Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comCalçotada "Dia del Pare"

Publicat: 03/03/2017   -   Vols fer tu el primer comentari?

Arriba el Dia del Pare i no saps què regalar-li? Anticipa't: organitza una calçotada per al dia del pare i sorpren-lo com mai. Pot ser una gran ocasió per regalar-li una calçotada per diversos motius:

  • Se sorprendrà. No és molt habitual regalar una autèntica calçotada.
  • Ara estem en plena temporada. És el millor moment.
  • També gaudeixes tu del regal!
  • Els amics i/o familiars voldran venir a celebrar el seu aniversari.

Bastant bé, ¿no? Jo, per suposat, també faig calçotada aquell dia. Al meu pare, a més a més, li encanta fer barbacoa, així que l'encarregat de fer la carn serà ell. somriure

Et proposo algun dels packs de calçotada amb sarments. Estan bastant ben equilibrats, sabent que algun calçot sobrarà per a fer invents, amb una mica més de salsa per a sucar-hi pa (jo ho faig), i sempre li pots afegir pitets, si és necessari.

Pack calçotada amb sarments per al dia del pare
Mini pack de calçotada amb sarments per al dia del pare

Dia del Pare amb calçots

Quantes vegades han pensat en fer un regal original per al dia del pare? Segur que més d'una. A internet pots trobar webs que es dediquen en exclusiva als regals original. Digue'm una cosa... una calçotada no és un regal original per al dia del pare? Està clar que no em refereixo a fer una calçotada a un restaurant, eh? Em refereixo a una autèntica calçotada, al tros, en una masia, un xalet, ... Això és únic. Prova-ho!

"Contra-sorprendre" en el Dia del Pare

L'any passat em va sortir aquest terme: contra-sorprendre. Em referia a que tú, com a pare, "contra-sorprenguéssis" als teus fent una calçotada. Jo ja no sorprenc a ningú (els meus fills i mon pare saben que faré la calçotada), però tu sí que pots! Només és voler-ho fer, és clar.

En qualsevol cas, PASSA-HO BÉ!

Temporada de calçots al 100%

Publicat: 07/02/2017   -   Vols fer tu el primer comentari?

La temporada de calçots ja està al 100%. En cap de setmana, siguis on siguis, és molt fàcil notar aquella olor típica d'uns calçots a les flames. Típica i meravellosa olor... és que m'encanta! sonrisa

De tots és sabut que la temporada de calçots va de novembre a abril, i sempre hi ha qui diu "cada any comença abans la temporada!". A tots aquells que fan aquests comentaris només puc que contestar-los el que vull dir en aquest article: la temporada alta, la part més forta de la temporada, és ara. Generalment després de les festes o després de la Festa de la Calçotada. En qualsevol cas, la norma per a aquests comentaris és que ara comença la temporada alta.

La Festa de la Calçotada marca l'inici del moment més fort de la temporada de calçots

Temporada de calçots a la televisió

Un argument que fa créixer aquests comentaris és probablement el creixent interès de la televisió pels calçots. L'inici real de la temporada no va massa bé per les audiències, però després de les festes de Nadal, Any Nou i Reis, i després de les loteries, etc... home, llavors ja interessa. A més a més, la Festa de la Calçotada ho fa tot molt més atractiu. Aquest és probablement l'argument de més pes.

D'altra banda, també he de dir que el fet que la televisió tingui interès pels calçots i les calçotades ÉS GENIAL! Sense la repercussió de les audiències aquest cultiu seria minoritari i estaria restringit a un mercat molt més petit. Només a tall d'exemple, avui Calsots.com envia calçots a tota Espanya, a tota Europa i, a vegades, fins i tot una mica més lluny. Però això és un tema que espero comentar al proper article.

Recorda que les comandes es poden fer tots els dies, però que els enviaments els fem de dimarts a dijous. I si vius a l'estranger, no dubtis en demanar-nos un pressupost. Estem encantats d'exportar calçots. Ens encanta!

