Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comCom es cuinen els calçots amb parrilla (i 2)

Publicat: 22/09/2010   -   3 comentaris

Els calçots, després de fer-se per un costat, han perdut una mica del seu tamany original, i per això estan una mica fluixos a la graella. El millor és donar-los la volta de la següent manera:

Tombar els calçots a la graella

Així evitem que se surtin pels costats en cas de tombar-los lateralment. Aquest moviment cal fer-lo relativament ràpid, perquè si no se'ns "apretaran" els calçots dins la graella, però aquest és un mal menor, oi?

Sabrem que els calçots estan ben fet pels dos costats quan veiem que per aquest costat també surt una mica d'aigua de dins. Ara ja és el moment de guardar-los una estona embolicats amb paper de diari. Així conservaran l'escalfor fins que sigui el moment de menjar-los.

Embolicar els calçots en paper de diari Embolicar els calçots en paper de diari Embolicar els calçots en paper de diari

Ficats en una caixa, o ficats en un sac, però tots juntets amb el seu paper de diari, aguantaran molt be l'escalfor fins que sigui l'hora de menjar-los (però millor que no passi massa temps, eh?).

I amb això finalitza aquesta sèrie de 2 articles sobre com fer els calçots a la graella. Esperem que us hagi agradat.

BON PROFIT!!!

Com es cuinen els calçots amb parrilla (1)

Publicat: 20/09/2010   -   4 comentaris

Comencem amb aquest article una altra sèrie per tal de mostrar una manera de cuinar calçots. Aquesta vegada es tracta de cuinar calçots a la parrilla, una tècnica molt utilitzada, potser la que més. Per això, igual que a la sèrie de cuinar calçots amb filferro, ens hem de proveir de una o dues parrilles, i la suficient quantitat de sarments (o en el seu defecte, de qualsevol altra llenya) per tal que quedin ben cremats.

Comencem col·locant els calçots a la parrilla de manera que les arrels es toquin. Recordeu que les arrels no s'han de tallar; ja ho hem mencionat en algunes ocasions. El més lògic és que el foc sigui més intens cap a la meitat de la parrilla, per la qual cosa col·locarem els calçots més grossos al centre (i no als extrems, com alguns que es veuen a la següent foto).

Calçots a la parrilla

Tan aviat com tinguem els calçots ben col·locats a la parrilla, fem el foc, una bona flama viva, i col·loquem els calçots a sobre.

Calçots al foc

I així els deixem fins que veiem que surt de dins els calçots una mica d'aigua, que voldrà dir que ja estan fets per un costat. Ara toca donar-los la volta, però això ja ho veurem al següent article.

Veure la segona part d'aquest article.

Plantant calçots a Cartagena

Publicat: 16/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

La nostra iniciativa de venda de cebes per a calçots ha resultat ser molt positiva. Hem fet molts enviaments a tot arreu d'Espanya, i un dels nostres amics, en Francisco Montoro, ja els ha plantat, i ens ha fet arribar una foto via la pàgina de calçots al facebook.

Aquesta plantació té fins i tot reg per goteig... molt professional!! De totes maneres, amb l'aigua que necessiten, Francisco, et veig regant "extra" en més d'una ocasió.

Plantant calçots a Cartagena

No és difícil... gens difícil. Us animem a plantar calçots, i a enviar-nos les fostres fotos. Les penjarem a la nostra web, i també al facebook. Animeu-vos!

Com plantar calçots

Publicat: 08/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Realment, plantar calçots és una cosa molt senzilla. Per a tots aquells que hagueu decidit comprar cebes per a calçots, aqui teniu una breu explicació inicial de com es planten.

1.- La terra ha d'estar ben esponjosa, ben llaurada. Preferiblement s'ha d'abonar amb productes naturals (fems). Necessitarà força aigua, i de forma regular, així que seria ideal portar un registre de plujes (per no regar sobre mullat).

2.- Fer solcs per a plantar els calçots. Els solcs han de distanciar-se uns 60 centímetres els uns dels altres.

3.- Les cebes es deixen als solcs orientats cap al seu creixement natural. No ens cansarem de dir-ho, tot i que sigui un tema "trivial": arrel abaix, i pic amunt (hem vist cada cosa...). Mira la foto:

Ceba per a plantar calçots

4.- Tapar les cebes lleugerament. Aviat començaran a sortir... i en aquest moment ja haurem de començar a calçar. Però això ja ho explicarem al següent article.

