estem a l'espera de si sanciona la colla o no. Personalment crec que no serà sancionada, i opino que fora molt bo que tots els implicats es reunissin per tractar de crear un protocol casteller com a Tarragona. No vull aprofundir més en aquest tema perquè el que m'interessa és comentar la diada de Santa Úrsula. Sobre aquest assaig en concret podem comentar en altres foros, o fins i tot als comentaris, al final de l'article.

Resultat de la diada de Santa Úrsula

Finalment el resultat de la gran diada ha estat aquest:

Diada de Santa Úrsula
Logotip de la Colla Vella dels Xiquets de Valls Colla Vella 3d10fmc, 4d9, 2d8c, pd7f
Logotip de la Colla Joves Xiquets de Valls Colla Joves i3d10fm, i3d10fm, 3d9f, 2d9fm

Seguir llegint ...

Per què són tan importants els sarments?

Publicat: 05/10/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Estic convençut que hauràs sentit més d'una vegada que els calçots s'han de fer amb sarments de vinya. I no és cap ximpleria, donat que els sarments tenen unes característiques fantàstiques per al tipus de cocció que volen els calçots. És, simplement, perfecte.

La branca de la vinya, el sarment, rep també altres noms. A Catalunya, segons la comarca, hi ha qui els anomena "vergues" o també "redoltes". Es caracteritza per tenir una flama molt intensa amb un enorme poder calorífic, tot i que per contra la seva flama duri menys que la d'altres fustes.

S'utilitzen els sarments fins i tot per a fer paelles; i tot i que la flama no toca directament l'arròs o el caldo, és capaç de transferir un sabor especial al plat. La brasa dels sarments també dona a les carns un toc molt especial.

Els sarments de pura cepa i els calçots

En el cas dels calçots, els sarments són senzillament el millor complement. Repassem els beneficis:

  • Encendre el sarment és senzill i molt ràpid.
  • La flama toca directament el calçot, amb la qual cosa la transferència de sabor és directa.
  • El cop de calor que rep el calçot és molt intens, i això fa que la seva cocció sigui perfecta (compara uns calçots fets així, i uns altres fets al forn).
  • La flama dura el suficient per coure una graella. Donat que s'encèn molt ràpid, només posant més sarments sobre les brases tornem a tenir flama.
  • És un producte amb un cost molt baix i fàcil d'obtenir. També el pots trobar triturat en ferreteries i grans magatzems.

Sarments en feixos durant la Festa de la Calçotada Flama de sarments couent calçots

Seguir llegint ...

Ja acabem de plantar calçots per a la temporada 2015-2016

Publicat: 23/09/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ho diu el títol: ja hem acabat de plantar calçots per a la temporada de calçots 2015-2016. Tots? No, el cert és que tots no estan plantats. Com ja havia explicat temps enrere, ens guardem cebes per a poder plantar més calçots una mica més endavant. D'aquesta manera esglaonem la plantació i podem obtenir calçots durant tota la temporada.

Com cada any, suposant que tot vagi bé podrem començar a treure'ls a principis de novembre. Ja saps que això no ho podem assegurar perquè depèn de la climatologia. De totes maneres, enguany hi ha una novetat: el dia 5 de novembre s'estrena una pel·lícula en la que es fan servir els nostres calçots. Veurem com surt i ja ho comentem després al bloc.

Plantar calçots amb tractor

Aquí unes imatges de la plantació de calçots d'enguany.

plantar calçots de la temporada 2015-2016 - imatge 1 plantar calçots de la temporada 2015-2016 - imatge 2

Seguir llegint ...

Congelar la salsa de calçots és possible?

Publicat: 21/01/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

La salsa de calçots és una d'aquelles salses que combina bé amb gairebé tot. Nosaltres la consumim també a l'estiu, donat que queda molt bé amb qualsevol altre plat, o per a barbacoes, per exemple. L'autèntica recepta de la salsa de calçots de Valls, però, surt una mica cara perquè alguns ingredients ho són. Per això és molt normal que es faci una bona quantitat al principi de la temporada, i que vulguis fer com molta gent: congelar-la.

Com ja saps, certes coses no es poden congelar pels canvis que pateix el producte. La salsa de calçots, però, sí que es pot congelar.

Què passa quan vols congelar salsa de calçots

Per congelar salsa de calçots no passa res, òbviament, però has de saber una cosa: quan la descongelis veuràs que l'oli de la salsa se separa de la resta, i queda rara. Et podria semblar que la salsa s'ha tallat, però no és així. Només s'ha separat una mica de l'oli.

La salsa de calçots acabada de descongelar

Per tal d'arreglar aquest problema només cal tornar a passar la salsa per la batedora. No afegeixis cap ingredient més, ni treguis una mica d'oli. Només es tracta d'ajuntar-ho tot de nou.

Seguir llegint ...

