Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comConcurs de castells

Publicat: 04/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

El primer diumenge d'octubre hi ha concurs de castells. Aquest concurs es fa amb una periodicitat bianual, i és un moment molt esperat per molta gent, i moltes colles. Entre elles, les dues colles de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Després d'una diada de Sant Fèlix força bona per la Joves, i força complicada per la Vella, la propera trobada castellera important ens depara una autèntica lluita de titans. La Vella sempre lluita pel concurs, i es trobarà amb uns Castellers de Vilafranca que tenen una forma molt bona. Acaben de fer una actuació espectacular a Sant Fèlix:

Diada de Sant Fèlix
Castellers de Vilafranca 4d9fp, id5d9f, 5d9f, i3d10fm, 2d9fmc, pd8fm
Colla Vella 2id3d9f, i2d9fm, 4d8p, 4d9fc, pd7fc
Colla Joves 5d8, 4d9f, 3d9fc, pd5
Minyons de Terrassa 2d9fmc, 4d9f, i5d9f, 3d9f, 2pd5

D'altra banda, la Colla Joves no té els castells que la farien guanyadora del concurs de l'any 2010, però pot donar lluita fins l'últim moment, com ha fet pràcticament sempre.

Així són els castells. Tan de Valls com els calçots. Cal preparar-se per un concurs molt i molt interessant. Ens veiem a la Tarraco Arena Plaça (i dic jo: no li podien haver dit "Tarraco Arena" i punt?).

Truita de calçots amb botifarra negra

Publicat: 01/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Al Facebook, el nostre amic Lluís Mediona ens ha fet arribar una recepta que de ben segur provarem tan aviat com tinguem calçots. És una recepta senzilla, però molt apetitosa.

Ingredients:

  • Calçots
  • Botifarra negra en daus d'1cm
  • Ous

Es barreja tot amb els ous batuts, i a la paella.

Es fa al gust, poc o molt feta.

Gràcies per la teva recepta, Lluís, i envia'ns més quan vulguis. I quan facis la propera tacias por tu receta, Lluís, y envíanos más cuando quieras. Y cuando hagas la próxima Truita de calçots amb botifarra negra, envia'ns fotos, que també les penjarem.

Ja hem començat a sembrar calçots

Publicat: 24/08/2010   -   1 comentari

Doncs si, ja hem començat a sembrar calçots. Aquesta temporada esperem fer aproximadament uns 2 milions de calçots. La major part de la collita ja està venuda, però l'increment es deu, evidentment, a la bona acollida de la venta de calçots per internet.

La plantació dels calçots és una tasca força fàcil, i si no hi ha caigut massa aigua, és una tasca fins i tot ràpida (és que aquests dies han caigut uns xàfecss increibles).

Senzill, no? La plantació és la part més fàcil, i més amb el tractor. El que és més laboriós és treure les cebes de la terra per a deixar-les assecar. Durant el creixement del calçot, i per tal d'allargar-lo, es "calça" posant-hi més terra. Aquest procés es fa unes 3 o 4 vegades abans de treure el calçot, sempre que veiem que la seva part blanca surt de la terra. És fàcil.

Podeu compartir aquest video lliurement, tot i que ens agradaria que mencionéssiu que és de calsots.com. Aquest és l'enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=01u9Yid9Stg

Tots aquells que ens heu preguntat com es fa per plantar calçots, aquí teniu un vídeo que explica gràficament el procés. Poc a poc anirem explicant tots els petits detalls de la plantació.

Esperem que us hagi agradat.

Concurs fotogràfic "El Mercat de Valls"

Publicat: 06/08/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja s'han publicat les bases del concurs fotogràfic "El Mercat de Valls", un event organitzat en commemoració dels 800 anys de mercats a Valls. La temàtica d'aquesta edició, òbviament, són el Mercat de Valls, el Mercat de la fruita i la verdura, el mercat de la roba i el mercat del tracte.

Cartell de l'evento 800 anys de mercats a Valls

Foto de Anna Estallo. Diari El Punt.

Si teniu nocions de fotografia no dubteu en participar. El primer premi s'emporta 500 euros!!! No està gens malament, eh? I recordeu que podreu trobar els autèntics calçots de Valls a qualsevol dels seus mercats!

ANUNCI: Si els tres primers classificats al concurs volen (o si ho volen els organitzadors), nosaltres penjarem les seves fotos a la nostra web. Animeu-vos a participar!

Firagost 2010 a Valls

Publicat: 13/07/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

A l'inici del mes d'agost sempre ens trobem a Valls amb la fantàstica Firagost, la fira del camp.