De moment, a gaudir dels calçots al màxim. Fins l'abril, que no pari la festa!

Fins aviat!

Bones fiestas, amb 12 calçots

Publicat: 22/12/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

El cap d'any passat el vaig celebrar amb una idea boja. Vaig creure en l'idea des del primer moment. Només se li havia de donar forma: menjar 12 calçots amb les 12 campanades. somriure

Ara puc dir que 2016 ha estat un bon any i com que aquestes coses m'agraden, la propera celebració de cap d'any tinc intenció de repetir-ho. Total, només queden 10 dies. Els calçots ja els tinc. La salsa també. Ja tinc ganes que arribi el moment. Crec que enguany també ho gravaré. L'any passat ja ho vaig fer i ho vaig penjar a YouTube. Mira el vídeo:

Estic segur que hi haurà persones a qui això no els semblarà bé, i ho respecto. A més a més s'ha de dir que això del raïm és una tradició de més de cent anys, així que és molt respectable. L'inici d'aquesta tradició es remunta a l'any 1909, per un excés en la producció de raïm d'Alacant (font: Muy historia). Els calçots venen de finals del XIX. La meva transgressió no és per tant, oi? sonrisa

12 calçots en directe

Em podria menjar els 12 calçots i retransmetre-ho en directe. Ara que existeix Periscope no hi hauria problema. Però, qui em miraria? Decisió presa. Ho gravo amb el mòbil i ho penjo a YouTube.

T'atreveixes amb el repte dels 12 calçots?

Aventurer! Si tu també et menges 12 calçots amb les campanades, per què no m'envies el vídeo? Ho penjaré a una pàgina especial i riurem tots plegats... (acabo de penjar la web www.12calçots.com. Està molt verda, encara)

La idea que tinc és senzilla. Tots posem els nostres vídeos menjant 12 calçots i veiem qui obté més "Me gusta" de Facebook, de YouTube i "likes" o "retuits" de Twitter. Proposem un premi, també.

Per suposat, el hashtag per a això és #12calçots. Ho petarem!

Estic segur que enguany no donarà temps a rebre vídeos, però tot i així, anima't. De cara a l'any vinent faré una mica més de soroll i a veure si tenim més èxit.

Deixo un moment les meves petites bogeries a banda per desitjar-te, de tot cor, un feliç any 2017. Que sigui un gran any, i que mengis un munt de calçots.

BONES FESTES!

Comença la temporada de calçots 2016-2017, per fi

Publicat: 10/12/2016   -   2 comentaris

Enguany ha trigat, però per fi podem dir que comença la temporada de calçots 2016-2017, i que ja hem obert la botiga. La causa principal ha sigut, com sempre que passa una cosa així, la meteorologia. La falta de fred i les pluges de les últimes setmanes han impedit l'apertura. Hem pogut arrencar-ne alguns per veure si estàvem a punt, i estàvem preparats per obrir i ... veuràs quins calçots! somriure

Us prometo que haurà valgut la pena esperar fins ara que comença la temporada de calçots.

En aquest article vull començar dient que el final de la passada temporada i l'estiu han estat una mica diferents. Mireu per què...

La televisió coreana

Bé, això va passar a mitja temporada, però ens va agafar en un moment de tanta feina que no ho vam poder publicar. Al desembre ens van visitar uns representants de la televisió pública sudcoreana, donat l'interès en fer una calçotada amb nosaltres per a un programa de cuina molt famós. Es tractava d'un programa de quatre cuiners que recorren el món en busca de diferents tradicions gastronòmiques. La seva idea era fer una calçotada amb un equip molt gran d'aproximadament 30 persones.

La calçotada la vam fer finalment ben entrada la temporada. No ens podíem creure aquell desplegament! Ens va resultar tan impressionant que hem fet una galeria només amb aquest motiu. Mira les fotos.

Tot i així, la foto que millor defineix la calçotada que vam fer és aquesta. Què bé ho vam passar!