Preses falses dels últims dos vídeos

Publicat: 17/01/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Hem penjat ja dos vídeos de calçots nous al nostre web (veure apartat de vídeos de calçots). El canvi dels vídeos actuals és evident, més que res perquè no els he fet jo, sinó un professional (http://www.sergiobakker.com/). En aquests dos vídeos he explicat com es fa una calçotada, i ho he fet de forma seriosa. Peròoo... no tot surt bé a la primera. somriure

He comentat a facebook que anava a penjar aquest vídeo, perquè quan el vaig veure per primera vegada vaig riure moltíssim. El càmera em va dir: no ho pengis, eh? Però no penso fer-li cas. Ho penjo perquè és divertidíssim.

Aquí estan les meves pròpies "pífies":

Vídeo - Pífies del vídeo de com fer una calçotada

Si t'ha agradat aquest vídeo, sobretot COMPARTEIX-LO!

En menys de dues setmanes és la Festa de la Calçotada 2015

Publicat: 13/01/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja han passat les festes, i ara comencem a parlar del tema més important a aquest mundillo dels calçots: en menys de dues setmanes se celebra la Gran Festa de la Calçotada 2015 a Valls.

Què has de veure a la Festa de la Calçotada 2015

A aquesta festa dels calçots hi ha 4 parts clarament diferenciades que has de veure. Les detallaré en l'ordre que millor va per veure-ho tot.

Concurs de productors i de salsa de calçots

És el concurs que més m'agrada, però he d'admetre que no és el concurs que porti més gent. Els productors de calçots de la IGP Calçot de Valls porten un manat de 50 calçots i dos manats de 25 calçots al concurs, i un jurat expert, format per un tècnic independent, un restaurador i un pagès, decideixen quins calçots són els que més s'apropen a la perfecció. Tenen en compte la presentació, el calibre, el llarg, etc. Dona gust veure aquests manats exposats a la Plaça del Blat.

Uns manats de calçots amb la seva etiqueta. Són els guanyadors del concurs de 2011

Seguir llegint ...

El famós xef Sergi Roca només vol els calçots de Calsots.com

Publicat: 27/12/2014   -   Vols fer tu el primer comentari?

El famós xef Sergi Roca, posseïdor de 12 estrelles Michelin, recomana (i utilitza als seus restaurants) els calçots de Calsots.com, i n'estem súper-orgullosos. Vam conèixer el Sergi Roca fa poc menys d'un any, i el vam convidar a les nostres terres. Li vam mostrar el mètode tradicional de cultiu dels calçots de Valls i va quedar encantat. El mateix Sergi ens va demanar en aquell moment de fer una selecció especial dels nostres calçots per als seus restaurants. Vam fer un parell de proves i vam aconseguir separar en una petita parcel·la el que ell anomena "l'essència del calçot".

12 Estrellas Michelin - Sergi Roca

Sergi Roca ha estat considerat a l'última guia Michelin com "El Mozart dels fogons", per les seves composicions increïbles i l'harmonia aconseguida. El primer plat que ha elaborat amb els nostres calçots és un calçot en wok sobre llit reduït de romesco, a la Royale (rodejat d'algunes carns tallades en trossets molt petits i flamejats en conyac). Simplement genial.

Posa't al meu lloc. Jo sóc dels que fa calçots en tempura quan venen amics a casa a sopar, i ho faig com un gran plat elaborat (i agrada molt!). I li poso salsa de calçots normal, i no pas no un "llit reduït de romesco". Quan un cuiner de la talla de Sergi Roca et diu que fa un plat així... què fas? Suposo que el mateix que jo: mirar amb cara de pòquer i esperar que no s'adoni que no entens res. El problema és, precisament, que aquella cara "li diu a crits" a l'altra persona que no tens ni idea del que t'està explicant. En fi...

Des d'aquí només podem dir que estem súper-orgullosos de ser els proveïdors de Sergi Roca, i que li agradin tant els nostres calçots. Tenim un nou amic i en el futur anirem afegint les seves creacions a la nostra pàgina.

De la seva primera creació, calçot en wok sobre llit reduït de romesco, a la Royale, rebrem fotos demà, i demà mateix les publicaré aquí.

Us desitgem bones festes des de Calsots.com

Publicat: 24/12/2014   -   Vols fer tu el primer comentari?

Portem massa temps desitjant que aquesta situació de crisi acabi, i de vegades es perd fins i tot la confiança, però amb aquestes festes la il·lusió acostuma a tornar, i tornem a creure que és possible. Nosaltres ho creiem així. Nosaltres hem decorat casa nostra, i volem compartir aquesta il·lusió amb tots vosaltres. Obrirem una ampolla de cava i brindarem per tots.

Felicitació de Nadal de 2014

A Calsots.com volem que el 2015 sigui un any molt millor que l'anterior. Que sigui l'any de consolidació d'aquesta aventura que va començar com si fos un joc, i que ara és la nostra vida. Que sigui l'any de benvinguda d'una cosa molt millor, per la qual no deixarem de treballar. Seguirem fent el què ens agrada, i esperem seguir agradant-te a tu també.

Aquests dies serem per aquí. Ens prendrem uns dies de relax, però no anirem de vacances. Els calçots demanen molta atenció. Sí que farem molta més vida social que de costum, i per suposat també farem els dinars i sopars típics. I el cava que no pari!!!

Amics: Els nostres millors desitjos per a aquestes festes, i per al nou any.

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.