Ja has començat a plantar?

Venda de cebes per a fer calçots

Publicat: 06/09/2010   -   29 comentaris

Ho lamento molt. Ja no venem cebes de calçots.


Vols plantar els teus propis calçots? Ara tens l'oportunitat de plantar els teus propis calçots, al teu propi hort (sigui urbà o no), i gaudir del que és realment natural. Per això només cal que compris un sac de cebes, i seguir les instruccions que et donarem.

Sac de cebes per a plantar calçots

Per a aquest producte realitzem els enviament en dimecres, per tal que t'arribin dijous. La plantació de les cebes ha de realitzar-se durant el mes de setembre com a molt tard.

Aquesta és una bona oportunitat d'aconseguir fer entre 800 i 1200 calçots. La quantitat varia molt en funció de diversos factors, com per exemple, la calor, la humitat, etc.

T'animes?

Concurs de castells

Publicat: 04/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

El primer diumenge d'octubre hi ha concurs de castells. Aquest concurs es fa amb una periodicitat bianual, i és un moment molt esperat per molta gent, i moltes colles. Entre elles, les dues colles de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Després d'una diada de Sant Fèlix força bona per la Joves, i força complicada per la Vella, la propera trobada castellera important ens depara una autèntica lluita de titans. La Vella sempre lluita pel concurs, i es trobarà amb uns Castellers de Vilafranca que tenen una forma molt bona. Acaben de fer una actuació espectacular a Sant Fèlix:

Diada de Sant Fèlix
Castellers de Vilafranca 4d9fp, id5d9f, 5d9f, i3d10fm, 2d9fmc, pd8fm
Colla Vella 2id3d9f, i2d9fm, 4d8p, 4d9fc, pd7fc
Colla Joves 5d8, 4d9f, 3d9fc, pd5
Minyons de Terrassa 2d9fmc, 4d9f, i5d9f, 3d9f, 2pd5

D'altra banda, la Colla Joves no té els castells que la farien guanyadora del concurs de l'any 2010, però pot donar lluita fins l'últim moment, com ha fet pràcticament sempre.

Així són els castells. Tan de Valls com els calçots. Cal preparar-se per un concurs molt i molt interessant. Ens veiem a la Tarraco Arena Plaça (i dic jo: no li podien haver dit "Tarraco Arena" i punt?).

Truita de calçots amb botifarra negra

Publicat: 01/09/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Al Facebook, el nostre amic Lluís Mediona ens ha fet arribar una recepta que de ben segur provarem tan aviat com tinguem calçots. És una recepta senzilla, però molt apetitosa.

Ingredients:

  • Calçots
  • Botifarra negra en daus d'1cm
  • Ous

Es barreja tot amb els ous batuts, i a la paella.

Es fa al gust, poc o molt feta.

Gràcies per la teva recepta, Lluís, i envia'ns més quan vulguis. I quan facis la propera tacias por tu receta, Lluís, y envíanos más cuando quieras. Y cuando hagas la próxima Truita de calçots amb botifarra negra, envia'ns fotos, que també les penjarem.

Ja hem començat a sembrar calçots

Publicat: 24/08/2010   -   1 comentari

Doncs si, ja hem començat a sembrar calçots. Aquesta temporada esperem fer aproximadament uns 2 milions de calçots. La major part de la collita ja està venuda, però l'increment es deu, evidentment, a la bona acollida de la venta de calçots per internet.

La plantació dels calçots és una tasca força fàcil, i si no hi ha caigut massa aigua, és una tasca fins i tot ràpida (és que aquests dies han caigut uns xàfecss increibles).

Senzill, no? La plantació és la part més fàcil, i més amb el tractor. El que és més laboriós és treure les cebes de la terra per a deixar-les assecar. Durant el creixement del calçot, i per tal d'allargar-lo, es "calça" posant-hi més terra. Aquest procés es fa unes 3 o 4 vegades abans de treure el calçot, sempre que veiem que la seva part blanca surt de la terra. És fàcil.

Podeu compartir aquest video lliurement, tot i que ens agradaria que mencionéssiu que és de calsots.com. Aquest és l'enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=01u9Yid9Stg

Tots aquells que ens heu preguntat com es fa per plantar calçots, aquí teniu un vídeo que explica gràficament el procés. Poc a poc anirem explicant tots els petits detalls de la plantació.