Instant de la calçotada amb els 4 cuiners coreans

El cuiner holandès René Pluijm

Al final de la temporada passada ens va venir a veure el prestigiós cuiner holandès René Pluijm (visitar el seu web). El lema del seu programa és "Cercant els plats i llocs més bonics del món". Ens va trucar pràcticament al final de la temporada i vam poder (pels pèls!) fer una calçotada amb ells. He d'admetre que va ser divertidíssim. Anar a buscar els calçots, fer la salsa, fer la calçotada... tot va ser fantàstic. A més a més vam tenir un temps magnífic. No es pot demanar més!

Amb el cuiner holandès René Pluijm just al final de la temporada de calçots

El mateix René ha penjat el vídeo de la calçotada amb nosaltres al seu web. L'únic però és que està en holandès. :-)

Presentació de Calsots.com a Còrdova

Una mica més tard, cap a finals de maig ens va arribar un mail amb una invitació per anar a Còrdova, a presentar la nostra experiència. Ens va fer moltíssima il·lusió i de seguida vam comprar els bitlletes de tren i l'hotel. La jornada va comptar amb més de 80 assistents i va ser un rotund èxit d'organització. Durant la jornada es van fer moltes piulades i es va discutir sobre les millors pràctiques en les xarxes socials i la venda online.

Enllaç al web de CECO: http://www.ceco-cordoba.es/portal/actividades/2016/negociosrrss/index.html

Jornada a Facebook: https://www.facebook.com/CecoEmplea/photos/pb.409852255789643.-2207520000.1471100796./969818466459683/

Instant de la presentació de Calsots.com a Còrdova, ara que comença la temporada de calçots

Comença la temporada de calçots 2016-2017

Bé, doncs tot això ha passat entre la temporada passada i l'inici d'aquesta. Suposo que ja saps que tenim una pàgina que parla de la temporada de calçots on pots trobar tota la informació que necessitis. A més a més hem incorporat una imatge fantàstica que mostra el procés de dos anys per a obtenir els calçots. Molt interessant.

Aquesta temporada oferirem algunes novetats, tot i que això sí, serà poc a poc. Sorpresa, sorpresa. somriure

Recorda també que la FESTA DE LA CALÇOTADA se celebra el dia 29 de gener a Valls. Nosaltres, com no pot ser d'altra manera, hi serem i ens agradaria que ens poguéssim saludar si penseu anar-hi.

Bé, per avui res més. Gaudeix de l'inici de la temporada de calçots i ens saludem aviat, espero.

Falta molt poc per a l'inici de la temporada de calçots

Publicat: 01/11/2016   -   1 comentari

Com cada any al mes de novembre, la temporada de calçots està a punt de començar. I aquesta vegada he de dir que estem molt contents perquè la collita està anant molt bé. Hi ha hagut algunes pluges que ens han preocupat per la inoportunitat del moment, ja que quan plou no podem calçar calçots en una setmana, i si ho fa just després d'haver calçat pot desfer la feina feta. Alguna vegada l'inici de la temporada se'ns ha endarrerit per les pluges. Sembla que aquesta temporada no passarà.

Adjunto una foto perquè es pugui veure com evoluciona el nostre cultiu. Aquesta línia ja està calçada i repassada. Aquests calçots els podrem menjar cap a mitjans de desembre, aproximadament.

Calçots per a l'inici de la temporada de calçots 2016-2017

Quant als enviament d'inici de temporada

Si tot va bé ja podrem menjar calçots la setmana del 14 de novembre. Això no és una ciència exacta, com dic sempre, però tot està anant bé, així que no hi hauria d'haver problemes.

Si tot segueix així, això significaria que la primera calçotada la podries fer el cap de setmana del 19-20 de novembre. Nosaltres ja tenim una calçotada aparaulada pel dia 26 de novembre però tu podries fer-la una setmana abans. Bé, no? somriure

En un altre ordre de coses, aquest estiu hem estat treballant en noves funcionalitat per a la web i creiem que t'agradaran molt. Això t'ho explicarem en el proper mail, el d'inici de la temporada de calçots 2016-2017. Ja tenim ganes d'enviar-lo!

