Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comEls nostres productes a gulanina.es

Publicat: 16/01/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Quan fa uns dies es van posar en contacte amb nosaltres els amics de gulanina.es no vam dubtar en enviar-los uns quants calçots i un pot de salsa. De seguida vam veure que la seva proposta era molt interessant: enviem els nostres productes, ells els cuinen i els proven, i escriuen un article amb la recepta. Ens va semblar molt didàctic. En "primera ronda" ens han fet uns calçots arrebossats.

Recepta de Calçots a gulanina.es

A nosaltres, a banda que provéssin els nostres productes, ens interessava molt que "provéssin" el servei de lliurament a domicili (una cosa que cuidem molt). Vam preparar uns quants calçots dijous pel matí (malgrat la pluja!), els vam enviar per la tarda, i divendres pel matí abans de les 13h ja els tenien. D'aqui el seu comentari:

 • www.calsots.com nos ofrece un servicio espectacular, podemos encargar nuestros "Calçots", y en menos de 24 horas tenemos en casa todo lo necesario para una "Calçotada", incluyendo la salsa romesco"

Estem realment contents amb el seu article, i també que tot fos com s'esperava. I per suposat, posarem aquesta recepta a la nostra web, perquè la pogueu fer a casa.

Incorporem nova salsa de calçots a la botiga!

Publicat: 15/01/2010   -   1 comentari

Salsa Romesco o Salsa de Calçots de Fruits SP para CalçotadaAquesta setmana procedirem a completar el canvi de salsa a la nostra botiga. Fins ara havíem tingut la salsa Ferrer, que és una salsa de calçots molt bona, i que aguanta fins a 3 mesos ben conservada. L'únic tema que no ens agradava del tot era la seva textura, però be, això va a gustos.

Hem contactat amb alguns amics i aquests ens han fet veure que existia aquesta salsa, i que la podríem incorporar. Ens vam posar en contacte amb els productors, ens van portar unes mostres, i ... ESPECTACULAR! No ens ho podíem creure. Des de llavors no en volem una altra, de salsa. L'heu de provar!

Aquesta salsa per a calçots no té ni conservants ni colorants, i caduca als 30 dies de la seva elaboració (la qual cosa està escrupulosament detallada a tots els pots). A més a més, per a conservar-la és necessari guardar-la a la nevera. Us asseguro que aquesta salsa us sorprendrà tant com a mi.

Us recomano la que proveu. No us en penedireu!

Restaurants per a calçotades, actiu

Publicat: 14/01/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Vols saber on fer una calçotada? On es fan millor? Necessites un telèfon al que trucar?

Si busques un restaurant per fer calçotades, o simplement buscar un restaurant per menjar calçots, ara pots donar resposta a totes les teves preguntes. A aquesta pàgina afegirem tants restaurants com poguem, ordenats per poblacions. No només a Catalunya, sinó a tota Espanya.

Algunes de les funcionalitates que oferim són:

 1. Fitxa completa del restaurant, per tal que puguis saber què fan, i posar-te en contacte amb ells.
 2. Afegir restaurants. Tens un restaurant i fas calçotades? Fes servir el formulari per a afegir-lo.
 3. Comentaris dels usuaris. Perquè sàpigues què opinen els demés dels restaurants.
 4. Vots del restaurant (en construcció).

D'aquesta manera esperem que la teva experiència amb els calçots sigui completa.

Com es fan els calçots (3)

Publicat: 06/01/2010   -   3 comentaris

Tal i com vam dir dimarts, anem a cuinar, per fi! Ja hem fet la feina "de base", i ara toca cuinar els calçots. La tècnica del filferro ens permetrà de cuinar els calçots d'una forma força ràpida.

El primer que s'ha de dir és "el com": Els calçots es fan amb flama. Si, es poden fer amb brases, i fins i tot es poden fer al forn, però els calçots es fan amb flama, així que primer hem d'aconseguir una bona flama. És ideal fer-los amb sarments (les branques de la vinya), tot i que el més important, al final, és que es facin amb flama.

Aconseguida la flama, el següent és posar els calçots a sobre. Per a això farem servir els fantàstics filferros que ens hem fabricat, i amb poc esforç posarem els calçots a sobre del foc. La cocció dura ben poc... en menys de 5 minuts els tindrem patint i "suant aigua".

Cuinar els calçots al foc

Amb un simple moviment donem la volta als calçots, i a esperar una mica més. EDITO: Gràcies a un comentari de Txus faig aquesta modificació. Per tal de fer això calen dues persones. Per una sola persona això resulta molt difícil.

