Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comEls calçots només són bons al febrer. Veritat o mentida?

Publicat: 12/03/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

No seria la primera vegada que sento el comentari: "Els calçots només són bons al febrer". És com aquest altre comentari que ja vaig publicar fa uns dies. Em sorprenen aquests comentaris en els quals s'afirma una veritat absoluta amb tanta lleugeresa.

Però anem a pams. El cicle de vida del calçot està força clar. Necessiten calor per a créixer i per això els plantem al final de l'estiu. I necessiten fred per a generar la sucre que els fa dolços. Però, significa això que només quan ha fet fred són dolços? I què vol dir fred?

Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred. Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred.

Aquests calçots seran els més dolços del món amb tant de fred...

A les fotos mostro un dels nostres camps amb neu. Això va passar el 2014. Aquella setmana, òbviament, vam haver d'aturar la venda ja que no hi havia manera d'entrar als camps. Quan ho vam poder fer els vam provar i ... res; tot igual. No esperàvem que de cop fossin més dolços, per suposat. Sabem que han generat més sucres i sabem que en uns dies seran més dolços, però ... serà perceptible?

Ja veus que en això, com en gairebé tot, no existeix una veritat absoluta. Respondré a la pregunta que dóna títol a aquest article, però abans ho faré a una altra pregunta: Un calçot de la IPG Calçot de Valls no està bo al novembre? No és dolç?

Els calçots són bons de novembre a abril

Seguir llegint ...

Dia del Pare. Digue-li amb calçots.

Publicat: 05/03/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

El Dia del Pare pot ser una gran ocasió per a regalar-li al teu una calçotada. Regalar una calçotada és molt original, sense cap mena de dubte. Mira què et proposo per a aquest article:

Tasses per a regalar una calçotada el dia del pare

Aquestes tasses podrien ser l'inici del regal. Dissabte li regales les tasses i dius: "[...] però el regal és un altre; el regal és una calçotada". Jo li regalaré al meu... sonrisa (espero que no em llegeixi!)

I tot això, a més a més, per tan sols 15€!

Seguir llegint ...

Els calçots engreixen. Mite o realitat?

Publicat: 14/02/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Per tal de contestar a la pregunta de si els calçots engreixen o no, anem a començar dient què és un calçot i les propietats que té.

Ja saps que el calçot és una ceba i que l'única diferència és el cultiu de segon any. Si tens dubtes, mira aquí la informació bàsica sobre els calçots. Com a ceba que és, té les seves mateixes propietats que relaciono a continuació:

  • Tenen gran contingut en fibra i àcid fòlic.
  • Aporten una bona quantitat de vitamina B, C i E.
  • També aporta minerals com el ferro, calci, fòsfor i magnesi.
  • Conté flavonoides, com el betacarotè, la quercetina i la alicina, que són potents antioxidants.
  • Tenen un valor calòric molt baix, per la qual cosa és apte per a dietes hipocalòriques (però compte amb la salsa!).
  • Com la ceba, és diürètic, anticancerigen i prevé algunes malalties cardiovasculars.
  • I tot això, en consumir-se en quantitats clarament superiors a la ceba tradicional, confereix major valor al calçot.

Llavors, els calçots engreixen? O és la salsa?

Està clar: els calçots NO engreixen. Això no significa que te'n puguis menjar 50 i que al dia següent hauràs aprimat. Menjar una gran quantitat de calçots, a més a més, farà que el teu cos reaccioni generant gasos, i això es deu als sulfurs que contenen. Així doncs, els calçots no engreixen, però no te'n mengis massa. sonrisa

Seguir llegint ...

Resum de la Festa de la Calçotada 2016

Publicat: 31/01/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui s'ha celebrat la gran Festa de la Calçotada de Valls 2016. Aquesta era la 35a edició de la Festa de la Calçotada i he de dir que cada any és millor. Ha estat una meravella i ens ho hem passat d'allò més bé.

Fa uns dies vaig publicar un article sobre com i què visitar a la festa de la calçotada, i nosaltres hem seguit el recorregut que proposàvem. Repassaré una mica el que ha donat de si aquesta edició segons aquest recorregut.

El recorregut per la Festa de la Calçotada

En primer lloc, i al concurs de productors de la Festa de la Calçotada 2016, els guanyadors han estat els germans Jordi i Daniel Rovira, de Torredembarra, amb uns calçots preciosos (veure foto). Estava igualat, i s'ha de dir que els jutges ho tenen una mica més complicat cada any, però jo també considero que han estat els justos vencedors. A més a més, enguany també ells han guanyat el concurs de la mota més gran.