Esperem que us hagi agradat.

Concurs fotogràfic "El Mercat de Valls"

Publicat: 06/08/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja s'han publicat les bases del concurs fotogràfic "El Mercat de Valls", un event organitzat en commemoració dels 800 anys de mercats a Valls. La temàtica d'aquesta edició, òbviament, són el Mercat de Valls, el Mercat de la fruita i la verdura, el mercat de la roba i el mercat del tracte.

Cartell de l'evento 800 anys de mercats a Valls

Foto de Anna Estallo. Diari El Punt.

Si teniu nocions de fotografia no dubteu en participar. El primer premi s'emporta 500 euros!!! No està gens malament, eh? I recordeu que podreu trobar els autèntics calçots de Valls a qualsevol dels seus mercats!

ANUNCI: Si els tres primers classificats al concurs volen (o si ho volen els organitzadors), nosaltres penjarem les seves fotos a la nostra web. Animeu-vos a participar!

Firagost 2010 a Valls

Publicat: 13/07/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

A l'inici del mes d'agost sempre ens trobem a Valls amb la fantàstica Firagost, la fira del camp.

Firagost 2010 Valls

Enguany la previsió castellera és molt encoratjadora. Amb la bona actuació de les dues colles locals per l'actuació de Completes i de Sant Joan, per la firagost cal preveure una gran intensitat i uns castells de molta qualitat. A continuació els resultats de l'última actuació a Valls, la diada de Sant Joan, per la festa major de Valls 2010:

Sortida de completes Sortida de Sant Joan
Colla Vella 2d8f, 3d9f, 5d8, p6 3d9fc, 4d9f, 2d8f, p6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d7 5d8, 3d9f, 2d8f

Tot i saber que la firagost és una fira del camp, personalment trobo que el cartell hauria d'incloure alguna referència als castells, ja que Valls és coneguda a tot arreu per 2 coses: els castells i els calçots.

En qualsevol cas, ara ja tenim aquí la firagost, i amb la firagost, els castells. Adjunto un video de l'última actuació a plaça pròpia, la de Sant Joan 2010 a Valls, un fantàstic 5 de 8 de la Colla Joves.

Aviat vindrà la firagost!!!

Estem llestos per a treure les cebes

Publicat: 08/07/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Estem llestos per a treure les cebes

Ja estem al juliol, i a mitjans d'aquest mes toca treure ja les cebes que es convertiran en els calçots de la propera temporada. En uns dies començarem amb aquesta tasca, i amb la quantitat de cebes que hem plantat, això ens pot durar dies!

Ara mateix, les cebes ja estan prou crescudes com per a ser tretes de la terra, i deixades a assecar. Després d'això les replantem a la seva nova ubicació, i les deixem durant un temps.

cebes per a calçots a punt de ser collides

Quan haguem tret les cebes vinc amb més fotos. Espero que us agradin.

Castells a Valls

Publicat: 24/06/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Avui hem tingut festa grossa a Valls. És la festa major, i com cada any s'ha obert "oficialment" la temporada de castells. Be, això d'oficialment és una mica collita pròpia (com els calçots). El cert és que cada any es comença a tirar ben fort per Sant Joan.

La sortida d'ahir a la nit ja va ser força bona, però la d'avui encara ho ha estat més. Fins a 3 castells de nou hem pogut veure avui! A continuació trobareu la taula amb les dues actuacions, la de completes (ahir a la nit), i la de Sant Joan.

Sortida de completes Sortida de Sant Joan
Colla Vella 2d8f, 3d9f, 5d8, p6 3d9fc, 4d9f, 2d8f, p6
Colla Joves 3d8, 4d8, 2d7 5d8, 3d9f, 2d8f

I ja que parlem de castells, us deixo dos videos. Un és el video promocional de la Colla Joves, on es veuen les construccions més rellevants que han fet (espectacular!), i l'altre és un video del 3 de 9 de la Vella de Valls, d'ahir a la nit. Fantàstica execució d'un castell de molta dificultat, que la Vella ja s'ha atrevit a plantar la nit abans de Sant Joan, i també a Shanghai!!! No és fantàstic? Més informació de la sortida a Shanghai a la web de la Colla Vella.

Primer el de la Joves

I ara el de la Vella

Va, no diguis que això no t'agrada. :D

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.