Logo de Calsots.com

El bloc de Calsots.comTarraco Viva 2011, un viatge en el temps

Publicat: 15/05/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ho he passat molt be al festival Tarraco Viva. És fantàstic veure com es feien les coses fa uns 2000 anys a aquestes contrades. Em deixa molt sorprès la capacitat de l'Imperi Romà. Divendres passat vaig assistir a una xerrada al Col·legi d'Enginyers Industrials de Tarragona, en el que es va exposar com era l'enginyeria de vies romanes. Ahir dissabte vaig assistir a una posada en escena dels exèrcits romans. Va ser fascinant. També vaig assistir a altres actes... tot genial.

Tarraco Viva

Faig èmfasi en el tema de les carreteres, perquè és simplement sorprenent. L'imperi es va construir gràcies a que tenien autèntiques autopistes!!! No faig broma, ni exagero. Res de carreteres amb adoquins, com ens han fet veure fins ara. Això només existia a les ciutats. Els romans eren capaços de recórrer en un sol dia 200 kilòmetres amb una càrrega pesada. Carreteres de fins a 8 metres d'amplada, amb un ferm absolutament resistent, i sense pendents. Per a pensar-hi...

I el que també em va atraure molt van ser les tècniques de guerra dels romans. Sobre tot vaig gaudir molt de les tècniques d'atac i defensa a cavall. Una cosa molt treballada, i que van caracteritzar molt be. Impressionant!

Soldat Tarraco Viva 2011 - Foto 1 Soldat Tarraco Viva 2011 - Foto 2 Soldat Tarraco Viva 2011 - Foto 3

En definitiva, unes jornades molt ben organitzades, i de les que he tornat completament satisfet.

Bona diada de Sant Jordi

Publicat: 23/04/2011   -   2 comentaris

El dia 23 d'abril és Sant Jordi, un dia en el que la tradició mana que ell compri roses per ella, i que ella compri un llibre per ell. Ens encantaria poder complir amb la tradició des d'aqui, però ... això no serà fàcil. Per això ho intentarem fer des de la distància, enviant per a elles aquesta preciosa rosa.

Rosa Sant Jordi

Per a ells hi ha un llibre, per suposat. Per a ells anem a recomanar un llibre de receptes amb calçots, que nosaltres ja tenim, i del qual ja hem elaborat alguna recepta a casa. Es tracta del llibre, "La cuina del calçot", d'Edicions Cossetània, escrit per en Joan Jofre i l'Agustí Garcia.

Llibre de calçots

Que tengueu una bona diada.

Aquesta temporada ja s'ha acabat!!

Publicat: 20/04/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Ja hem posat punt i final a la temporada de calçots 2010-2011. Aquesta ha estat una temporada fantàstica, plena de sorpreses, amb molta feina, amb "ensurts" (se'ns va esfondrar una caseta per les plujes), i sobre tot, amb moltes calçotadas fantàstiques.

Ara tenim una feina ben diferent. Ara ens toca avaluar el que hem fet, i el que hem assolit. També hem de millorar en aquells aspectes en els que hem vist defectes, i també millorar aquelles coses que ens heu fet veure vosaltres. La propera temporada està aquí mateix, i tot ha de sortir perfecte.

Nosaltres no marxem. Només aparquem la venda de calçots fins al novembre. Seguirem informant de la nostra plantació, de les cebes, dels calçots, dels castells i de tot el que passi per aquesta zona.

Brindem per haver-te conegut. Brindem per una temporada 2011-2012 millor que aquesta.

Fins aviat.

Només queden uns dies!!

Publicat: 09/04/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Aquesta temporada s'està acabant!!! Ja ho vam dir fa uns dies. A aquesta temporada li queda molt poquet per a acabar, i aviat ens haurem d'acomiadar fins a la propera.

Si vols, encara pots fer la teva comanda de calçots. Aquests últims dies ho farem així:

  • Dia 14 d'abril, dijous. Lliurament divendres dia 15.
  • Dia 19 d'abril, dimarts. Lliurament dimecres dia 20.

Farem l'últim enviament dimarts, per tal d'evitar lliuraments en dijous sant, donat que a algunes comunitats aquest dia és festiu.

I d'aqui ja passarem al novembre, quan començaran de nou a encendre's les flames. Sembla que falti molt, però és un "no res".

Fins aviat!