Els calçots de Valls guanyadors de la Festa de la Calçotada 2016

El concurs de salsa de calçots l'ha guanyat la Montserrat Vila, de Valls. No puc posar foto de la salsa guanyadora, però si de la demostració de com s'elabora.

Elaboració de la salsa de calçots durant la Festa de la Calçotada 2016

Seguir llegint ...

La Festa de la Calçotada és el proper diumenge

Publicat: 26/01/2016   -   2 comentaris

Cartell de la Festa de la Calçotada 2016Aquest diumenge se celebra la Gran Festa de la Calçotada 2016 a Valls. Calçots, salsa, sarments, la olor típica dels calçots al foc... tot un festival dels calçots. Crec que tothom hauria de visitar la Festa de la Calçotada alguna vegada. L'ambient que es respira és molt especial.

Al meu últim article sobre la Festa de la Calçotada vaig escriure l'ordre que s'havia de seguir per a visitar la festa de forma ordenada. Només és una recomanació, per suposat. Nosaltres seguirem aquest ordre, com sempre, tot i que haurem de fer aturades al camí per saludar els molts amics que participen com a voluntaris.

El més vistós de la Festa de la Calçotada és el concurs de menjar calçots. Veure com mengen calçots durant 45 minuts és força espectacular i enguany, a més a més, torna el guanyador de concursos anteriors, Adrià Weghrzyn (espero haver escrit bé el seu nom). Un canvi de normativa va fer que l'any passat no pogués participar.

Si vas a Valls també trobaràs altres actes. Hi ha una concentració de "2 cavalls", el mític Citroen, i un mercat del calçot (tot i que hi ha paradetes amb coses que no tenen res a veure amb els calçots). Trobaràs productors que venen els seus calçots, podràs comprar salsa, degustacions de vi, etc. Molt complet, de veritat.

Nosaltres estarem tot el dia per Valls, i estaria bé saludar-te si vens. Avisa'ns!

Ens veiem a la Festa de la Calçotada de Valls!

La temporada de calçots comença al gener: veritat o mentida?

Publicat: 18/01/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Cada any sento el mateix comentari quan s'inicia la temporada de calçots: "la temporada de calçots comença cada any una mica abans". L'has sentit alguna vegada? Jo el sento molt sovint, de veritat. I la meva resposta és sempre la mateixa: "No, la temporada de calçots sempre comença igual i acaba igual". Estic d'acord que aquesta afirmació s'ha de matisar, però a grans trets és així.

Cada any la temporada de calçots comença al novembre i acaba a l'abril. El que deia abans, els matisos, tenen a veure amb la meteorologia, les plagues o amb situacions sobrevingudes. Per exemple, en climes molt freds els calçots surten més tard i aguanten també una mica més. En climes més càlids, a l'inrevés. Significa això que podem trobar calçots a l'octubre i al maig? Si, els podem trobar, està clar, però són pocs. Un altre exemple: alguns anys comença més tard perquè plou molt i no podem calçar a temps o inclús no podem collir-los. Això és el que va passar la temporada passada, i no vam poder començar la temporada fins el mes de desembre.

I la temporada de calçots de la IGP?

Logo IGP Calçot de VallsLa temporada dels calçots emparats per la IGP Calçot de Valls comença i acaba exactament igual: de novembre a abril. A més a més, en aquest cas el reglament de la IGP diu que no es pot vendre cap calçots amb l'etiqueta identificativa de la IGP abans de novembre. Això és normal, donat que abans de novembre es difícil que tinguin les mides que exigeix la IGP.

Seguir llegint ...

Pa de Calçots, una recepta per a triomfar com a cuiner

Publicat: 07/01/2016   -   Vols fer tu el primer comentari?

Hem publicat una nova recepta al nostre web. Es tracta del Pa de Calçots, una recepta que ens ha preparat l'Anna Maria Buxó de Eathealthyandenjoy. Ella l'ha publicat al seu bloc sota el títol "Pan Rústico de Calçots".

Pa de calçots, a receptes amb calçots

Es tracta d'una recepta molt senzilla i amb una particularitat que alguns agrairan molt: és apta per a celíacs! A més a més, en breu publicarem una recepta de salsa de calçots sense gluten, que molts heu demanat.

Quan menjar aquest Pa de Calçots

Està clar que has de tenir uns quants calçots ja cuits per a poder fer aquesta recepta, i no t'ho amagaré: el millor és fer-la amb calçots cuits amb sarments perquè els calçots tindran sabor a calçotada, i aquesta és la gràcia. Si els fas al forn no et quedarà igual.