Firagost 2010 Valls

Enguany la previsió castellera és molt encoratjadora. Amb la bona actuació de les dues colles locals per l'actuació de Completes i de Sant Joan, per la firagost cal preveure una gran intensitat i uns castells de molta qualitat. A continuació els resultats de l'última actuació a Valls, la diada de Sant Joan, per la festa major de Valls 2010:

Sortida de completes Sortida de Sant Joan
Colla Vella 2d8f, 3d9f, 5d8, p6 3d9fc, 4d9f, 2d8f, p6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d7 5d8, 3d9f, 2d8f

Tot i saber que la firagost és una fira del camp, personalment trobo que el cartell hauria d'incloure alguna referència als castells, ja que Valls és coneguda a tot arreu per 2 coses: els castells i els calçots.

En qualsevol cas, ara ja tenim aquí la firagost, i amb la firagost, els castells. Adjunto un video de l'última actuació a plaça pròpia, la de Sant Joan 2010 a Valls, un fantàstic 5 de 8 de la Colla Joves.

Aviat vindrà la firagost!!!

Estem llestos per a treure les cebes

Publicat: 08/07/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Estem llestos per a treure les cebes

Ja estem al juliol, i a mitjans d'aquest mes toca treure ja les cebes que es convertiran en els calçots de la propera temporada. En uns dies començarem amb aquesta tasca, i amb la quantitat de cebes que hem plantat, això ens pot durar dies!

Ara mateix, les cebes ja estan prou crescudes com per a ser tretes de la terra, i deixades a assecar. Després d'això les replantem a la seva nova ubicació, i les deixem durant un temps.

cebes per a calçots a punt de ser collides

Quan haguem tret les cebes vinc amb més fotos. Espero que us agradin.

Castells a Valls

Publicat: 24/06/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui hem tingut festa grossa a Valls. És la festa major, i com cada any s'ha obert "oficialment" la temporada de castells. Be, això d'oficialment és una mica collita pròpia (com els calçots). El cert és que cada any es comença a tirar ben fort per Sant Joan.

La sortida d'ahir a la nit ja va ser força bona, però la d'avui encara ho ha estat més. Fins a 3 castells de nou hem pogut veure avui! A continuació trobareu la taula amb les dues actuacions, la de completes (ahir a la nit), i la de Sant Joan.

Sortida de completes Sortida de Sant Joan
Colla Vella 2d8f, 3d9f, 5d8, p6 3d9fc, 4d9f, 2d8f, p6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d7 5d8, 3d9f, 2d8f

I ja que parlem de castells, us deixo dos videos. Un és el video promocional de la Colla Joves, on es veuen les construccions més rellevants que han fet (espectacular!), i l'altre és un video del 3 de 9 de la Vella de Valls, d'ahir a la nit. Fantàstica execució d'un castell de molta dificultat, que la Vella ja s'ha atrevit a plantar la nit abans de Sant Joan, i també a Shanghai!!! No és fantàstic? Més informació de la sortida a Shanghai a la web de la Colla Vella.

Primer el de la Joves

I ara el de la Vella

Va, no diguis que això no t'agrada. :D

Retransmissió dels castells per Twitter

Publicat: 24/06/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui, des d'una posició absolutament privilegiada, he pogut seguir la diada de castells a la Plaça del Blat de Valls. Tot i arribar un pèl tard (a Valls els castells són absolutament puntuals), hem arribat just a temps per veure el primer castell.

Twitter de calçots

Amb les presses del moment hem instal·lat el "xiringuito", i ens hem posat a retransmetre. A continuació teniu tota la retransmissió dels castells, que podreu trobar al Twitter de calçots.

A La Bisbal para el almuerzo con los amigos, y luego a los calstells. #calçots
hace cerca de 12 horas
Ahora a ver #calçots. Digoooooo, #castells
hace cerca de 9 horas
#castells 5 de 8 de la Colla Joves!
hace cerca de 8 horas
#castells el 3 de 9 de la Vella ha caigut per dalt
hace cerca de 7 horas
@albertprat els que estem per aqui posem #castells
hace cerca de 7 horas en respuesta a albertprat
#castells Va, que comença la segona ronda!!!!
hace cerca de 7 horas
#castells Això va de 4 de 9 [amb folre]
hace cerca de 7 horas
#castells WOOOW, treballadíssim 4 de 9 amb folre descarregat de la Vella. Una mica més i no el descarreguen.
hace cerca de 7 horas
#castells Això serà el 3 de 9 de la Joves.
hace cerca de 7 horas
#castells UUFFFFF, fantàstic 3 de 9 amb folre descarregat per la Joves. Ben treballat!
hace cerca de 7 horas
#castells I joves, i joves, i joves, joves, joves! Molts crits i molta alegria de la joves. No m'ho esperava!
hace cerca de 7 horas
#castells La vella tira el 2 de 8 amb folre.
hace cerca de 7 horas
#castells 2 de 8 amb folre descarregat. Aquest folre era molt i molt petit! Son proves de 2 de 9? Jo crec que si!!!
hace cerca de 7 horas
#castells Amb els amics comentem que potser el 3 de 9 de la vella també era una prova de cara al concurs. Folre petitonet.
hace cerca de 7 horas
#castells La Joves també tirarà el 2 de 8 amb folre.
hace cerca de 7 horas
#castells Menys mal que hem esmorzat be! Peu desmuntat de la Joves. Vaig a buscar una cervesa, que fa molta calor.
hace cerca de 7 horas
#castells La Joves descarrega el 2 de 8 amb folre. No ens quedem als pilars perquè tenim dinar familiar.
hace cerca de 6 horas
#castells La Vella tira el pilar de 6 (com ahir). Va, em quedo una mica.
hace cerca de 6 horas
#castells Pilar de 6 descarregat. Ara si que marxo!
hace cerca de 6 horas