Tindrem calçots fins a Setmana Santa

Publicat: 26/03/2011   -   2 comentaris

Enguany, i degut a que la plantació l'hem planificada d'una altra manera, arribarem fins a Setmana Santa amb suficients manats. Estem molt contents, perquè l'any passat vam acabar amb tota la producció a finals de Març. Enguany, per tant, vendrem més i millor.

La planificació l'hem fet en base a les vendes dels últims 2 anys. Així hem pogut comprovar en quines dates era òptim plantar, per tal de collir els calçots necessaris des de principis de novembre fins a finals d'abril, tot i que és cert que plantar-los per fases ha estat una mica més difícil que en anys anteriors.

ultims calçots
Disculpa la qualitat de la foto. L'hem tret d'un vídeo que hem fet.

El més important és que la botiga estarà oberta fins a Setmana Santa, com volíem. A partir d'aquesta data ja la tancarem, i haurem de fer balanç d'aquesta temporada, que ja avancem que haurà estat molt bona.

I tot gràcies a tu, per suposat. Tot això no serveix de res si no ens guanyem la teva confiança.

Ja estem plantant cebes per a calçots

Publicat: 13/03/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Fa uns dies vam començar a plantar les cebes de la propera temporada de calçots. La predicció del temps indicava que venien tempestes ben fortes, així que vam preferir de fer-ho ara. Després se'ns havia d'acumular la feina de plantar amb la de la recollida, i seria massa feina a fer en poc temps, i en unes condicions ben dures.

Enguany, a més a més, incrementarem la plantació un 25%. És un increment gran, però l'acollida dels nostres productes és molt bona. Correrem el risc.

El primer i més important és disposar de la quantitat adequada del planter de ceba blanca tardana de Lleida. Aquesta és la ceba amb la que es fa l'autèntic Calçot de Valls, segons indica la IGP "Calçot de Valls".

planter Detall planter Dues cebes llestes

Seguidament, amb el tractor anem passant per les línies per a plantar les cebes. Aquesta tasca ara és bastant àgil, però imagina això sense el tractor, i sense l'acoblament per a la plantació (en total, 4 persones).

Amb aquest sistema de plantació hi ha 2 problemes: d'una banda, que no totes les cebes es planten be, i d'altra, que no sempre fiquem una ceba al plantador, amb la qual cosa queden alguns forats a les línies. Per a resoldre això fem anar darrera el tractor una cinquena persona, que va deixant la plantació en perfectes condicions.

Cebes Arreglar linies Linies ben fetes

I ara només cal esperar que es facin grans. Com sabeu, cap al mes de juny treurem aquestes cebes per a calçots, i les deixarem assecar unes setmanes. A mitjans d'agost les tornarem a plantar, i això ja es convertirà en la nova plantació de calçots de la temporada 2011-2012, però això ja és una altra història.

T'ha agradat l'explicació?

Quin regal!

Publicat: 26/02/2011   -   3 comentaris

Fa uns dies es va posar en contacte amb nosaltres la Mònica, de Madrid. Volia fer una comanda, però era una comanda una mica especial. Es tractava de fer-li un regal a la seva parella, que és català, i a qui li encanten els calçots. Vam parlar per telèfon, vam explicar quines opcions teníem, i al final tot va quedar clar.

Per tal d'aconseguir que la sorpresa fos total, la Mònica no ens va agregar al facebook, ni tampoc ens seguia a Twitter. Això l'hagués delatat, donat que ella la tenia al facebook, obviament. Tot ho va fer amb la màxima cura.

I va arribar dijous! Vam fer el paquet, el vam embolicar de regal, i el vam enviar amb el nostre transportista habitual. La sorpresa va ser total. El paquet va arribar a nom d'ell, i va quedar sense paraules. Tot i que per sorpresa la que vam tenir nosaltres, quan vam rebre el vídeo de la Mònica:

Mònica, Santi, no sabem a qui ha agradat més tot això, si a vosaltres o a nosaltres, però us podem assegurar que a nosaltres ens ha encantat!!!

El "Senyor Pere" ens ha deixat

Publicat: 12/02/2011   -   1 comentari

No tot són alegries per com estan anant les coses. Fa uns dies ens va deixar Pere Ramón, l'amo de les terres, l'etern pagès, mestre, treballador, que no podia viure sense trepitjar la seva terra, sense mirar els seus camps.