I ja per últim et recomano de revisar la imatge que he penjat a la pàgina que parla de la temporada de calçots. És molt il·lustrativa. Mostra amb força claredat el doble cicle de vida dels calçots. Per doble cicle s'entén que és una planta el cicle vital de la qual dura dos anys.

Res més per avui. A esperar un parell de setmanetes a que això comenci!

Castells per Sant Felix i plantar cebes per a calçots

Publicat: 27/09/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja hem acabat de plantar cebes de calçots! Totes! A més a més, com suposo que saps si segueixes aquest bloc, aviat hi haurà una actuació ... increïble: el concurs de castells. Peroò això serà diumenge vinent. Ara t'explico que ja he plantat totes les cebes de calçots i que encara tinc la ressaca de l'actuació de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès.

Perquè el dia 30 d'agost (ja fa gairebé un mes!) va ser Sant Fèlix, i això només significa una cosa: castells, castells i castells, i com sempre de la màxima dificultat.

Tots els aficionats sabem que aquesta jornada és especial, però la d'enguany ho ha estat encara més. Castells de 10 pisos, pilars enormes, folres, manilles... bufff, quina bogeria. Enguany no hi ha hagut cap construcció que no fos de les denominades "de gamma extra". Tot ha estat descomunal.

D'altra banda s'ha de destacar també que, malgrat que enguany disposàvem d'un nou protocol de plaça, la diada ha estat llarguíssima, com de costum. S'esperava que aquest protocol escurcés els temps entre castells, però no ha estat així. En fi, un tema que sembla difícil de solucionar quan les construccions són tan grans.

Sant Fèlix, resultats

Poso el quadre de construccions i ja saps que, si ets un neòfit en això dels castells, a aquesta pàgina pots veure la nomenclatura.

Sant Fèlix 2016
Logotip dels Minyons de Terrassa Minyons de Terrassa 3d10fmc, 5d9f, 2d9fm, pd7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls Colla Vella dels Xiquets de Valls 3d10fm, 4d9sf, 4d9fa, pd8fmc
Logotip de la Colla Joves Xiquets de Valls Colla Joves Xiquets de Valls 2d9fm, 4d9sfc, 5d9f
Logotip dels Castellers de Vilafranca Castellers de Vilafranca 3d10fm, i4d10fm, id3d9fa, 3d9fa, 4d10fmc, pd8fm

Les imatges d'aquest Sant Fèlix són realment espectaculars. Gràcies a @castellistica per estar sempre a les millors actuacions.

3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa 5 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa pilar de 7 amb folre dels Minyons de Terrassa 3 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella 4 de 9 sense folre de la Colla Vella 4 de 9 amb folre i pilar de la Colla Vella 2 de 9 amb folre i manilles de la Colla Joves 4 de 9 sense folre de la Colla Joves 5 de 9 amb folre de la Colla Joves 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca 3 de 9 amb folre i pilar dels Castellers de Vilafranca 4 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca pilar de 8 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca

Font: Twitter de @castellistica

I ara a esperar que creixin els calçots

Ja vam començar fa dies, però només algunes, ja que volem començar a servir a l'inici de la temporada. Mira com les tenim d'alineades.

Aliniació de les cebes de calçots plantades

I ara a esperar una mica per als primer calçots. Ja saps que la temporada de calçots comença al novembre i que t'avisaré puntualment per tal que no et perdis l'inici.

Fins aviat!

Castells a la Bisbal del Penedès (a l'aigua!)

Publicat: 14/08/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Com cada 15 d'agost, a La Bisbal del Penedès hi ha castells. Des de fa uns pocs anys tot ha tornat a la normalitat i tindrem a plaça les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca. Tres grans, sense dubtes.