Donar-li la volta als calçots al foc

Quan veiem que els calçots estan ben fets, quan la seva part exterior està completament cremada i estan "plorant" (o "suant", o treient l'aigua), ja els podrem treure del foc. Tallem el filferro amb molt de compte, i el treiem dels calçots.

Embolicar els calçots en paper de diari

Seguidament embolicarem els calçots en paper de diari, per tal que mantinguin la calor fins a l'hora de ser menjats.

Ara ja només falta una cosa: A TAULA!!!

Si existeixen dubtes, no fa falta que us digui que podeu deixar el vostre comentari als articles. No trigarem en resoldre'ls, o en modificar l'article si fa falta.

Com es fan els calçots (2)

Publicat: 04/01/2010   -   2 comentaris

En aquest segon article veurem com finalitzar el procés de preparació dels calçots.

A la següent foto es veu una mica l'ansa que hem fet al final del filferro. La quantitat de calçots que "punxarem" dependrà de l'ample del foc que fem. Com més ample el foc, més calçots al filferro. Quan haguem acabat de punxar tots els calçots, farem una anta a l'altre extrem del filferro.

Per a les calçotades punxrem els calçots al filferro

Anem posant tots els calçots que tinguem, i els anirem posant aprop del lloc on farem el foc.

A continuació veiem un ús inadequat dels calçots, una vegada que el tenim correctament punxats al filferro.

Així no s'usen els calçots

A més a més de l'ampolla de vi que hem obert, també és molt recomanable (tot i que opcional, com el vi) anar tallant una mica de pernil.

Tallar pernil per a la calçotada

Quan tots els calçots estan llestos i col·locats aprop del lloc on farem el foc, podem veure una mica de vi, i menjar una mica de pernil. El primer és la feina, així que fins que no acabem, res de res...

Tots els calçots preparats per a la calçotada

Fins aquí el segon article de la sèrie de tres. Demà publicarem l'últim, en el qual ja cuinarem els calçots.

Fins demà!

Com es fan els calçots (1)

Publicat: 03/01/2010   -   4 comentaris

Comencem amb aquest post una sèrie de tres articles per tal d'il·lustrar com es fa una calçotada. Actualment il·lustrarem aquest article amb fotos, tot i que en el futur volem posar un vídeo resumit de com fer una bona calçotada.

A aquests articles farem servir la tècnica del filferro per a fer-los. Hi ha molts altres sistemes, però aquest és el que més ràpid va, i és també el més còmode, probablement. Hi ha qui es fabrica sistemes molt enginyosos per a donar-los la volta... però a aquesta sèrie farem servir el filferro.

Necessitarem el següent per a fer una bona calçotada:

 1. Calçots de Valls (preferiblement de calsots.com).
 2. Salsa romesco (també, preferiblement de calsots.com).
 3. Filferro. En funció dels calçots que haguem de fer, però es poden calcular uns 3-4 metres per cada 50 calçots.
 4. Alicates. És per a tallar el filferro a les mides adequades.
 5. Sarment (o qualsevol altre tipo de llenya). Després insistirem en això. Els calçots es fan amb flama, i el millor és fer-los amb sarment. Tot i així, el que és important és fer-los amb flama, així que ens valdrà qualsevol tipus de fusta.
 6. Paper de diari. Això no es pot oblidar. Una vegada fets els calçots, els embolicarem en paper de diari perquè mantinguin l'escalfor fins el moment de posar-los a taula.

 7. ELEMENTS OPCIONALS (tot i que molt recomanables)
  1. Vi. Als calçots no els hi va cap altre acompanyament que no sigui vi negre.
  2. Pa. Hi ha qui suca el pa a la salsa. A la nostra salsa, segur!
  3. Ingredients per a l'esmorzar. Perquè mentre ho preparem tot, s'haurà d'esmorzar alguna cosa, no?
  4. Guants. Per dos motius: 1) farà fred, i 2) el filferro pot estar molt calent.

Comencem!

Ja sabeu que el primer i més important és tenir els calçots de calsots.com. Els bolbs que fem servir per plantar són, probablement, els millors del mon.

Els calçots de calsots.com

Quan tinguem tots els calçots al lloc, procedirem a obrir una ampolla de vi. Aquest pas, tot i que opcional, és molt recomanable.