Portava algún temps malalt, i no podia venir a les terres, com sempre, com tots els dies de la setmana, a mirar com anava tot, i a donar les seves típiques indicacions. Ens ho va ensenyar tot, i ens va donar ànims. Va cedir als seus pensaments inicials per donar un vot de confiança a aquesta iniciativa... que al final ha sortit be. Sempre confiava en el seu instinct, i ens va dir, gairebé ens ho va assegurar, que si treballàvem molt tot funcionaria. Tenies raó, Pere.

I ara ens ha deixat. No podia trepitjar les terres, i així... perquè seguir? A les seves últimes visites ja ens deia que la terra era la seva vida, i que sense trepitjar-la res no tenia sentit.

Et trobarem a faltar, Pere. I et recordarem sempre.

La venta de calçots agrada a Google

Publicat: 04/02/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

A Google li agrada la venta de calçots per Internet. Ho hem constatat buscant calsots.com a Google, per allò de veure quines pàgines té indexades, i ens hem trobat amb una sorpresa molt agradable.

Fixeu-vos be a la imatge que adjunto. La podeu clicar per fer-la més gran. En primer lloc, hi ha 8 subpàgines de la nostra web que es mostren als resultats principals de la nostra web. Això està molt be, perquè així l'usuari (tu) pot anar directament a la pàgina que vol.

Calçots de Valls als resultats de cerca de Google

Però el que més ens ha agradat és la imatge que afegeix Google. Si posiciones el ratolí a sobre del resultat de la cerca, automàticament surt a la dreta una imatge de l'actual web de calçots de Valls. Ens ha semblat absolutament genial, perquè el nostre logo, aquell calçot tan simpàtic, el recordes i l'associes a nosaltres.

Google sempre està millorant els seus processos, i només era questió de temps veure quina novetat llançava. Ara ja tenim aquesta nova funcionalitat, i com veieu, estem encantats!

Acudit al diari Vallenc

Publicat: 21/01/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Divertit acudit sobre la Festa de la Calçotada del diari El Vallenc en la seva edició d'avui. L'acudit és perquè ja comencen les festes decennals de la Candela, la propera setmana.

Acudit sobre la festa de la calçotada en el diari Vallenc

No sé si heu vist mai el concurs de menjadors de calçots. Malgrat que és una festa, i que és impressionant veure QUANTS calçots s'arriben a menjar, us asseguro que això no és. Jo em poso malalt només de veure quants s'arriben a menjar. L'any passat, el guanyador es va empassar més de 3 kilos!!!

En fi, que això no hi ha qui ho aguanti. Anem a divertir-nos, i ja està. Fins diumenge!!!

Nou producte: Pack familiar deLuxe

Publicat: 15/01/2011   -   Vols fer tu el primer comentari?

Després de l'èxit de vendes que ha suposat el Pack de Nadal, no podiem (ni volíem) deixar passar l'oportunitat de donar continuitat a aquest producte. El pack, que ara es dirà "Pack familiar deLuxe", se seguirà venent a la botiga al mateix preu que abans!

Com ja deus saber, la base d'aquest nou producte és el pack familiar per a 8 persones, al qual hem afegit dues coses. D'una banda, dues teules especials de gres, que estan realment ben dissenyades. I d'altra banda, dues salseres que estan pensades per als calçots. Són allargades i contenen suficient salsa de calçots per a toda una ració (uns 15-20 calçots).

La teja, la salsera, y unos calçots de Valls

Per tal de poder vendre aquest pack hem hagut de fer més gran la caixa, ja que als primers enviaments vam veure que la caixa anava massa plena. Conseqüentment, també el pes ha augmentat, i això repercuteix en el cost de l'enviament, però això tampoc ho carregarem.

Esperem que us agradi aquest nou pack. Ens hem esforçat molt. Fem una calçotada?

Sants innocents, i la venda de vi

Publicat: 29/12/2010   -   Vols fer tu el primer comentari?

Nosaltres, com ja sabeu, només venem calçots de Valls. La resta de productes han de ser exclusivament relacionats amb les calçotades. El vi, tot i que imprescindible per a una bona calçotada, no forma part dels nostres productes.

A finals d'octubre ens va arribar aquest video, i ens vam posar a buscar. Vam trobar de seguida la versió a Youtube, i en no res ja estava fet l'article d'ahir, sobre la venda de vi per internet.

Esperem que us hagi agradat la broma. Ningú (evidentment) ha caigut al parany (Victor, no m'enganyis), i no hem rebut comandes.

Pàgina:   Anterior   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Següent
 

A Calsots.com ens preocupem perquè puguis fer l'autèntica calçotada.