La Colla Joves ha començat aquesta temporada amb alguna que altra dificultat, tot i que han fet algunes actuacions genials (p.ex.: Sant Joan a Valls), però el que és totalment increïble és l'estat de forma de la Colla Vella i dels Castellers de Vilafranca. Les dues colles han descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles a més d'altres grans estructures com el 4 de 9 amb folre i agulla, el 3 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre o el pilar de 8 amb folre i manilles. Tota una gesta! Per enguany la diada de la Bisbal del Penedès serà interessant de cara a veure la progressió de la temporada. Recorda que el 30 d'agost és Sant Fèlix, i allà, a Vilafranca, s'hi va amb l'accelerador a fons. Podem veure més d'un intent de 3 de 10. Hi ha qui diu que fins i tot es podrien veure 4 intents. Això no s'ha vist mai!

Parlem sempre de grans construccions a la Bisbal del Penedès, però mira, avui voldria que la imatge fos una altra. Es tracta d'una foto dels Bous de La Bisbal del Penedès fent castells al mar, a mitjans de juliol. No et sembla genial?

La colla de La Bisbal del Penedes fent castells a l'aigua

La diada de La Bisbal del Penedès: expectatives

Amb el mes de juliol tan fantàstic que hem viscut, el d'agost no pot ser menys. Hi ha diverses actuacions importants. La de Firagost que ja hem passat, aquesta de la Bisbal, la de Vilafranca que ja he comentat, el 30 d'agost, i també la de l'Arboç del Penedès, que és el dia 21. En aquesta última diada s'acostumen a veure grans castells, però les colles es reservaran una mica per la proximitat amb Sant Fèlix, el dia 30.

Aquesta és la diada que jo espero demà a La Bisbal del Penedès:

  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2d9fm, 5d9f, 4d9fp, pd8fm
  • Castellers de Vilafranca: 2d9fm, 4d9fp, 3d9f, pd8fm
  • Colla Joves dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8

Jo aniré a esmorzar, com sempre, i a passar-ho bé amb els amics abans de la jornada. Ja saps... al final els castells són l'excusa per anar a esmorzar. somriure

Per cert, aquesta és d'aquelles jornades que pica el sol de valent. A Còrdova vaig veure unes lones posades com a tendals entremig dels edificis. Hauríem d'importar això, que estava molt bé. Mira:

Toldos als carrers de Còrdova

Font: Diario Córdoba.

Bé, doncs demà penjaré algunes fotos dels castells al facebook de calçots.

Fins demà!

Coneixes el cicle de vida dels calçots?

Publicat: 30/07/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

El cicle de vida dels calçots no és tan cridaner com la Festa de la Calçotada i els Castells, però és molt curiós. Sabies que el calçot és una planta de doble cicle? Per doble cicle s'entén que és una planta la reproducció completa de la qual dura dos anys.

Fa uns dies, i com ja vaig dir a l'article anterior, el meu amic i expert coneixedor dels calçots Joan Simó em va enviar un gràfic sobre el cicle de vida dels calçots. És un gràfic que aclareix molt el cultiu dels calçots.

El cicle de vida dels calçots: gràfic

Cicle de Vida dels Calçots. Gràfic.

Explicació:

Any 1, juny. Obtenim les llavors de la ceba blanca. Aquesta llavor es deixa assecar.

Any 1, octubre. Es planten les llavors en safates i comencen a germinar.

Any 1, març/abril. El cebollí es trasplanta al camp per a continuar amb el seu creixement.

Any 2, juny/juliol. La ceba està madura, s'arrenca i es deixa assecar.

Any 2, agost/setembre. Es planten les cebes al fons del solc amb vistes a calçar.

Any 2, novembre. S'inicia la temporada de calçots. Els primers són molt melosos.

Any 2, abril. Finalitza la temporada de calçots. Deixem créixer unes quantes plantes per a fer llavor.

Any 2, juny. Es completa el procés amb l'obtenció de la llavor, que hem de deixar assecar.

