Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comIncorporem les receptes al menú

Publicat: 07/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

A partir d'avui incorporem les receptes al menú principal del web. No hi ha moltes receptes, això ho tenim clar, però aquesta secció neix amb l'idea de ser un bon referent en les formes de fer tant els calçots, com la salsa dels calçots (la salsa romesco). Envieu-nos les vostres receptes, si voleu que les pengem.

D'altra banda, demà posarem una nova funcionalitat. És una funcionalitat que ja tenim, però que està força amagada. La treurem més a la llum.

No deixeu de passar per aqui. Us anirem sorprenent amb noves funcionalitats

IRTA: Plantar calçots a finals d'agost

Publicat: 05/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Un estudi de l'IRTA aconsella plantar calçots a finals d'agost. Segons diuen, amb aquesta tècnica s'aconsegueixen calçots de més qualitat, i fins i tot, més quantitat.

Nosaltres hem començat a plantar enguany a finals d'agost, però també ho hem fet durant tot el mes de setembre. D'aquesta manera ens assegurem calçots fins a ben entrat el mes de maig.

Enllaçant Twitter

Publicat: 04/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

La dificultat rau en que el bloc que tenim muntat és "home-made", i té els seus avantatges, però també els seus inconvenients.

Avantatges: fem el que volem, i anem incorporant funcionalitat a mida que es van presentant les necessitats. Molt flexible, i molt a la nostra mida.

Inconvenients: hi ha algunes funcionalitats que a d'altres blocs, com ara el WordPress, ja estan implementades "per defecte". Aquí tenim alguna petita desavantatge. Ara ens toca enllaçar amb Twitter.

I a més a més podem fer-lo servir per a una correcta visualització de les opciones de posicionament. Ens agrada com està! :D

Tenim més de 400 amics al facebook

Publicat: 02/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja tenim més de 400 amics al facebook. Ens agrada molt poder comptar amb tants amics. El que ja seria genial és que us féssiu fan de la pàgina de calçots que tenim al Facebook, perquè així podem estar més en contacte amb vosaltres.

És cert que facebook és una xarxa social molt important, i més en els darrers mesos. Nosaltres volem utilitzar aquesta xarxa per tal d'anar penjant fotos, novetats, etc. Creiem que és la millor manera d'estar en contacte amb el mon.

Si voleu estar en contacte directe amb nosaltres, ja sabeu on som!

Llom farçit amb calçots

Publicat: 01/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Navegant en busca d'una altra cosa, hem arribat a una recepta molt interessant: Llom farçit amb calçots. Hem modificat aquesta recepta una mica per tal de simplificar-la al màxim. Les receptes les anirem explicant al bloc, tot i que obrirem un apartat especialment dedicat a aquest tema al nostre web.

Ingredients per a 4 persones:

8 filets de llom de porc, 8 talls finets de pernil, 8 calçots, salsa romesco, pebra negra, sal i oli d'oliva verge extra.

Elaboració

Salpimentar el llom al gust. Posar un tall de pernil a sobre de cada llom, i afegir una mica de salsa romesco a sobre. Enrollar els lloms i fixar amb un escuradents.

A continuació s'ha de fer el llom una mica, a una paella amb poc oli i a foc molt fort. Així s'escalfen, però no s'assequen.

Quan s'hagin fet els calçots (al forn, o a una paella), se'ls treu la part cremada, i tota la fulla. Ara obrirem els lloms i tornem a enrollar amb un calçot dins. Es pot retallar els extrems per tal que quedi més presentable. Decorem el plat al nostre gust, però hem d'afegir un rajolí d'oli i una mica més de salsa romesco a cada ració per tal de reforçar el sabor.

Bon profit!

Font: Gastronomía&Cía

No només tenim calçots

Publicat: 28/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Si, la botiga és de calçots, però al camp tenim moltes altres plantacions. De fet, durant l'hivern la producció se centra sobretot en els calçots, però com podeu veure a la foto també tenim altres coses, i us les ensenyarem de mica en mica, durant la temporada.

Avui us posem aquesta coliflor que ens ha agradat especialment pels seus colors.

Demà toca seguir treballant els calçots. Segons diu l'home del temps, plourà. A veure si ens fa un favor.

Propietats dels calçots

Publicat: 25/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui parlarem una mica de les propietats dels calçots. El calçot és un vegetal que té molt poques calories, molt de contingut d'aigua, i també molta fibra, minerals i vitamines. De sempre, la ceba (i el calçot, per tant) s'ha considerat un d'aquells aliments fonamentals per a regular el bon funcionament de l'organisme.

El calçot, com les demés cebes, té una gran quantitat de ferro, calci, fòsfor i magnesi, així com una important quanittat de vitamines B, C i E. Podem dir dels calçots que són molt bons per a regular l'organisme. Té una gran acció depurativa, i la presència de flavonoides fa que tingui propietats antioxidants.

Però no ens equivoquem: a les calçotadas no només menjem calçots. :D

L'origen dels calçots

Publicat: 23/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

L'origen dels calçots es discuteix encara avui. Es diu que el descobriment el va fer un camperol de Valls, Xat de Benaiges, a finals del segle XIX, que va preparar unes cebes (sense calçar) a la brasa, i se li van cremar. En comptes de llençar-los, els va pelar i va descobrir que el sabor era molt bo, i que la ceba era tendra.

A partir d'aquest descobriment coneixem avui l'element bàsic de la calçotada.


Font: Wikipedia i Horturbà.

Regant els calçots

Publicat: 21/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Això de tenir tants calçots ens permet començar a vendre abans que els altres, però també ens dona molta més feina. Avui ho parlàvem a l'hora de regar els camps. Quin munt de calçots!

Demà portarem més fotos de calçots, que tenim una comanda especial.

Calçots acabats de collir

Publicat: 19/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui, dia d'enviament de comandes, ens hem posat mans a l'obra ben aviat. Fixeu-vos quins calçots més macos sortien de la terra. Ni massa prims, ni massa gruixuts. Perfectes!

Calçots acabats de collir

A que són fantàstics?

En un proper article parlarem de les seves propietats.

Els calçots de Valls

Publicat: 18/11/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Tothom dóna per fet que els calçots són de Valls. Realment és així, i anirem ampliant aquesta afirmació en més articles, però s'ha de saber que es tracta d'un cultiu de la Allium cepa (ceba), també anomenada Blanca Tardana de Lleida. Es cultiva a molts llocs de la costa catalana, però sobretot a les comarques de l'Alt i Baix Camp, el Baix Penedès, i el Tarragonès.

Calçots de Valls

Crearem un apartat especial per tal de parlar de l'origen dels calçots, i també de les calçotades.

Font: Wikipedia

Ja tenim logo!

Publicat: 13/11/2009   -   1 comentari

Ens hem posat mans a l'obra, i ja tenim logo. Esperem que us agradi tant com ens entusiasma a nosaltres. La veritat és que n'estem molt i molt orgullosos.

Hem buscat un logo simpàtic, i que representi clarament la frescura que té aquesta iniciativa. Ens volíem sentir còmodes amb ell, perquè el farem servir "a tot arreu", i al final l'hem trobat.

Us agrada?

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.