Preparar-ho tot per a la calçotada

Seguidament, començarem a punxar els calçots al filferro. Per a això farem servir un filferro d'uns 3 metres de llarg. En un costat farem una ansa per tal que sigui més còmode d'agafar. Aquesta ansa es pot folrar de paper de diari, per no cremar-se (és opcional). Els calçots es punxen més o menys a l'alçada que mostra la foto.

Punxar calçots al filferro per a la calçotada

Fins aqui el primer articles de la sèrie de tres. Demà publicarem com finalitza el procés de preparació dels calçots, i passat demà l'últim article, on explicarem la forma de cuinar-los.

Fins demà!

Feliç any 2010!!!

Publicat: 31/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

A les últimes hores d'aquest any 2009 volem desitjar-vos un any nou ple d'exits professionals, de sons acomplerts, etc. Per suposat que també us desitjem que aquest sigui un any amb més calçotades que mai, tot i que això ja no depèn només de nosaltres.

Esperem tornar-vos a veure el dia 2. El dia 1 no hi serem. Aquest any farem el dinar d'any nou d'una forma diferent. Aquest any nou el comencem amb una calçotada. Apetitós, oi?

Gaudiu molt de l'últim sopar de lany. Fins dimarts!!!

Farts de torrons, però no de calçots

Publicat: 30/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ens passem. Senzillament, ens passem. No calen tants torrons ni tant de menjar. Ens passem.

De fet... diem això mateix quan acabem amb una calçotada, però la diferència és que encara no estem farts de calçots. Tot i que ja hem menjat calçots, la temporada de les calçotades encara no està al màxim... s'espera per ara, al gener.

Un consell: aneu guardant espai per les calçotades. Ja toca... JA TOCA!!!

Restaurants per a calçotades

Publicat: 27/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

En breu, i com ja es va publicar al bloc de l'Oscar Pascual, publicarem una secció especial anomenada "Restaurants per a calçotades". Tots els restaurants que facin calçotada i que estiguin interessats en posar un enllaç a la nostra pàgina, només han de posar-se en contacte amb nosaltres.

A aquesta pàgina posarem una llista de poblacions ordenada, tot i que la primera sigui Valls. Per a cada població els restaurants també estaran ordenats alfabèticament.

Esperem que això us ajudi a trobar un restaurant per a calçotades, i als restaurants que els ajudi a un millor posicionament, i a tenir més clients, és clar!

Ja som 500 amics de calçots de valls

Publicat: 24/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

calçots per nadalQuan ens vam posar en marxa no semblava una tasca massa difícil, però el cert és que Facebook, com a eina de posicionament, i com a mitjà de transmissió de les notícies que generem, requereix mooOOoolta feina. Tot i això, ara ja som 500 fans de la pàgina dels calçots de Valls, i això ens satisfà molt.

D'altra banda, els amics de calçots de Valls ja són més de 800, així que suposem que en breu aquesta xifra de 500 fans augmentarà.

També aviso que estem preparant una nova funcionalitat per a buscar restaurant per a calçotades. En pocs dies la posarem en marxa, i esperem que sigui tot un èxit.

I per últim, avui, dia 24 de desembre, desitjar-vos a tots un molt Bon Nadal.

Amb la pluja, tot es complica

Publicat: 22/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Com diu la Indicació Geogràfica Protegida Calçots de Valls, els calçots no s'han de rentar. No obstant, després de les plujes caigudes ahir i avui, els calçots surten massa bruts de la terra. No els rentarem... això no; però sí que els donarem un petit repàs, perquè podria afectar a la integritat de la caixa, i el seu pes es podria veure incrementat innecessàriament.

I això sense comptar amb el que significa treballar en aquestes condicions.

Esperem que el bon temps acompanyi les vostres calçotades.

Lluitant contra l'spam

Publicat: 21/12/2009   -   Vols fer tu el primer comentari?

Fa dies vam dir que el fet de tenir el nostre web fet de forma artesanal tenia unes avantatges i uns inconvenients. Un d'aquests inconvenients és l'spam (correu brossa).

Avui, després de collir els més de 1000 calçots que enviarem demà (aquesta setmana és especial, ja que el lliurament no es pot fer en divendres), veiem 60 missatges de la web de calçots. Home, tenim èxit, però no és per tenir 60 missatges de la web. Tot era spam!!

Doncs res, que hem hagut de fer a corre cuita un sistema de filtratge mitjançant captcha, una imatge de seguretat. Esperem que tot funcioni correctament.

Apa, i després d'aquesta feinada, a dormir! Bona nit!

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.