La calçotada al cicle de vida

Com ja saps, la temporada de calçots ocupa un trosset molt petit del cicle de vida dels calçots. Només es consumeixen durant 5 o 6 mesos del cicle de dos anys: normalment de mitjans de novembre a mitjans d'abril.

Aquesta particularitat faria que el productor de calçots tingués les terres ocupades durant molt de temps. Afortunadament, avui es realitzen totes aquestes tasques en centres especialitzats. Per exemple, hi ha qui es dedica a cultivar (i seleccionar) la llavor, hi ha qui la germina i converteix en cebollí, i també hi ha qui cultiva la ceba. Així, si mai fos necessari comprar llavor, planter o la mateixa ceba de calçots, es pot fer sense problema.

També he posat aquesta imatge a la pàgina de la temporada de calçots. Considero que és molt bona i molt didàctica.

Per ara ho deixo, no sense agrair la imatge d'avui.

Fins aviat!


El meu agraïment sincer: A la Fundació Miquel Agustí i a en Joan Simó, doctor en enginyeria agroalimentària i biotecnologia, per la realització d'aquest gràfic i la seva cessió per a ser publicada a Calsots.com.

La ceba de calçots està llesta per a ser arrencada

Publicat: 13/07/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

A mitjans de juliol, com ve sent habitual, la ceba de calçots està llesta per a ser arrencada. Durant els propers dies, doncs, començarem amb aquesta tasca. Hem de preveure molt bé el temps (el meteorològic), donat que les deixarem assecar al camp. Les arrenquem i les deixem al camp fins a mitjans d'agost, així que creuarem els dits per tal que no plogui. somriure

Arrencar les cebes de calçots amb la calor d'aquests dies és ... horrible. Una tasca molt pesada. Aquest procés d'assecat, però, és totalment necessari per després poder obtenir els calçots.

Mira com de boniques estan...

El campo con las cebollas a punto de ser arrancados Las cebollas ya arrancadas y secándose

Fotos artístiques de Cebes de Calçots

A més a més, hem fet alguna foto una mica més artística. Quina t'agrada més?

Les cebes de calçots difuminades i l'etiqueta enfocada Les cebes de calçots enfocades i l'etiqueta difuminada.

Temps enrere, en una jornada tècnica sobre els calçots, el doctor en biologia i amic Joan Simó ens mostrava estadístiques que relacionaven les mides de les cebes amb el nombre de calçots que donen, i hi ha una relació directa. A mi m'agraden les cebes petites/mitjanes, ja que les grans donen molts calçots i aquests no arriben a tenir la seva mida comercial fins al final de la temporada. De totes maneres, no és possible seleccionar les cebes per mides de forma barata. Un Sedàs especial seria una opció, però tant és, tot i així és car i ens robaria el temps.

I ara que he mencionat en Joan Simó i la temporada de calçots, vaig a preparar un altre article on mostraré el gràfic que em va proporcionar. T'encantarà. És un cercle amb tot el cicle de vida dels calçots. Molt ben fet, molt explicatiu.

Fins aviat!

Festa major de Sant Joan, a Valls

Publicat: 24/06/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Quan de castells es tracta, ja no és possible dir que la Diada de Sant Joan a Valls és la primera "seriosa" de la temporada. Antigament ho era. De fet, avui la gent encara li diu l'inici tradicional de la temporada de castells. Abans d'aquesta jornada, però, ja s'han vist construccions enormes, fins i tot de gamma extra.

A més a més, que aquesta temporada la Colla Vella està forta és un fet. Porten actuacions molt serioses i grans assajos. Ahir per la nit, fins i tot, ja van descarregar el tres de nou amb folre, una construcció important per a la nit de Sant Joan. Ja he mencionat en alguna ocasió que l'actuació de Sant Joan a Valls es fa a l'antiga, és a dir, que cada colla aixeca els seus tres castells quan vol, sense esperar torns.