Seguir llegint ...

Feliç any nou! Bones festes!

Publicat: 31/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Comença una nova temporada i al cap de poques setmanes ja ens veiem en festes. Un pensa en tot allò que ha aconseguit, en allò que està per venir, en aquells que ja no són entre nosaltres... però aquestes festes sempre omplen d'il·lusió. Tornem a creure. Com cada any hem adornat casa nostra i hem comès alguns excessos. Sempre els cometem. Però per sobre de totes les coses, hem brindat i ho tornarem a fer. Brindarem per vosaltres, per nosaltres i per tot allò que vulguem aconseguir.

Bones festes i feliç any nou de Calsots.com

L'any que ara acaba ha estat dur per a moltes persones, també per nosaltres per la pèrdua d'éssers estimats. Els nostre desig és que el 2016 sigui un any fantàstic, que puguem recordar amb il·lusió i que sigui motivador. Això que fem ens agrada, i farem el possible per tal que sigui encara millor que ara. Ho aconseguirem.

Quant als enviaments d'aquestes dates, ja sabem que seran pocs i en dates una mica especials. Els dies festius ens obliguen. Nosaltres també ho aprofitarem per prendre'ns les coses amb una mica més de tranquil·litat. Però tot torna a la normalitat a partir de la segona setmana de gener. Estarem tots els dies al peu del canó amb més força que mai. I brindarem. Brindarem per tot!

Els nostres millors desitjos per a aquestes festes, amics.

La Festa de la Calçotada 2016 es prepara

Publicat: 25/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ara estem celebrant les festes Nadalenques i aprofito per a felicitar-te les festes en nom de tot l'equip de Calsots.com. L'article d'avui, però, va d'una altra festa que ja fa algunes setmanes que s'està organitzant: La Gran Festa de la Calçotada 2016 que celebrarem a Valls a finals de gener.

La Festa de la Calçotada 2016 en detall

Cartell de la Festa de la Calçotada 2016Si llegeixes aquest bloc de calçots ja sabràs que la festa de la calçotada té quatre components clarament diferenciats. Com ja vaig explicar fa temps, podríem fer la visita sabent què hem de veure, en quin ordre, i on.

Seguir llegint ...

Regala receptes amb calçots aquestes festes

Publicat: 19/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

L'any passat vam acabar l'elaboració del nostre llibre de receptes amb calçots i enguany, amb l'inicio de la temporada de calçots, he cregut oportú escriure un article al bloc. Aquestes festes resulten d'allò més adequat per a regalar un llibre de receptes, i aquest en concret, de receptes amb calçots, resulta a més a més un regal molt original.

Està fet en PDF, és a dir, no és com els llibres electrònics que només pots llegir al reader. Aquest el podràs llegir al reader, i també al PC o a la tablet. Fins i tot al mòbil, tot i que això és una mica més incòmode degut a la mida de la pantalla.

Totes les receptes del llibre estan fetes per dues de les nostres clientes que es van oferir per fer-les. Ens va semblar una idea genial i el resultat és aquest llibre. Creiem que està molt equilibrat quant a dificultat i varietat.

Receptes amb calçots per tot tipus de plats

El llibre està dividit en quatre grans apartats: dolços, carns, peix i marisc i altres ingredients. Hi ha receptes senzilles i també n'hi ha de més complicades. Hi ha receptes per fer postres, per fer primers plats i també per a fer plats principals. La veritat és que ens agrada molt com ha quedat.

Si fas clic a la portada aniràs a la pàgina del llibre de receptes amb calçots de la nostra botiga.

Portada del llibre de receptes amb calçots de Calsots.com

Seguir llegint ...

Comentaris de la temporada de calçots 2014-2015

Publicat: 13/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Durant la temporada de calçots anem molt liats, ja saps. Els comentaris que ens arriben els veig, però no tinc temps material per a publicar-los. Doncs ara ja he aconseguit publicar uns quants comentaris de la temporada passada i aquí adjunto alguns exemples:

comillasHola: la calsotada fué magnifica, supertiernos y sabrosos, la salsa tambien muy buena, nos lo pasamos genial. Seguro que repetiremos. Oscar muchas gracias por todo Un abrazo
comillas¡¡¡¡¡ impresionante ¡!!! Dia con nieve en la Pedriza (Sierra de Madrid) compartiendo con amigos que no lo habían probado nunca y alucinaron. Estupendos producto y hechos con todo el cariño. ¡¡¡¡EN 15 DIAS REPETIMOS!!!! ¡¡¡¡VISCA VALLS!!!! Y SUS CALSOTS. Gracias, Oscar.
comillasEs la tercera vez que os pedimos calsots y volvéis a hacerlo muy bien. La gestión del pedido, la atención telefónica a las dudas que surgen, el cumplimiento de los plazos (tan importante en este tipo de servicio), la calidad del producto y su empaquetado, etc, todo ha salido muy bien. Parece difícil disfrutar de una calsotada en Madrid, pero gracias a vosotros es bien sencillo. Hasta la próxima, que seguro es con vosotros de nuevo.
comillasLa calçotada ha sido un éxito. A pesar del temporal de lluvia, viento y frío extremo en el norte, ahí estuvimos como campeones con una lona en la terraza preparando los calcots en la barbacoa. El envío llegó rapidísimo. La información sobre cómo guardarlos, cocinarlos y todo también perfecto. Y los calçots exquisitos. Muchas gracias por todo. El año que viene repetimos seguro.

Enguany tenim una mica d'ajuda per a aquests temes, així que és de preveure que aconseguim publicar-los a mida que vagin arribant.

De moment ja he incorporat un comentari d'aquesta temporada. somriure

Fins aviat.

Versió mòbil de Calsots.com

Publicat: 07/12/2015   -   Vols fer tu el primer comentari?

Si ets dels qui accedeix al nostre web amb el mòbil ja ho hauràs notat: tenim una versió per a mòbils!

És un projecte al que ens ha obligat Google, per suposat. Al seu dia va dir que els webs havien de tenir versió mòbil i mira, com per no fer-li cas a Google. somriure

Hem patit molt per tal d'aconseguir els efectes desitjats a les pàgines, però al final ha quedat un web molt ben fet. T'invito a navegar per ella des del mòbil. Entra al web normal "www.calsots.com" des del teu mòbil i automàticament seràs redirigit a la versió adaptada al mòbil. Adjunto algunes imatges d'aquesta nova versió:

Pantalla d'inici de la versió mòbil de Calsots.com Botiga de calçots a la versió mòbil de Calsots.com

Pàgina de producte de la versió mòbil de Calsots.com Cistella de la compra a la versió mòbil de Calsots.com

Si ets un habitual d'Amazon hauràs pogut comprovar també que el procés de compra és força semblant, per no dir igual. Hem considerat que Amazon és el referent a la compra online i, amb aquesta premissa, hem volgut mantenir el nostre procés de compra però intentant semblar-nos a ells.

A més a més, la part més complicada d'aquest desenvolupament ha estat precisament aquesta: el procés de compra. Una cosa tan trivial a l'ordinador es torna d'allò més complicat al mòbil, on les dimensions de la pantalla són tan reduïdes. És possible que a alguns mòbils no s'acabi de veure bé, però hem provat en molts dispositius diferents, tant Android com iOs, i en tots ells la visualització ha estat la que buscàvem.

Quant a les tablets, hem decidit que es vegi la mateixa versió que a l'ordinador. Mai no ens va donar problemes i la seva pantalla és suficientment gran com per no comprometre un disseny que ja funciona.

Per què una versió mòbil del web

Són molts els motius que justifiquen una versió mòbil, i no és només perquè ho digui Google (tot i que segur que té raó!). El primer és, sense dubtes, les visites que tenim des de dispositius mòbils. Segons les nostres estadístiques, un 48% dels usuaris del nostre web accedeixen des d'un mòbil, un 42% des d'un PC i un 10% des d'una tablet. Fem cas de la tendència, oi? Un 58% dels nostres usuaris accedeixen des d'un dispositiu que no és un PC. No ho podem passar per alt...

Un altre motiu és que la nostra versió per a ordinadors resulta molt poc usable al mòbil. A les tablets funciona sense problemes, però a un mòbil és força més complicat. Això s'havia d'arreglar.

I un altre motiu molt important és que això no és un fet puntual. Aquesta és una tendència general al món. Ho fem tot des del mòbil, i cada vegada més, així que s'havia de seguir aquesta tendència. somriure

He de dir que estem súper orgullosos d'aquesta nova versió. Esperem que t'agradi i que et serveixi per fer les teves comandes quan no estiguis davant un ordinador, i per suposat ens encantaria saber la teva opinió.

Explica'ns... què et sembla aquesta nova versió?

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.