Aquest any l'Ajuntament de Valls no ho retransmetia per Internet, ni tampoc ho ha fet amb la festa de la calçotada. Jo ja sé que com a comentarista no sóc cap geni, però home, tampoc es pot dir que hagi estat malament, no?

Festa Major de Valls 2010

Publicat: 15/06/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Des del dia 11 fins el 24 de juny és Festa Major a Valls. Durant les festes a Valls hi ha multitud d'actos, però sense cap mena de dubtes el que més es coneix, fora de la temporada de la calçotada, és l'actuació castellera del dia 24 de juny.

Cartel

Si per alguna cosa és coneguda la ciutat de Valls, sense cap mena de dubtes, és per dues de les seves tradicions: els castells i els calçots. La primera és una festa fantàstica. Les construccions de les dues colles locals sóon de las més grans del panorama casteller de Catalunya. Al programa de la festa major de Valls ens ofereixen 2 fotos fantàstiques del 3 de 9.

joves   Cartel

La festa acaba el dia 24, però mentres tant, feu-li una ullada a tots els actes que s'hi han organitzat. No us ho podeu perdre!

Sobre la salsa de calçots

Publicat: 08/06/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

"La millor salsa de calçots és la de la meva mare/avia/tieta". Ja hem sentit aquesta frase milers de vegades, i és veritat que algunes d'aquestes salses son boníssimes, de veritat! Però, des de fa algun temps jo acostumo a dir, "Però has provat la salsa de calçots de calsots.com?".

Como ja vam dir fa temps al nostra article Incorporem nova salsa a la botiga!, la nostra salsa no té res a envejar a la de ningú. És una salsa completament artesanal que nosaltres consumim també fora de la temporada de calçots, perquè combina perfectament amb qualsevol altre plat, ja sigui carn o peix. Havies provat això?

Salsa de calçots

A calsots.com estem desitjant que tot torni a començar per tal de fer la primera calçotada i llepar-nos els dits amb aquesta meravellosa salsa de calçots.

Fins aviat!

L'evolució de la nostra web

Publicat: 29/05/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Oscar, d'Innovation Studio, ha fet un post sobre la gran diferència que ha vist entre la primera versió de la web de calçots, i l'actual. En aquests moments, la nova web està completament integrada a les xarxes socials Facebook i Twitter, i això li dona una potència extra. El que no sabíem és que fos una diferència tan significativa. Així era la primera web:


Primera web dels calçots

És increíble com era de senzilla, però també com era d'efectiva! Aquesta primera temporada ha estat brutal. De totes maneres, amb la inclusió de les modificacions, amb les millores constants que hem fet sobre la funcionalitat i la estètica, hem arribat a una segona versió de la web, molt més efectiva:


Web actual dels calçots

Estem supercontents de veure aquest canvi tan radical a la nostra pròpia web. Significa que l'hem anat treballant amb constància. Prova d'aixo és l'autèntic bloc de calçots que hem muntat, i també la pàgina de receptes per a calçotada que també tenim activa.

Properament anirem incorporant més cosetes. No deixis de visitar-nos, d'acord?

Calçots arrebossats

Publicat: 13/05/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

No fa massa temps ens van fer un artícle interessantíssim sobre "calçots rebozados" a gulanina.es, una pàgina de receptes per a professionals de la cuina. Fa uns dies vam tenir ocasió de tornar-los a provar a casa, ja que estàvem donant compte dels calçots que havien quedat.

Calçots rebozados   Calçots rebozados con caracoles

Només vam fer els calçots arrebossats, no pas els cargols. Encara que fora de temporada, els calçots arrebossats ens van donar un joc fantàstic. Us recomanem que aquest any, només començar la temporada, feu aquesta recepta per anar-vos acostumant a les calçotades que haureu de fer.

Fins el proper article!

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.