Així van quedar les coses ahir per la nit:

Actuació de completes
Colla Vella 5d8, 3d9f, 4d8p, pd6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d8f

Recorda que en aquesta adreça tens una explicació de què significa cada cosa, una "nomenclatura" de castells.

Com cada any vaig quedar amb els amics per esmorzar. Ens reunim al mateix bar des de l'octubre de 2002. Tota una fita! A la tertúlia va sortir la bona actuació d'ahir i també comentaris sobre la bona marxa dels Nens del Vendrell i la colla de nova creació, els Bous de la Bisbal del Penedès.

Com va anar l'actuació de Sant Joan a Valls

Avui l'actuació va començar puntual a la una. La primera ronda va ser molt àgil i en només 20 minuts ja havíem vist les dues construccions de la primera ronda: 3d9f de la Colla Joves i 4d9fp de la Colla Vella. En segona ronda ens esperaven dues torres de 9 amb folre i manilles, tot i que el de la Colla Vella només es va carregar. I finalment, a tercera ronda la Colla Vella descarregava un increïble 5 de 9 amb folre que va deixar un registre fantàstic per a una diada de Sant Joan. Així va quedar l'actuació de Sant Joan a Valls:

Actuació de Sant Joan
Colla Vella 4d9fp, 2d9fmc, 5d9f, pd7fc
Colla Joves 3d9f, 2d9fm, 4d9f, pd5

Aquesta temporada en comptes de penjar fotos, penjaré vídeos. Hi ha hagut un parell de castells que s'han de compartir així:

4/9fp de la Colla Vella2/9fm de la Colla Joves

Font: delCamp.tv

Excel·lent jornada. Segons diuen, la millor actuació de Sant Joan de la història. M'encanta ser testimoni d'aquestes fites...

Aquesta temporada de castells ha començat amb una força inusitada i es deu, amb tota seguretat, a que és any de concurs. La Colla Vella ja ha dit que el vol guanyar i ser la millor colla del moment. Informaré puntualment a aquest bloc.

Una abraçada!

Els calçots només són bons al febrer. Veritat o mentida?

Publicat: 12/03/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

No seria la primera vegada que sento el comentari: "Els calçots només són bons al febrer". És com aquest altre comentari que ja vaig publicar fa uns dies. Em sorprenen aquests comentaris en els quals s'afirma una veritat absoluta amb tanta lleugeresa.

Però anem a pams. El cicle de vida del calçot està força clar. Necessiten calor per a créixer i per això els plantem al final de l'estiu. I necessiten fred per a generar la sucre que els fa dolços. Però, significa això que només quan ha fet fred són dolços? I què vol dir fred?

Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred. Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred.

Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred...

A les fotos mostro un dels nostres camps amb neu. Això va passar el 2014. Aquella setmana, òbviament, vam haver d'aturar la venda ja que no hi havia manera d'entrar als camps. Quan ho vam poder fer els vam provar i ... res; tot igual. No esperàvem que de cop fossin més dolços, per suposat. Sabem que han generat més sucres i sabem que en uns dies seran més dolços, però ... serà perceptible?

Ja veus que en això, com en gairebé tot, no existeix una veritat absoluta. Respondré a la pregunta que dóna títol a aquest article, però abans ho faré a una altra pregunta: Un calçot de la IPG Calçot de Valls no està bo al novembre? No és dolç?

Els calçots són bons de novembre a abril

Seguir llegint ...

Dia del Pare. Digue-li amb calçots.

Publicat: 05/03/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

El Dia del Pare pot ser una gran ocasió per a regalar-li al teu una calçotada. Regalar una calçotada és molt original, sense cap mena de dubte. Mira què et proposo per a aquest article:

Tasses per a regalar una calçotada el dia del pare

Aquestes tasses podrien ser l'inici del regal. Dissabte li regales les tasses i dius: "[...] però el regal és un altre; el regal és una calçotada". Jo li regalaré al meu... sonrisa (espero que no em llegeixi!)

I tot això, a més a més, per tan sols 15€!

Seguir llegint ...

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.